Μπροστά με 6,2% ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση. Επτά κόμματα στη βουλή

Μπροστά με 6,2% ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση. Επτά κόμματα στη βουλή
A man casts his vote in a ballot box. Greeks go to the polls on Sunday for the European elections and the second round of the local elections. Up to 350 million Europeans are eligible to vote in elections to the European Parliament taking place on May 22-25 in all 28 EU member states. Thessaloniki, Greece on May 25, 2014. Sooc

Διεύρυνση της διαφοράς δείχνει νέα δημοσκόπηση λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές. ΑΝΕΛ μέσα στη νέα βουλή και ΚΙΔΗΣΟ μακριά από το όριο του 3%

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 6,2 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της ΝΔ δείχνει η πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε από τις 19 έως τις 21 Ιανουαρίου σε δείγμα 1.153 νοικοκυριών η εταιρεία Marc για τον ALPHA. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 32,2% (από 29,6% στην προηγούμενη δημοσκόπηση) και η ΝΔ 26% (από 26,4% στην προηγούμενη δημοσκόπηση). Τρίτο κόμμα έρχεται Το Ποτάμι με 6,3% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,1%, το ΚΚΕ με 4,4%, το ΠΑΣΟΚ με 4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,1%.

 

Εκτός Βουλής σύμφωνα με την δημοσκόπηση μένει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου με 2,2%, ο ΛΑ.Ο.Σ. με 1,2% και οι Πράσινοι-ΔΗΜΑΡ με 1%. Άλλο κόμμα δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν το 2,5% των ερωτηθέντων, άκυρο-λευκό και αποχή επέλεξαν το 1,9%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 9,1%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ερώτηση, με ποιου πολιτικού αρχηγού τις απόψεις συμφωνείτε περισσότερο, στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να προηγείται του Αντώνη Σαμαρά με 28,1% έναντι 27,5% για πρώτη φορά.

Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα