Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα της ΝΔ με 6,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα της ΝΔ με 6,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Ψηφοδέλτιο σε κάλπη Eurokinissi

Στο 29,3% το ποσοστό της ΝΔ και το 23% του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας με 6,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis και του MEGA ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει ποσοστό 29.3%, κερδίζοντας 1,5 μονάδα (27,8%) από τον Απρίλιο όπου το πολιτικό σκηνικό βάραινε ακόμη η τραγωδία στα Τέμπη.

Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 23%, μόλις 0,8 μονάδες από την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας, με τη διαφορά πλέον να φτάνει τις 6,3 μονάδες συντασσόμενη με αντίστοιχες δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών.

Χαμηλά είναι τα ποσοστά και για το ΠΑΣΟΚ, στο 8,9%, από 8,5% τον Απρίλιο για λογαριασμό του Βήματος της Κυριακής.

Στο 5,5% βρίσκεται το ΚΚΕ, στο 2,6% και κάτω από το όριο για είσοδο στη Βουλή είναι η Ελληνική Λύση η οποία υποχωρεί 1,4 μονάδες.

Εντός Βουλή, με 3,7% αντί 4,4% τον Απρίλιο βρίσκεται το ΜέΡΑ 25 ενώ ανιχνεύεται και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου με 1,2%.

Τα λοιπά κόμματα είναι στο 8,5%, άκυρα – λευκά στο 1,9%, δεν θα ψηφίσουν δηλώνει το 3,2% ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 12,2%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 37% προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 21%, άνοδο δύο μονάδων για τον πρώτο και τριών για τον δεύτερο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα