Δήμητρα Γαλάνη στο NEWS 24/7: Είναι τέτοιος ο προεκλογικός θόρυβος, που δεν σου επιτρέπει να σκεφτείς

Δήμητρα Γαλάνη στο NEWS 24/7: Είναι τέτοιος ο προεκλογικός θόρυβος, που δεν σου επιτρέπει να σκεφτείς

Στο "πόσο επιρρεπείς είμαστε στο παραμύθι" αναφέρθηκε η Δήμητρα Γαλάνη μιλώντας στην προεκλογική εκπομπή του NEWS 24/7. Οι αναφορές της για την αποχή, τους νέους, την τραπ και τον πολιτισμό που δεν είναι τα αρχαία.

Στο “θορυβώδες” προεκλογικό σκηνικό, την αποχή, την ψήφο των νέων και τον πολιτισμό αναφέρθηκε η σπουδαία μουσικός, Δήμητρα Γαλάνη στην εκπομπή του NEWS 24/7.

Δεν έχω συμμετοχή σε όλο αυτό τον προεκλογικό θόρυβο γιατί είναι πολύ θορυβώδες, έχει ενδιαφέρον αλλά είναι τέτοιος ο θόρυβος που δεν σου επιτρέπει να σκεφτείς. Το γεγονός να μην αντιλαμβάνεται ο πολιτικός λόγος ότι όλο αυτό το πράγμα δεν συμφέρει κανέναν, πάντα με αφήνει άναυδη. Πόσο επιρρεπείς είμαστε στο παραμύθι ανέφερε η κ. Γαλάνη.

Στο παρελθόν μου έχουν ζητήσει να κατέβω υποψήφια. Δεν είμαι εγώ γι΄αυτά. Είμαι βαθιά πολιτικό ον αλλά όχι για να κάνω αυτό το επάγγελμα” αποκάλυψε η αγαπητή καλλιτέχνιδα και συνέχισε αναφορικά με την εκλογική αναμέτρηση που θυμάται πιο έντονα: “Οι πρώτες εκλογές μετά τη χούντα, οι πρώτες που ψήφιζα, ήταν γεγονός. Δεν θα έπρεπε η πολιτική να διαφθείρει. Το αντίθετο. Θα έπρεπε να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Αλλά ζούμε σε μια χώρα που θεωρεί ότι έχει εξουσία ο καθένας“.

Για την αποχή, η η. Γαλάνη επεσήμανε: “Αν δεν έχει αισθανθεί ο καθένας το πόσο σημαντικό είναι να ψηφίσει, τι να του πω εγώ. Δεν φταίει αυτός, φταίει ο τρόπος με τον οποίο διασύρεται η ψήφος. Το να μιλάνε ατελείωτες ώρες, και τίποτα να μην λέγεται. Δεν ξέρω αν πρέπει να αφορά το νέο άνθρωπο, νομίζει ότι θα πάει έξω και θα είναι καλύτερα αλλά δεν είναι καλύτερα. Προσπαθώ να έρθω στη θέση ενός νέου ανθρώπου, δεν μπορεί να είναι αναίσθητοι, το αντίθετο“.

Και πρόσθεσε: “Υπάρχει τέτοια θολούρα στο τοπίο της ενημέρωσης, ο τρόπος που πλασάρεται μια είδηση από τους μεν και τους δε. Γιατί οι νέοι άνθρωποι να ανταποκριθούν;“.

“Φτιάχνουμε συνεχώς μουσεία – Πολιτισμός δεν είναι μόνο τα αρχαία”

Για τον πολιτισμό, η κ. Γαλάνη τόνισε: “Πολιτισμός σε αυτά είναι μόνο μια βιτρίνα, κανένας δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά. Δεν αφορά και κανέναν. Μου κάνει εντύπωση. Πέρασε μια τριετία όπου οι άνθρωποι του πολιτισμού δεινοπαθήσαμε. Τίποτα, δεν υπάρχει πολιτική. Πού υπάρχει όμως για να υπάρχει εδώ. Κάνω κάποιες συγκρίσεις. Στη Γαλλία, π.χ., είναι κεφάλαιο ο πολιτισμός, είναι επένδυση. Φτιάχνουμε συνεχώς μουσεία, χωρίς νόημα. Ο πολιτισμός δεν είναι μόνο τα αρχαία, είναι και η γλώσσα μας“.

Ερωτηθείσα για τους γλεντζέδες πολιτικούς που έχει συναντήσει, έκανε λόγο για τους Κ. Σημίτη και Κ. Σκανδαλίδη την περίοδο 1993-1995, την εποχή που εμφανιζόταν στα Χάραμα, όπως και για την Ντ. Μπακογιάννη.

Καταλήγοντας, η κ. Γαλάνη αναφέρθηκε στην τραπ: “Η τραπ δεν είναι αυτό το σκουπιδιαρό. Αυτοί τι να διαφθείρουν, εδώ γίνεται ο χαμός“.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την εκπομπή του NEWS24/7

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα