Ανδρουλάκης: “Ο Μητσοτάκης είπε για πρώτη φορά ότι ξέρει γιατί παρακολουθήθηκα”

Ανδρουλάκης: “Ο Μητσοτάκης είπε για πρώτη φορά ότι ξέρει γιατί παρακολουθήθηκα”
Ο Νίκος Ανδρουλάκης Eurokinissi

Τα συμπεράσματα που έβγαλε από το debate της Τετάρτης μοιράστηκε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Τι είπε για υποκλοπές και συνεργασίες.

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ με αφορμή το χθεσινοβραδινό debate παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

“Έχω ένα κενό μέσα μου για πράγματα που δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να απαντήσω”, απάνησε σε ερώτηση για την τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών, ενώ για το ζήτημα των υποκλοπών δήλωσε πως έχει “εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη», επισημαίνοντας ότι «ο πρωθυπουργός είπε χτες για πρώτη φορά τον λόγο της παρακολούθησης του”.

Εν συνεχεία, άσκησε δριμεία κριτική στον Κυριάκο Βελόπουλο για τα θρησκευτικά ζητήματα που ανέδειξε στη διάρκεια της τηλεμαχίας, ενώ στάθηκε και στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα του φράχτη του Έβρου, σημειώνοντας ότι με αυτά που είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “δείχνει ότι επικροτεί τον φραχτή”.

Όσο για το ζήτημα των υποκλοπών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως “ο πρωθυπουργός είπε χτες για πρώτη φορά ότι ξέρει τον λόγο της παρακολούθησης μου, αφού δεν έγινε για λόγους εθνικής ασφαλείας”, ενώ διερωτήθηκε “αν το άκουσε αυτό η ελληνική δικαιοσύνη”. Υποστήριξε επίσης ότι η αναφορά του πρωθυπουργού “διευκολύνει τα πράγματα”.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις πιθανές ποινικές ευθύνες που ενδέχεται να προκύψουν, ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι “ποινικές ευθύνες δεν αποδίδουν τα κόμματα, αλλά η δικαιοσύνη”, ενώ σημείωσε ότι “δεν μπορώ να πιστέψω ότι σε μια από τις πρώτες χώρες της ευρωπαϊκής οικογένειας, εν έτει 2023, οι μυστικές υπηρεσίες λειτουργούσαν με αυτόν τον τρόπο”.

“Πρωθυπουργός και κορυφαίοι υπουργοί, πρόσωπα κοινής αποδοχής”

Αναφορικά με το θέμα των συνεργασιών, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό αλλά και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι ο μεν “προσπαθεί να αλλοιώσει την ιστορία της χώρας τα τελευταία 15 χρόνια”, ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως “δεν δέχομαι μαθήματα υπευθυνότητας από πρόσωπα που έχουν μάθει άλλα να λένε και άλλα να κάνουν”.

Ωστόσο, εξέφρασε την πίστη του στα «μοντέλα προγραμματικών συνεργασιών τύπου Γερμανίας». Ερωτηθείς για το περιεχόμενο μιας ενδεχόμενης προγραμματικής σύγκλισης, επικαλέστηκε τα «12 σημεία» του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι «έχουμε κόκκινες γραμμές» για ορισμένα θέματα και κάλεσε τους πολίτες να συστρατευτούν στο ΠΑΣΟΚ διότι «ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ είναι ανάχωμα στον αυταρχισμό και στην παρακμή των θεσμών».

Σε ερώτηση, τέλος, αναφορικά με το ποιο από τα δύο μεγάλα κόμματα βρίσκεται πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ, ξεκαθάρισε πως «υπάρχουν θέματα που διαφωνούμε και με τον έναν και με τον άλλον. Η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα της λαϊκής δεξιάς και ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κομμουνιστογενές κόμμα. είπε χαρακτηριστικά, Με την τρίτη εντολή που θα λάβω να προσπαθήσω να έχουμε σταθερότητα και συγκλίσεις”, σημείωσε, ενώ επανέλαβε τη θέση του περί προσώπων κοινής αποδοχής στην πρωθυπουργία, αλλά και στα κορυφαία υπουργεία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα