Εκλογές 2015: Κουτσούμπας: Η έξοδος της Ελλάδας μόνο από το νόμισμα οδηγεί σε παραπέρα φτωχοποίηση το λαό

Εκλογές 2015: Κουτσούμπας: Η έξοδος της Ελλάδας μόνο από το νόμισμα οδηγεί σε παραπέρα φτωχοποίηση το λαό
ΑΘΗΝΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΓ ΚΚΕ.(Eurokinissi-ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Δεν είναι λύση η έξοδος από την ευρωζώνη, αναφέρει ο Δημήτρης Κουτσούμπας που σημειώνει πως η μόνη ρεαλιστική πρόταση για το λαό είναι αυτή του ΚΚΕ

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΚΚΕ, παραδέχτηκε πως τόσο το κόμμα όσο και ο λαός δεν μπόρεσε στο παρελθόν να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του γιατί δεν αμφισβήτησε τον πραγματικό αντίπαλο και τάχθηκε ενάντια σε μια έξοδο της χώρας από την ευρζώνη μια βδομάδα πριν τις εκλογές.

Δεν έχουμε την άποψη ότι η Ελλάδα είναι ψωροκώσταινα

“Δεν έχουμε τη άποψη, ότι η χώρα μας πρέπει να ζει με δανεικά. Ούτε ότι η Ελλάδα είναι ψωροκώσταινα. Το αντίθετο. Η χώρα μας έχει βιομηχανική παραγωγή, πλουτοπαραγωγικές πηγές, ορυκτό πλούτο, έχει έμπειρο και ικανό εργατικό και επιστημονικό δυναμικό και μια μεγάλη δυνατότητα να λύσει το διατροφικό της πρόβλημα και να κάνει και εξαγωγές” σημειώνει και αναφέρει: “Αν όλα αυτά γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία με το λαό στην εξουσία να κάνει κουμάντο στην κοινωνία και την οικονομία, τότε μπορεί να αναπτύξει προς όφελος του λαού της, αυτές τις παραγωγικές δυνατότητες και φυσικά να αναπτύξει ισότιμες και αμοιβαίες σχέσεις με άλλες χώρες”.

Ο λαός δεν αμφισβήτησε το κεφάλαιο και την εξουσία

“Ο λαός ο ίδιος και μέσα στο λαό και το ΚΚΕ, δεν μπόρεσε να προστατεύσει τα δικαιώματα του, όχι γιατί δεν αγωνίστηκε αλλά γιατί με τους αγώνες του δεν αμφισβήτησε, δε σημάδεψε τον πραγματικό αντίπαλο το κεφάλαιο και την εξουσία του” ανέφερε για το γεγονός πως το κόμμα δεν κατόρθωσε να αποτρέψει κάποια από τις μνημονιακές πολιτικές των περασμένων κυβερνήσεων.

Παρόλα αυτά ο κ. Κουτσούμος αναφέρει: “Αυτό μπορεί να κάνει τώρα με δυνατό το ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής εκεί όπου η συμμετοχή, η οργάνωση, η πάλη στο κίνημα, γίνεται δύναμη”.

Πρόταση συνεργασίας με Λαϊκή Συμμαχία

Το ΚΚΕ έχει τη μοναδική ρεαλιστική πρόταση συνεργασίας, από τη σκοπιά των συμφερόντων του λαού. Γι’ αυτό, αντί να κοιτάμε μόνο προς τα πάνω, όπου γίνονται συγκολλήσεις σκορποχωρίων, ας κοιτάξουμε μέσα στο λαό εκεί που απευθύνεται η πρόταση συμμαχίας του ΚΚΕ, η Λαϊκή Συμμαχία που μπορεί να οργανώσει την πλειοψηφία του λαού στο δρόμο της ανατροπής, εκεί δηλαδή που οικοδομούνται τα γνήσια λαϊκά μέτωπα πάλης και ανατροπής.

Η έξοδος της Ελλάδας μόνο από το νόμισμα οδηγεί σε παραπέρα φτωχοποίηση και χρεοκοπία το λαό μας

“Η έξοδος της Ελλάδας μόνο από το νόμισμα, με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία του, πανταχού παρόντα, οδηγεί σε παραπέρα φτωχοποίηση και χρεοκοπία το λαό μας” σημείωσε.

“Η πρόταση του ΚΚΕ για ανατροπή της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας και τη μετατροπή της σε κοινωνική ιδιοκτησία με το λαό στην εξουσία, που αποδεσμεύει τη χώρα από την ΕΕ και διαγράφει μονομερώς το χρέος, είναι ο σοσιαλισμός, που προωθεί τη σχεδιασμένη ανάπτυξη σε όφελος των λαϊκών αναγκών, απ’ τον οποίο τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας έχουν πάρει διαζύγιο εδώ και 25 χρόνια”.

Πηγή: Το Βήμα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα