Αποκορύφωση της στρατηγικής φόβου και πόλωσης από Σαμαρά

Αποκορύφωση της στρατηγικής φόβου και πόλωσης από Σαμαρά
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην καλαμάτα την κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΝΙΚΗΤΑΣ ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ) Sooc

Σε πρώτο ενικό μίλησε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ ο πρωθυπουργός και επιτέθηκε στο πρώτο πρόσωπο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. “Αυτά που λέτε κύριε Τσίπρα δεν είναι ελπίδα, είναι λεπίδα, για το νοικοκύρη, για τη μεσαία τάξη”, είπε. Μίλησε ευθέως για κίνδυνο bank run α λα κυπριακά

Σε προσωπικό του στοίχημα μετατρέπει τις εκλογές της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς, προβάλλοντας ως ισχυρό χαρτί της Νέας Δημοκρατίας και της χώρας στην επικείμενη διαπραγμάτευση και άρα ως βασικό δίλημμα της κάλπης, τον ίδιο ως πρωθυπουργό.

Μία τακτική, που ενέχει κινδύνους για τον ίδιο, ειδικά σε περίπτωση ήττας και με το γαλάζιο καζάνι να βράζει ήδη, έστω κι αν λόγω των εκλογών το καπάκι ακόμη δεν έχει ανοίξει.

Στην τελική προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ στο Τάε Κβον Ντο, ο κ.Σαμαράς μίλησε σχεδόν αποκλειστικά σε πρώτο πρόσωπο και επιτέθηκε επίσης σε πρώτο ενικό στον “κύριο Τσίπρα”- όχι χωρίς δόση ειρωνείας.

Παρά τις αντιδράσεις που έχουν υπάρξει και από το εσωτερικό της γαλάζιας παράταξης όσον αφορά στη στρατηγική του φόβου, αλλά και τις αντίθετες εισηγήσεις της Συγγρού, ο κ.Σαμαράς επέλεξε να κορυφώσει αυτή την τακτική πόλωσης, συνοδεία αναφορών στην ασφάλεια.

Με αφορμή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ο πρωθυπουργός μίλησε ευθέως για κίνδυνο bank run α λα κυπριακά και υποστήριξε ότι: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα αλλάξει την Ευρώπη θα στρέψει την Ευρώπη εναντίον της Ελλάδας” ζητώντας από όλους, αλλά ιδιαίτερα από τους αναποφάσιστους να πάνε την Κυριακή στις κάλπες.

Ο κ.Σαμαράς απολογήθηκε προς τη μεσαία τάξη και υποσχέθηκε εφόσον επανεκλεγεί να επανορθώσει “γιατί η μεσαία τάξη είναι η καρδιά της Ν.Δ” και επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Δε θα επιτρέψουμε να ματώσει η μεσαία τάξη με αυτή τη φορολογία που της ετοιμάζεις κύριε Τσίπρα. Αυτό κύριε Τσίπρα δεν είναι ελπίδα είναι λεπίδα, για το νοικοκύρη, για τη μεσαία τάξη”.

Τι είπε αναλυτικά αγια ρευστότητα τραπεζών, μεσαία τάξη και τον ίδιο ως πρωθυπουργό

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ.Σαμαράς θέλησε να απευθυνθεί πέραν των κομματικών γραμμών επισείοντας για άλλη μία φορά σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους την επικινδυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

“Ξεχάστε τα κόμματα, θα μιλήσω για την πατρίδα μας. Θα σας πω για τα καλύτερα που έρχονται, αλλά και για τα χειρότερα που δεν πρέπει να έρθουν” είπε και αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας υποστήριξε καταρχήν ότι τα χρήματα αυτά “η Ελλάδα τα χρειάζεται και θα τα έχει γιατί από Δευτέρα θα είναι κυβέρνηση η Ν.Δ” και στη συνέχεια ξεκίνησε τις επιθέσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

“Καταγγέλλω εδώ αυτό το κόμμα ότι υπονομεύει ανοιχτά τη χώρα και το μέλλον της. Και προσπαθεί να καθησυχάσει τον κόσμο. Αλλά οι πιέσεις που μπορούν να ασκηθούν απ έξω είναι συντριπτικές. Για παράδειγμα να σταματήσει η ρευστότητα και όταν αυτό συμβεί αρκούν λίγες ημέρες για να γυρίσουμε στα ελλείμματα, αυτό λέγεται ασφυξία”, υποστήριξε.

“Αυτό είναι το ατύχημα που λέμε ότι δεν πρέπει να γίνει. Δε το γνώρισε η Ελλάδα, η Κύπρος όμως το γνώρισε και ο Τσίπρας τότε πανηγύριζε. Υποχρεώθηκαν τότε στην Κύπρο σε περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, να μη μπορείς να σηκώσεις χρήματα από τις τράπεζες. Τώρα αυτό μπορεί να συμβεί και στην Ελλάδα. Αλλά δε θα συμβεί γιατί είμαστε περισσότεροι, είμαστε αγωνιστές”, πρόσθεσε.

“Η ΕΚΤ είπε ότι θα εγκρίνει κάθε δύο εβδομάδες την έκτακτη ρευστότητα που θα μας δίνει και αυτό δεν είναι καθόλου καλή εξέλιξη. Αυτό εάν συνεχιστεί θα είναι αυτοκτονία για την Ελλάδα” συνέχισε, καταλήγοντας ότι στο ΣΥΡΙΖΑ “δεν έχουν ιδέα τι πρόκειται να διαπραγματευτούν, με ποιους και πως” και ότι: “Απειλούν να μας οδηγήσουν στο ατύχημα, που όλοι πρέπει να αποτρέψουμε. Το ατύχημα Τσίπρα δε θα συμβεί, δε θα τους κάνουμε το χατήρι”.

Ο κ.Σαμαράς κάλεσε τους πολίτες να επιλέξουν ποιος πρωθυπουργός θα διαπραγματευθεί θέτοντας το δίλημμα “εγώ ή ο Τσίπρας”, βασιζόμενος στους δείκτες των δημοσκοπήσεων όσον αφορά στην καταλληλότητα αλλά και τη σχέση του με τους εταίρους: “Υπάρχει εμπιστοσύνη από τους εταίρους στον Ελληνα πρωθυπουργό. Στην Ευρώπη της ανάπτυξης θα μετέχω και θα συνδιαμορφώνω, ενώ ο κύριος Τσίπρας θα απέχει και θα συμμορφώνεται”.

Κατήγγειλε για άλλη μία φορά το ΣΥΡΙΖΑ ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Φωτόπουλων και του λόμπι της δραχμής και μάλιστα ότι “θέλουν να ζουν στο χθες με τις συντεχνίες τους, για αυτό μας γυρίζουν σε λογική μετεμφυλιακή”. Εκεί πρόσθεσε και την απαραίτητη επίκληση στον ιδρυτή της Ν.Δ: “Όμως το 80% των Ελλήνων πιστεύει στην ασφάλεια της Ευρώπης, που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής”.

Με αφορμή δε την εξαγγελία Τσίπρα περί υπαγωγής όλων των ελεγκτικών αρχών στο γραφείο του πρωθυπουργού, ο κ.Σαμαράς ξεσπάθωσε: “Αυτά δεν τα επιτρέπει η δημοκρατία κύριε Τσίπρα, αυτά είναι για τη Βορεια Κορέα κύριε Τσίπρα”, ενώ όσον αφορά στην ασφάλεια υποστήριξε ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ “θα είμαστε παραδομένοι στο έλεος κάθε συμμορίας”.

Ο κ.Σαμαράς ομολόγησε ότι λόγω της ταχύτητας στα μέτρα που πάρθηκαν τα τελευταία δυόμιση χρόνια δημιουργήθηκαν προβλήματα και δυσκολίες στους πολίτες της μεσαίας τάξης, αλλά τόνισε “δεν είχα αλλο δρόμο να διαλέξω, αλλά γνωρίζουν όλοι ότι κύριο μέλημα μου τώρα που μπορώ είναι να τους στηρίξω, γιατί η παράταξη μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μεσαία τάξη, η μεσαία τάξη είναι η καρδιά της παράταξης μας και για αυτή θα αγωνιστούμε”.

Κλείνοντας ο κ.Σαμαράς απευθύνθηκε σε όλους τους Έλληνες πολίτες υποσχόμενος ότι “Μόλις κερδίσει η Ν.Δ θα έχουμε κυβέρνηση σε λίγες ημέρες και σε μερικές εβδομάδες θα έχουμε βγει από την αβεβαιότητα και σε έξι μήνες θα μοιάζουν όλα κακή ανάμνηση” ενώ προειδοποίησε ότι: “Διαφορετικά η αβεβαιότητα τώρα ξεκινά και η χώρα σε λίγες εβδομάδες μπορεί να βρεθεί σε άσχημη κατάσταση, σε ακυβερνησία,στα ελλείμματα, σε ύφεση”.

(Πηγή Φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα