Εκλογές 2023: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία συμμετοχής κομμάτων – Κατέθεσαν Κασιδιάρης – Κανελλόπουλος

Εκλογές 2023: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία συμμετοχής κομμάτων – Κατέθεσαν Κασιδιάρης – Κανελλόπουλος
Ψηφοδέλτια Eurokinissi

Την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει γνωστό από τον Άρειο Πάγο ποια κόμματα πληρούν τα κριτήρια και θα είναι υποψήφια στις επερχόμενες εκλογές.

Έληξε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (26/04) η προθεσμία για την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου των δηλώσεων των ονομάτων και των εμβλημάτων κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων που προτίθενται να λάβουν μέρος.

Η συμμετοχή των κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου, έχει ήδη ξεπεράσει κατά πολύ την αντίστοιχη τον περασμένων βουλευτικών εκλογών του 2019.

Υποβλήθηκαν τουλάχιστον 47 συμμετοχές κομμάτων, συνασπισμών κομμάτων αλλά και μεμονωμένων υποψηφίων (σ.σ. το 2019 οι συμμετοχές έφτασαν τις 24).

Ειδικότερα, το κόμμα “ΕΑΝ” του πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου έχει ήδη καταθέσει το σχετικό φάκελο υποψηφιότητας, ενώ υποβλήθηκε και από το κόμμα “Έλληνες” του Ηλία Κασιδιάρη, στο οποίο φέρεται να έχει την ηγεσία ο απόστρατος ταξίαρχος και πρώην καθηγητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Δημήτρης Χατζηλιάδης.

Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου λήγει η προθεσμία για τα ψηφοδέλτια των κομμάτων, δηλαδή ποιοι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές σε κάθε κόμμα και την ερχόμενη Τρίτη, 2 Μαΐου 2023 θα γίνει η ανακήρυξη των συνδυασμών και συνδυασμών κομμάτων.

Σημειώνεται ότι βάσει της προβλεπόμενης διαδικασίας, τα άλλα υποψήφια κόμματα μπορούν να καταθέσουν υπόμνημα για κάποιον από τους φακέλους που κατατέθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φέρονται να σχεδιάζουν υπόμνημα για τα κόμματα των κ.κ. Κασιδιάρη, Βελόπουλου.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα