Α.Τσίπρας: Δεν τάζουμε εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο επικρατείας

Α.Τσίπρας: Δεν τάζουμε εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο επικρατείας
ΑΘΗΝΑ- Συνεδριάζει υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΓΟΠΟΥΛΟΥ) eurokinissi

Τον κώδικα δεοντολογίας τον οποίο θα ακολουθούν οι υποψήφιοι βουλευτές, την παρουσία των υποψηφίων στα ΜΜΕ και την πρόταση Τσίπρα οι 50 από τους 450 υποψήφιους να μην είναι κομματικά στελέχη συζητούν τα μέλη της πολιτικής γραμματείας

“Στόχος μας πρέπει να είναι να μεγιστοποιήσουμε την εκλογική μας νίκη για να είμαστε αυτοδύναμοι στην επόμενη βουλή”, επεσήμανε  ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγηση του στην πολιτική γραμματεία του κόμματος, τονίζοντας όμως, πως αυτό έχει κάποιες προϋποθέσεις, χτυπώντας το καμπανάκι σε όλα τα στελέχη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να προσέχουν την παρουσία τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και να βγάλει το κόμμα τα σωστά συμπεράσματα από την εμπειρία του 2012. Ταυτόχρονα επεσήμανε πως πρέπει να έχουν τη συνείδηση πως “θα είναι αντιμέτωποι με την κινδυνολογία και τον φόβο”, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συμπληρώνει πως “δεν πρέπει να δίνουμε την εικόνα πως είμαστε μέρος του παλιού”.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να τόνισε πως “αυτό που θα κρίνει τελικά αν θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ, που λένε ορισμένοι, σχετίζεται και με το αν θα επιτρέψουμε να εμφανιστούν φαινόμενα τύπου ΠΑΣΟΚ.”

Στο κόμμα, άλλωστε όπως τόνισε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζουν έναν κώδικα δεοντολογίας που θα ακολουθούν οι υποψήφιοι βουλευτές με τον κ. Τσίπρα να διευκρινίζει πως “θα πρέπει να προτάξουμε τα ζητήματα της δεοντολογίας γιατί τελικά αποτυπώνουν και το δικό μας αξιακό φορτίο.”

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο θέμα των συμμαχιών επαναλαμβάνοντας, όπως και στη χθεσινή ομιλία του πως “δεν μπαίνουμε σε λογική παζαριών, δεν τάζουμε εκλόγιμες θέσεις στο ψηφοδέλτιο επικρατείας. Επιδιώκουμε την όσο μεγαλύτερη κοινωνική διεύρυνση της απεύθυνσής μας”, με στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα να διευκρινίζουν πως η συγκεκριμένη αναφορά, αφορά ακόμα και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ.

Στην Γραμματεία συζητούν και το ενδεχόμενο 3-4 Ιανουαρίου το κόμμα να προχωρήσει σε διαρκές συνέδριο και την προηγούμενη ημέρα να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή.

(Πηγή φωτογραφίας: sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα