Λεβέντης: Αυτά θα έλεγα στον Μπαράκ Ομπάμα

Λεβέντης: Αυτά θα έλεγα στον Μπαράκ Ομπάμα
Κατάθεση Στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών την τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ,Βασίλης Λεβέντης, μπορεί να μην κατάφερε να συναντήσει τον Μπαράκ Ομπάμα, με άρθρο του όμως στη "Βραδυνή της Κυριακής" αποκάλυψε όσα ήθελε να πει στον πρόεδρο των ΗΠΑ

Στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα, δεν παραβρέθηκε κανένας εκ των πολιτικών αρχηγών, πλην του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη που έλαβε πρόσκληση εξαιτίας του θεσμικού του ρόλου, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το γεγονός αυτό, που έγινε βεβαίως βάσει του αυστηρού πρωτοκόλλου προκάλεσε την αντίδραση του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, που το χαρακτήρισε απαράδεκτο.

Ο κ.Λεβέντης συνεχίζει να έχει την ίδια άποψη λέγοντας πως “όταν έχεις μια τέτοια επίσκεψη υψηλού προσκεκλημένου, είναι θετικό να είναι παρών το σύνολο του πολιτικού κόσμου, που δεν εκφράζει κατ’ ανάγκη την ίδια πολιτική στρατηγική και δεν έχει τις ίδιες θέσεις” και με άρθρο του στην εφημερίδα “Βραδυνή της Κυριακής” αποκαλύπτει όσα θα ήθελε να πει στον Μπαράκ Ομπάμα.

“Εγώ για παράδειγμα, θα απασχολούσα για ένα λεπτό και μόνο, τον πρόεδρο Ομπάμα για να του επισημάνω ότι υπάρχει, άλλο σχέδιο για έξοδο της χώρας από το οικονομικό τούνελ που βασανίζει το λαό μας τα τελευταία επτά χρόνια. Και επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, στον Μ. Ομπάμα θα έλεγα ένα μικρό παράδειγμα: Αν αφαιρεθούν οι παθογένειες, μειωθούν οι μισθοί των βουλευτών και ο αριθμός τους σε 200, μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες, εντοπιστούν οι αργόμισθοι στο δημόσιο, στους δήμους και στις ΔΕΚΟ, η χώρα μπορεί να ορθοποδήσει” αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ.Λεβέντης, τονίζοντας πως θα θα έδινε τις θέσεις του κόμματος του  για την οικονομία, την υγεία, την παιδεία, την εξωτερική πολιτική και την κοινωνική πρόνοια και εγγράφως στον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Πηγή: Βραδυνή

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα