Εκλογές 2023: Στραμμένα στις ελληνικές κάλπες τα διεθνή ΜΜΕ

Εκλογές 2023: Στραμμένα στις ελληνικές κάλπες τα διεθνή ΜΜΕ
Εκλογές 2023 Alexandros Michailidis / SOOC

Στο επίκεντρο των ξένων ΜΜΕ βρίσκονται οι σημερινές εκλογές της Ελλάδας. Τι αναφέρουν τα διεθνή δημοσιεύματα.

“Οι Έλληνες πάνε στις κάλπες, χωρίς όμως να διαφαίνεται ξεκάθαρος νικητής”. Αυτός είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Reuters, που επικεντρώνεται στις σημερινές εκλογές στη χώρα.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στις πρώτες εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος, σύμφωνα με τις οποίες δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τη διεκδίκηση και -εκ του αποτελέσματος- είναι πολύ πιθανό στις αρχές Ιουλίου.

“Οι κυβερνώντες συντηρητικοί στην Ελλάδα βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση εκκίνησης, αλλά είναι πιθανό ένα χαώδες (σ.σ. messy) εκλογικό αποτέλεσμα”, αναφέρει από την πλευρά του το Politico, ενώ υπογραμμίζει για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “δεν έχει καταφέρει να κεφαλαιοποιήσει” την πίεση που έχει δεχθεί η Νέα Δημοκρατία λόγω όσων έχουν προηγηθεί και ότι, ως εκ τούτου, έπειτα από τις σημερινές εκλογές μπορεί να ακολουθήσει ένας “μαραθώνιος για τον σχηματισμό κυβέρνησης”.

“Ξεκινά η ψηφοφορία για τις ελληνικές εκλογές και η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να ηγηθεί”, αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα των Financial Times, στο οποίο προβλέπει ένα “καθαρό προβάδισμα” για τη ΝΔ σήμερα το οποίο όμως δεν θα είναι αρκετό για την αυτοδυναμία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα