Δώδεκα αστυνομικοί με υπερωριακή απασχόληση για Καμίνη – Κακλαμάνη. Το κόστος 53.000 ευρώ

Δώδεκα αστυνομικοί με υπερωριακή απασχόληση για Καμίνη – Κακλαμάνη. Το κόστος 53.000 ευρώ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Το υπουργείο Εσωτερικών με προηγούμενη του απόφαση είχε εγκρίνει την ανάγκη φύλαξης του Δημάρχου Αθηναίων και του κ. Κακλαμάνη, καθ" όλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου

Οκτώ αστυνομικοί χρειάζονται για την φύλαξη του Δημάρχου Αθηναίων κ Καμίνη όπως ορίζει απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών ενώ η εν λόγω απόφαση προβλέπει την φύλαξη του υποψηφίου και τέως δημάρχου Αθηναίων κ. Κακλαμάνη από τέσσερις αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr  χρειάζονται να απασχολούνται για την φύλαξη του Δημάρχου Αθηναίων κ Καμίνη 8 αστυνομικοί ενώ καθορίζει επίσης την έγκριση της υπερωριακής απασχόλησης τους για το έργο που τους έχει ανατεθεί.

Η εν λόγω απόφαση προβλέπει επίσης την υπερωριακή απασχόληση των τεσσάρων αστυνομικών φύλαξης του τέως και υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων κ Κακλαμάνη.

Η απόφαση αυτή του υπουργείου Εσωτερικών με όνομα ”Καθιέρωση υπερωριακής απασχόλησης δώδεκα (12) αστυνομικών υπαλλήλων που έχουν διατεθεί για την προσωπική ασφάλεια του Δημάρχου Αθηναίων και του επικεφαλής του Συνδυασμού «Αθήνα Πόλη της ζωής μας»” προβλέπει τον αυξημένο αντικειμενικά αριθμό αστυνομικών που υπηρετούν στην φύλαξη του Δημάρχου Αθηναίων κ Καμίνη ,εν μέρη δικαιολογημένα, αφού κατά διαστήματα έχει δεχτεί πολλές απειλές από μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής , μετά από επεισόδιο που είχε δημιουργηθεί με συγκεκριμένο βουλευτή.

Το υπουργείο Εσωτερικών με προηγούμενη του απόφαση είχε εγκρίνει την ανάγκη φύλαξης του Δημάρχου Αθηναίων και του Δημοτικού Συμβούλου επικεφαλής του Συνδυασμού « Αθήνα Πόλη της ζωής μας» κ. Νικήτα Κακλαμάνη, καθ Όλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου.

Η εν λόγω υπουργική απόφαση εγκρίνει την υπερωριακή απασχόληση  έως την 31/12/2014, για κάθε έναν από τους ανωτέρω δώδέκα (12) αστυνομικούς ως ακολούθως: -Απογευματινή υπερωριακή εργασία έως είκοσι (20 ) ώρες μηνιαίως,

-Εργασία τις Κυριακές -Αργίες έως   δεκαπέντε (15) ώρες μηνιαίως

-Νυχτερινή εργασία καθημερινών ημερών πέρα από την υποχρεωτική, έως δεκαέξι (16) ώρες μηνιαίως.

Νυχτερινή εργασία καθημερινών ημερών προς συμπλήρωση της εβδομαδιαίας υποχρεωτικής έως σαράντα (40) ώρες μηνιαίως. Ενώ σύμφωνα με το υπουργείο εσωτερικών το κόστος  από την υπερωριακή απασχόληση, θα ανέλθει στις 53.000 ευρώ και θα καλυφθεί από εγκεκριμένες πιστώσεις

Το ερώτημα που γεννάται εάν και κάποιος όπως προαναφέραμε μπορεί να δικαιολογήσει την διάθεση 12 αστυνομικών για την φύλαξη των δύο αυτών πολιτικών προσώπων , είναι ότι για πιο λόγω χρειάστηκε η έγκριση και η παρέμβαση Σαμαρά για να ακυρωθεί η διαταγή του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., η οποία «ψαλίδιζε» τις υπερωριακές αμοιβές του αστυνομικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα παραπάνω μετά από την εντολή Σαμαρά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ Ν. Δένδιας επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, με τον οποίο συμφωνήθηκε να διατεθεί το σχετικό κονδύλι ενίσχυσης του Προϋπολογισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, ύψους 7 εκατ. ευρώ.

Ακολουθεί ολόκληρη η απόφαση του υπουργού Εσωτερικών στον παρακάτω σύνδεσμο:

Απόφαση υπερωριακής απασχόλησης

Διαβάστε ακόμη στο dikaiologitika.gr:

-Πρόσληψη Στρατιωτικού Διδακτικού Προσωπικού στη Σχολή Ικάρων

– Στα 5 χρόνια η υποχρεωτική παραμονή δημοσίων υπαλλήλων στην Παραμεθόριο

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα