Δημοσκόπηση GPO: Στις 3,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ! “Σφαγή” 4 κομμάτων για την 3η θέση. Το Κίνημα δεν μπαίνει στη Βουλή

Δημοσκόπηση GPO: Στις 3,2 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ! “Σφαγή” 4 κομμάτων για την 3η θέση. Το Κίνημα δεν μπαίνει στη Βουλή

Νέα δημοσκόπηση δείχνει πως η πρώτη θέση παγιώνεται για το πρώτο κόμμα με μικρότερη όμως διαφορά από τη ΝΔ, ενώ το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου εξακολουθεί να μην πιάνει το όριο του 3%

Στο χορό των δημοσκοπήσεων, άλλη μια μέτρηση δείχνει την τάση του εκλογικού αποτελέσματος 18 μέρες πριν την κάλπη. Στα πρώτα συμπεράσματα στη δημοσκόπηση της GPO για το MEGA, βλέπουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το προβάδισμα, αν και η διαφορά μοιάζει να μειώνεται, ενώ τα μικρότερα κόμματα μοιάζουν να συμπιέζονται από την έντονη πόλωση των δύο πρώτων κομμάτων.

ΣΥΡΙΖΑ 28,5%

ΝΔ 25.3%

ΠΟΤΑΜΙ 5,8%

ΚΚΕ 5,7

ΧΑ 5,4

ΠΑΣΟΚ 5,0

ΑΝΕΛ 2,7

ΚΙΔΗΣΟ 2,6

ΛΑΟΣ 2,0

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,0

Άλλο Κόμμα 2,0

Άκυρο, Λευκό 0,9

Αναποφάσιστοι 13,1

Το 17,5% των ερωτηθέντων δηλώνουν πως δεν είναι σίγουροι τώρα για την ψήφο τους και το 13,5% δηλώνουν ότι θα αποφασίσουν την τελευταία εβδομάδα ή και την τελευταία ημέρα πριν από τις εκλογές, γεγονός που μαρτυρά πόσο ρευστό είναι το πολιτικό σκηνικό.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 40,3%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 34,9%. “Κανένας από τους δύο” απαντά το 23,5% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση εάν θεωρούν ότι η χώρα μας πρέπει να παραμείνει πάση θυσία στην Ευρωζώνη, θετικά (ναι και μάλλον ναι) απαντά το 75,7% των ερωτηθέντων και αρνητικά (όχι και μάλλον όχι) το 22,3% των ερωτηθέντων. Δεν ξέρω/Δεν απαντώ δηλώνει το 2%.

Στην ίδια ερώτηση, οι ψηφοφόροι της ΝΔ απαντούν θετικά (ναι και μάλλον ναι) σε ποσοστό 95,2% και αρνητικά (όχι και μάλλον όχι) σε ποσοστό 4,4%, ενώ οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ απαντούν θετικά (ναι και μάλλον ναι) σε ποσοστό 66% και αρνητικά (όχι και μάλλον όχι) σε ποσοστό 30%.

Στην ερώτηση εάν πιστεύουν ότι ο κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη έχει περάσει οριστικά, η πλειονότητα των ερωτηθέντων, ποσοστό 59,2%, απαντά αρνητικά (όχι και μάλλον όχι). Για το 35,4% των ερωτηθέντων ο κίνδυνος έχει περάσει οριστικά, ενώ “Δεν ξέρω/Δεν απαντώ” δηλώνει το 5,4%.

Στην ερώτηση “τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει η επόμενη κυβέρνηση σε σχέση με το χρέος;”, οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν:

Να κάνει νέα διαπραγμάτευση και νέα συμφωνία: 53,7%

Να προχωρήσει σε μονομερή διαγραφή του χρέους: 20,5%

Να ζητήσει την παράταση της σημερινής συμφωνίας: 12,6%

Να αναζητήσει δάνειο από άλλες χώρες: 7,1%

Δεν ξέρω/Δεν απαντώ: 6,1%

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα