Εκλογές 2015: Πρωτοσέλιδο στα ξένα ΜΜΕ η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές 2015: Πρωτοσέλιδο στα ξένα ΜΜΕ η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ξένων μέσων ενημέρωσης, που κυκλοφορούν με πρωτοσέλιδα για την ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ (Pics)

Φαίνεται πως τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ξένων μέσων ενημέρωσης, που κυκλοφορούν με πρωτοσέλιδα και σχόλια για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η βρετανική Guardian αναφέρεται στην νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με τον τίτλο “Η Ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ βάζει την Ελλάδα σε τροχιά σύγκρουσης με την Ευρώπη”, μάλιστα αναφέρει ότι οι ψηφοφόροι απέρριψαν τα μέτρα λιτότητας που είχαν επιβληθεί από την Ε.Ε τονίζοντας την συντριπτική επικράτηση του Αλέξη Τσίπρα.

“Η κάλπη έδειξε αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα”, είναι ο τίτλος των New York Times στο σχετικό ρεπορτάζ για τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, σχολιάζοντας, μάλιστα πως η νίκη αποτελεί τον θρίαμβο κατά των μέτρων λιτότητας.

 

Χαρακτηριστική είναι η αναφορά των Financial Times, που κυκλοφορούν με πρωτοσέλιδο την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον τίτλο “Η Ελληνική αριστερά εγκαταλείπει την ανάγκη για τη σταθερότητα του ευρώ”, τονίζοντας πως η ιστορική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί έμπνευση για τα κόμματα της Αριστεράς στην Ευρώπη.

 

“Η Ευρώπη συγκλονίστηκε από την ελληνική επανάσταση κατά της λιτότητας”, είναι ο σημερινός τίτλος της εφημερίδας The Times, που επισημαίνει την ανησυχία των αγορών από την εκλογή του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ.

Η βρετανική Daily Telegraph κυκλοφορεί με τίτλο “Το ελληνικό δράμα καταπίνει το ευρώ”, σχολιάζοντας ότι ο θρίαμβος της αριστεράς αποτελεί απειλή για την Ε.Ε και προειδοποιεί πως η Αθήνα είναι αντιμέτωπη με την οικονομική κατάρρευση. “Κρίση στην Ευρωζώνη, η Ελλάδα σνομπάρει τη διάσωση από τις Βρυξέλλες”, είναι ο τίτλος της Metro, που παρατηρεί ότι το κόμμα που έχει ταχθεί κατά της λιτότητας κέρδισε θριαμβευτικά τις εκλογές.

Ενώ η Independent, κυκλοφορεί με τίτλο “Ελλάδα και ΕΕ σε σύγκρουση μετά τη νίκη της Αριστεράς στις εκλογές” και εκφράζει φόβους για πιθανή οικονομική κατάρρευση, μετά από το σαφές μήνυμα κατά της λιτότητας που έχουν επιβάλλει Βερολίνο και Βρυξέλλες.

“Ελλάδα, η ψήφος της αλήθειας. Η Ευρώπη παρακολουθεί τον Τσίπρα” είναι ο τίτλος της ιταλικής La Stampa, σχολιάζοντας πως η νίκη της αριστεράς ξυπνά φόβους για το χρέος στην Ευρώπη.

 

Χαρακτηριστικός είναι και ο τίτλος της La Reppublica, “Ελλάδα, θρίαμβος του ΣΥΡΙΖΑ. Τσίπρας:”Η τρόικα τελείωσε”, αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, σχολιάζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να κάνει κυβέρνηση.

 

Την ίδια στιγμή, η Corriere Della Sera γράφει “Εκλογές στην Ελλάδα, θρίαμβος για τον Τσίπρα. Φτάνει με τον φόβο, φτάνει με τη τρόικα”. Παράλληλα, η Il Giornale κυκλοφορεί με τίτλο “Η Ελλάδα ψήφισε κατά της ευρωκρατίας. Τσίπρας: Η τρόικα ανήκει στο παρελθόν”. “Εκλογές στην Ελλάδα, ο Τσίπρας μπροστά”, είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της Il Gazzettino.

 

“Κομμουνιστές στην κυβέρνηση”, είναι ο τίτλος της il Giornale που τονίζει πως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών η Ευρώπη τρέμει για τη σταθερότητα του ευρώ, παρόλο που φταίει η ίδια, μάλιστα αναφέρει πως η ιταλική αριστερά στρέφεται κατά του Ρέντζι.

Η γαλλική  Le Monde, κάνει λόγο για “Θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ”, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε και πως το αντιμνημονιακό ακραίο αριστερό κόμμα κέρδισε τη δεξιά και τονίζει πως ο διορισμός του Τσίπρα στη θέση του πρωθυπουργού θα σηματοδοτήσει την έντονη αμφισβήτηση της μεθόδου διαχείρισης της κρίσης που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Ελλάδα, το νέο πρόσωπο της Ευρώπης”, είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της Lieration, που παρατηρεί πως η Αλέξης Τσίπρας θα ανακηρυχθεί άμεσα πρωθυπουργός της χώρας, παρατηρώντας πως η νέα κυβέρνηση θα στοχεύει στην άμεση απαλλαγή από το ολιγαρχικό και πελατειακό σύστημα εξουσίας, ψηφίζοντας υπέρ ενός κόμματος που επαγγέλλεται μία πραγματική μεταρρύθμιση του Κράτους.

Η La Voix du Nord κυκλοφορεί με τίτλο “Ελλάδα: Όλοι αριστερά!”, τονίζοντας πως η νίκη του Σύριζα είναι σημαδιακή για τον ελληνικό λαό που στέλνει μήνυμα στην Ευρώπη.

 

“Η Ελλάδα επιλέγει την άκρα αριστερά”, είναι ο σημερινός τίτλος της Ouest France ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά “Εκλογές στην Ελλάδα. Γύρισε η σελίδα της λιτότητας”, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις δηλώσει του  κ. Τσίπρα για τα καταστροφικά μέτρα λιτότητας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και τα μεγαλύτερα ξένα δίκτυα ενημέρωσης που έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον στο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.

Το CNN αναφερόμενο στα αποτελέσματα των εκλογών αναφέρει “Η Ελλάδα αφήνει πίσω τη λιτότητα”, σχολιάζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο μεγάλος νικητής των εκλογών προμηνύοντας ριζική αλλαγή για τη χώρα.

 

“Ο νικητής των ελληνικών εκλογών δεσμεύεται να θέσει τέλος στον πόνο”, είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης του BBC, που κάνει εκτενή αναφορά στα έργα της τελευταίας κυβέρνησης και τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα