Αλέξης Τσίπρας: Στο Μέγαρο Μαξίμου για την έκτακτη συνάντηση με τον Σαρμά

Διαβάζεται σε 2'
Αλέξης Τσίπρας: Στο Μέγαρο Μαξίμου για την έκτακτη συνάντηση με τον Σαρμά
Ο Αλέξης Τσίπρας Eurokinissi

Έκτακτη συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε, το πρωί της Δευτέρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, για την έκτακτη συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά.

Η συνάντηση έρχεται την ώρα που φουντώνει η αντιπαράθεση για φερόμενη παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στις εκλογές και εν μέσω καταγγελιών της ΝΔ πως είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά ο Αλ. Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, αξιώνοντας -ίσως- και μία παρέμβασή του στην κατεύθυνση του να σταματήσει η προεκλογική εκμετάλλευση τέτοιους είδους ζητημάτων.

Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου ότι κατήγγειλε τη Ν.Δ. για «άθλιες κυπατζίδικες πρακτικές διαστρέβλωσης και κοπτοραπτικής, με διαρροές για “ανθέλληνες” και “προδότες”» αλλά και την Ντόρα Μπακογιάννη για «λογικές μαφίας», με αφορμή τον εκλογικό εκβιασμό που διατύπωσε σε κατοίκους μειονοτικού χωριού την Παρασκευή.

Τα τρία στοιχεία της πρωτοβουλίας Τσίπρα

Το πρώτο στοιχείο που αναδεικνύει η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό είναι η πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί με θεσμικό τρόπο αλλά και υπεύθυνα απέναντι σε ευαίσθητα εθνικά ζητήματα. Σε αντίθεση – όπως εκτιμούν στην Κουμουνδούρου- με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που δίχως κανέναν δισταγμό «ρίχνει» τέτοιου είδους θέματα στην προεκλογική «αρένα».

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι ο Ιωάννη Σαρμάς, εξαιτίας της θέσης του είναι και ο – προσωρινός έστω- επόπτης της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφορίων. Μια υπηρεσία που επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενέπλεξε στην προεκλογική αντιπαράθεση, επικαλούμενος την γνώση πληροφοριών προερχόμενων από αυτή. Αυτά ενώ ήδη το κυρός της ΕΥΠ έχει πληγεί με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας μέσω του σκανδάλου των υποκλοπών.

Το τρίτο στοιχείο είναι ο προειδοποιητικός χαρακτήρας την παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα. Προσφεύγοντας στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές πως «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για τις πρακτικές που ακολουθούνται από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να εκτιμούν πως για να συκοφαντήσει τον βασικό της αντίπαλο η Ν.Δ δεν διστάζει να «ανοίγει θέματα» που έχουν επιλυθεί εδώ και δεκαετίες. Κάθε άλλο παρά συμβάλλοντας στην αναγκαιότητα της υπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα