Εκλογές 2015: Το βάθρο του Τσίπρα, το χαμένο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού και οι καμπάνες του Καραμανλή

Εκλογές 2015: Το βάθρο του Τσίπρα, το χαμένο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού και οι καμπάνες του Καραμανλή

Ξέχασαν να δώσουν ψηφοδέλτιο του Ποταμιού στον.... Σταύρο Θεοδωράκη , έστησαν βάθρο για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και έδωσαν λερωμένο ψηφοδέλτιο στην Φώφη Γεννηματά! Αυτά είναι μερικά μόνο από τα παράξενα των εκλογών (Vids)

Δεν έλειψαν τα ευτράπελα ούτε σε αυτές τις εκλογές, καθώς οι δημοσιογράφοι επιφύλαξαν, ακόμη μια φορά, υποδοχή ροκ σταρ στον Αλέξη Τσίπρα, που έκανε αυτή τη φορά τις δηλώσεις του από βάθρο. Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν παρέλαβε ψηφοδέλτιο του κόμματός του, ενώ η Φώφη Γεννηματά γύρισε πίσω το λερωμένο ψηφοδέλτιο που της δόθηκε.

Το βάθρο του Αλέξη Τσίπρα

Για να αποφευχθεί το αδιαχώρητο που επικράτησε την τελευταία φορά που ο πρώην πρωθυπουργός ψήφισε, στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, από τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ οι υπεύθυνοι φρόντισαν να τοποθετήσουν βάθρο για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας είχε πραγματοποιήσει τις δηλώσεις του πάνω σε μια καρέκλα, με τους δημοσιογράφους από την Ελλάδα και το εξωτερικό να στριμώχνονται για το ποιος θα εξασφαλίσει την καλύτερη δήλωση. Η ίδια κατάσταση επικράτησε και στο δημοψήφισμα του Ιουλίου, όταν οι αρμόδιοι αντί για καρέκλα τοποθέτησαν παλέτες.

Το “εξαφανισμένο” ψηφοδέλτιο του Ποταμιού

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, που ψήφισε στα Χανιά, χρειάστηκε να μπει δυο φορές στο εκλογικό παραβάν, καθώς διαπίστωσε ότι δεν του είχαν δώσει ψηφοδέλτιο του κόμματός του. Ο επικεφαλής του Ποταμιού βγήκε ενοχλημένος από το παραβάν και ζήτησε να του δοθεί το ψηφοδέλτιο, χωρίς ωστόσο να δώσει συνέχεια.

Το λερωμένο ψηφοδέλτιο της Φώφης Γεννηματά

Κατά τη διάρκεια της άσκησης του εκλογικού της καθήκοντος, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρειάστηκε να μπει 2 φορές στο παραβάν, όπως και ο κ. Θεοδωράκης. Όλα αυτά γιατί το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ήταν λερωμένο, με αποτέλεσμα να ζητήσει ένα άλλο, φοβούμενη ότι θα ακυρωθεί η ψήφος της.

Χτύπησαν οι Καμπάνες όταν ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής

Απίστευτος ήταν ο “συντονισμός” πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που έριξε στη κάλπη την ψήφο την ώρα που αντηχούσαν οι καμπάνες της εκκλησίας κοντά στο εκλογικό κέντρο που άσκησε το δικαίωμά του, με πολλούς να κάνουν λόγο για θετικό οιωνό.  Ο Κώστας Καραμανλής ψήφισε νωρίς το πρωί, όπως συνηθίζει, στο 310-ο εκλογικό τμήμα στον Άγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης.

Το ραντεβού της Κωνσταντοπούλου με τους δημοσιογράφους κάτω από τον  ήλιο

“Έρχομαι σε δυο λεπτά”, είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στους δημοσιογράφους που την περίμεναν να ψηφίσει, δίνοντας τους ραντεβού στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου Εξαρχείων, όπου άσκησε το προεκλογικό της δικαίωμα.

Η κα. Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να κάνει τις δηλώσεις της στην τοποθεσία που είχαν επιλέξει οι δημοσιογράφοι, λέγοντάς τους “Εγώ σας είπα ότι θα πάω εκεί, θέλω στον ήλιο”. Παράλληλα, η πρόεδρος της Βουλής ήταν η μόνη που έκανε δηλώσεις και στα Αγγλικά, μιλώντας αργά και καθαρά, όπως συνηθίζει.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα