“Αστείο” βρίσκει η κυβέρνηση τον εκβιασμό εργοδότη σε υπαλλήλους για να ψηφίσουν ΝΔ

“Αστείο” βρίσκει η κυβέρνηση τον εκβιασμό εργοδότη σε υπαλλήλους για να ψηφίσουν ΝΔ
Στιγμιότυπο από τις απειλές του CEO της NOS INSURANCE προς τους εργαζόμενους TWITTER

“Δεν υπάρχει ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές” δήλωσε ο Α. Σκέρτσος για το θέμα της NOS INSURANCE, αλλά πρόσθεσε: “Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι επρόκειτο για ένα αστείο”.

Το βίντεο που δείχνει τον CEO ασφαλιστικής εταιρείας να απειλεί τους εργαζόμενους προκειμένου να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία στις εκλογές, παρουσία μάλιστα του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, προκαλεί αντιδράσεις και φέρνει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Ερωτηθείς από το News24/7 εάν τέτοιες συμπεριφορές είναι αποδεκτές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, απάντησε:

“Κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να υφίσταταται κανενός είδους εκβιασμό από την εργοδοσία. πολιτεία έχει εργαλεία, όπως η επιθέωρηση εργασίας και η ψηφιακή καρτα εργασίας, για να ελέγχουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία. Δεν υπάρχει ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές. Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι επρόκειτο για ένα αστείο που διορθώθηκε στη συνέχεια και αυτό φαίνεται και στο βίντεο”.

Υπενθυμίζεται ότι όταν ο υπουργός Ανάπτυξης επισκέφθηκε την NOS INSURANCE, ο CEO της ασφαλιστικής εταιρείας απείλησε ουσιαστικά τους εργαζόμενους να ψηφίσουν ΝΔ.

«Μια άνω τελεία θα βάλω εγώ. Ο υπουργός τα λέει ήπια. Εγώ σας τα είπα χθες πιο έντονα. Δεν υπάρχει επιλογή εδώ, η δουλειά μας η καθημερινότητά μας, το μέλλον μας – εγώ θα τα πω άλλη μια φορά – εξαρτάται πάρα πάρα πολύ από μια χώρα κυβερνημένη, με μία σωστή κυβέρνηση» αναφέρει στην αρχή και συνεχίζει αναφερόμενος στην περίοδο του 2015: «Ήμασταν παρέα όταν ήταν κλειστές οι τράπεζες παιδιά, και θυμόσαστε τι γινόταν, και στα τηλέφωνα και με τους συνεργάτες, και με τον κόσμο και με τις αποζημιώσεις».

«Εγώ δεν είμαι τόσο δημοκρατικός σε αυτά τα πράγματα, σας το έχω αποδείξει. Είμαι όμως δίκαιος. Και επειδή είναι άδικο να την πληρώσουμε όλοι επειδή κάποιοι έχετε αποφασίσει να επαναστατήσετε για τους χ, ψ λόγους πρέπει να το συζητήσουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λιάγκας.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν αντέδρασε, δηλώνοντας απλώς: «Εγώ δεν παρεμβαίνω σε αυτά ο καθένας ψηφίζει ό,τι θέλει».

Στη συνέχεια με ανάρτηση του στο Twitter, ο υπουργός Ανάπτυξης υποστήριξε ότι ο επιχειρηματίας έκανε πλάκα.

Οι εργαζόμενοι στον ασφαλιστικό κλάδο πάντως δεν το βρήκαν και τόσο αστείο, για αυτό και πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση έξω από την εταιρεία και συνομίλησαν με εργαζόμενους της εταιρείας, ενώ έγινε παρέμβαση από την Ομοσπονδία των Υπαλλήλων στις Ασφαλιστικές Εταιρείες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα