Εκλογές 2015: Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτος στη Α’ Αθήνας ο Φλαμπουράρης

Εκλογές 2015: Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτος στη Α’ Αθήνας ο Φλαμπουράρης
ΑΘΗΝΑ-Βουλή: συζήτηση και λήψη απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Κανονισμού της Βουλής, επί της προτάσεως της Προέδρου της Βουλής για την επανασύσταση, επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών// ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ- ΑΛΕΚΟΣ ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ- ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ .(EUROKINISSI-ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Μετά τις διαφωνίες και τις γκρίνιες κλείδωσαν οι θέσεις στη λίστα των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κ. Φλαμπουράρη να μπαίνει πρώτος στην Α' Αθήνας. Στο επικρατείας Δραγασάκης, Χριστοδουλοπούλου, Φωτίου και Κοτζιάς

Μετά από πολύωρες συνεδριάσεις και “σπαζοκεφαλιές” οριστικοποιήθηκαν οι λίστες του ΣΥΡΙΖΑ σε Α’ και Β’ Αθηνών για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, που παρέμεναν σε εκκρεμότητα σε ό, τι αφορά τη σειρά κατάταξης των ονομάτων. Οι πληροφορίες του NEWS 247 επιβεβαιώθηκαν και έτσι τόσο ο Αλέκος Φλαμπουράρης μπαίνει στην πρώτη θέση της λίστας στην Α’ Αθήνας, ενώ ο πρώην υπουργός Οικονομίας τοποθετείται πρώτος στη Β’ Αθήνας. Στο ψηφοδέλτιο επικρατείας την πρώτη θέση καταλαμβάνει όπως αναμενόταν ο Ιωάννης Δραγασάκης και στη συνέχεια Θεανώ Φωτίου, Νίκος Κοτζιάς και Τασία Χριστοδουλουπούλου. Σε εκλόγιμη θέση, και αποτελώντας την έκπληξη

Να θυμήσουμε πως τόσο σε Α’ Αθηνών, όσο και σε Β΄Αθήνας, οι διαφωνίες και οι δυσκολίες κατάληξης σε τελική συμφωνία είχα οδηγήσει την επιτροπή εκλογών να εκδώσει τους υποψηφίους αρχικά με αλφαβητική σειρά, επιφυλασσόμενη να δώσει την τελική σειρά με τους υποψήφιους που μπαίνουν σε εκλόγιμη θέση.

Μετά τον κ. Φλαμπουράρη, ακολουθεί ο Γαβριήλ Σακελαρίδης, ο πρώην υπουργός Νίκος Βούτσης και ο Νίκος Φίλης. Αντίστοιχα στη Β΄Αθήνας την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ακολουθεί ο πρώην υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς. Στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας δίνουν τη μάχη δεκάδες πρωτοκλασάτα στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης, όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Νίκος Ξυδάκης, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Γιάννης Τσιρώνης.

Στην περιφέρεια Αττικής τώρα, στην πρώτη θέση βλέπουμε τον πρώην υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί ο δημοσιογράφος Νάσος Αθανασίου, ο ηθοποιός Πάνος Σκουρολιάκος και ο Γιώργος Πάντζας.

Ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος τοποθετήθηκε στην πρώτη θέση της λίστας, στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας. Το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη, κατεβαίνει και πάλι στην Πέλλα, όπου και τοποθετήθηκε στην πρώτη θέση.

Σε Ηράκλειο και Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρα

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να είναι υποψήφιος σε Ηράκλειο Κρήτης και Λάρισα. Μετά τον Αλέξη Τσίπρα που μπαίνει έτσι κι αλλιώς στην πρώτη θέση στο Ηράκλειο Κρήτης, ακολουθεί ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης που είχε δηλώσει πως θα καταψηφίσει, τελικά όμως υπερψήφισε το τρίτο μνημόνιο.

Αντίστοιχα, στη Λάρισα, μετά τον πρώην πρωθυπουργό τοποθετείται η ηθοποιός Άννα Βαγενά.

Τα ονόματα των υποψηφίων στη Θεσσαλονίκη

Στη συμπρωτεύουσα τώρα, την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ενώ στην τρίτη θέση βλέπουμε τον κύριο Κουράκη που ήταν επίσης στο υπουργικό συμβούλιο της απελθούσας κυβέρνησης. Στη Β’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης ξεχωρίζει το όνομα του αναπληρωτή υπουργού οικονομίας Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος μπαίνει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε αναλυτικά τα ονόματα όλων των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ ανά νομό

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα