Ερωτήματα για παράτυπη κάθοδο της Πλεύσης Ελευθερίας στις εκλογές του Μαΐου

Ερωτήματα για παράτυπη κάθοδο της Πλεύσης Ελευθερίας στις εκλογές του Μαΐου
Ζωή Κωνσταντοπούλου sooc

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται να συμμετείχε παράτυπα στις εκλογές του Μαΐου, καθώς δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας από τον ειδικό εκλογικό κατάλογο των αποδήμων, όπως προβλέπει η εκλογική νομοθεσία.

Η πρωτοφανής για εξωκοινοβουλευτικό κόμμα μιντιακή προβολή της Πλεύσης Ελευθερίας κυρίως μέσω της “προπονήτριας” του κόμματος – κατά δήλωση της ίδιας – Ζωής Κωνσταντοπούλου στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο έχει δημιουργήσει εύλογα ερωτηματικά για το αν και κατά πόσο ο αντισυστημισμός άνευ περιεχομένου που προβάλει εξυπηρετεί περαιτέρω πολιτικά συμφέροντα, στη σκιά των επερχόμενων εκλογών.

Αφού τις προηγούμενες ημέρες πρωταγωνίστησε στη δημόσια σφαίρα για την αλλαγή στη σειρά των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του κόμματος για να τοποθετήσει άτομα της αρεσκείας της, ανάμεσα στους οποίους βρέθηκε και ο σύντροφός της, ένα νέο ζήτημα δίνει σκανδαλώδη διάσταση στη στήριξη που παρέχει το σύστημα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, στις εκλογές του Μαΐου το κόμμα της δεν είχε τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων (τρεις) στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας από τον ειδικό εκλογικό κατάλογο των αποδήμων, όπως η εκλογική νομοθεσία προβλέπει, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα εγκυρότητας για τη συμμετοχή της Πλεύσης Ελευθερίας στις εκλογές.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα: “Ο ειδικός εκλογικός κατάλογος για τις εκλογές του Μαΐου περιλάμβανε 24.506 άτομα. Η εγγραφή στον κατάλογο έληξε στις 10 Απριλίου. Κανένας υποψήφιος από τους 15 στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Πλεύσης Ελευθερίας δεν ήταν γραμμένος στον ειδικό εκλογικό κατάλογο για τους απόδημους. Η εκλογική νομοθεσία έλεγε να είναι τουλάχιστον τρεις και τουλάχιστον ο ένας να συμπεριλαμβάνεται στη μία από τις τρεις πρώτες θέσεις τού εν λόγω ψηφοδελτίου. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη τριάδα απαρτιζόταν από τους Αλέξανδρο Καζαμία, Αλεξάνδρα Σάντα και Αθηνά Μουτάφη”.

Επομένως, τίθενται μια σειρά από ερωτήματα, τα οποία παρατίθενται στο δημοσίευμα ως εξής:

“Πώς αλήθεια, αφού η υποβολή των υποψηφίων γίνεται ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα για την αναγκαία διασταύρωση των στοιχείων, δεν «χτύπησε» το σύστημα για να απορριφθεί το ψηφοδέλτιο ως αντικανονικό και να μη φτάσει ποτέ στο Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου;

Τι έχει να πει επ’ αυτού η αρμόδια εταιρεία που «τρέχει» την πλατφόρμα; Η καραμπινάτη παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας στις εκλογές του Μαΐου διορθώθηκε μετεκλογικά, γεγονός που επιβεβαιώνει με απόλυτο τρόπο ότι στις εκλογές του Μαΐου η κ. Κωνσταντοπούλου και το κόμμα της συμμετείχαν παράτυπα, δηλαδή κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Εν όψει των επικείμενων εκλογών της 25ης Ιουνίου ο ειδικός εκλογικός κατάλογος περιλαμβάνει 25.610 άτομα και η εγγραφή σε αυτόν έληξε στις 17 Μαΐου. Στο νέο ψηφοδέλτιο που κατέθεσε η Πλεύση βλέπουμε να έχει μετακινηθεί από την τρίτη θέση η κ. Μουτάφη και στη θέση της βρίσκεται η κ. Θεοδώρα Καρβέλη, η οποία φέρεται να περιλαμβάνεται στον ειδικό εκλογικό κατάλογο με προέλευση από το Ηνωμένο Βασίλειο. Στο ίδιο ψηφοδέλτιο βλέπουμε επίσης άλλα τρία άτομα που προέρχονται από τον ειδικό κατάλογο των αποδήμων.

Στη βάση όλων αυτών το υπουργείο Εσωτερικών, η εταιρεία που ελέγχει την ηλεκτρονική κατάθεση ψηφοδελτίων και ο Αρειος Πάγος οφείλουν να απαντήσουν. Με ευθύνη ποιου εγκρίθηκε ως νόμιμη η παράτυπη κάθοδος της Πλεύσης στις εκλογές του Μαΐου; Παρακάμφθηκε η διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής, όπως λένε κάποιες πληροφορίες; Και αν ναι, ποιος παρενέβη και με ποιο τρόπο για να συμβεί αυτό και γιατί στη συνέχεια το ψηφοδέλτιο δεν ελέγχθηκε αν πληροί τις απαιτήσεις του νόμου;”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα