Φορολογικός πόλεμος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Για ανακατανομή των βαρών υπέρ των φτωχότερων κάνει λόγο η Κουμουνδούρου

Φορολογικός πόλεμος ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Για ανακατανομή των βαρών υπέρ των φτωχότερων κάνει λόγο η Κουμουνδούρου

Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με θέμα τους τον ΕΝΦΙΑ και τον φορολογικό συντελεστή

“Με την εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, επειδή ο λογαριασμός δεν βγαίνει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να τετραπλασιάσει τον φόρο ακινήτων για τη μεσαία τάξη”.

Τα παραπάνω δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη και έδωσε αφορμή για άμεση απάντηση από την Κουμουνδούρου και νέο “πόλεμο” ανάμεσα στα δύο κόμματα.

“Η  ΠΟΜΙΔΑ χαρακτηρίζει παράδεισο τον ΕΝΦΙΑ απέναντι στο ΦΜΑΠ του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε ο στενός του συνεργάτης και στέλεχος του οικονομικού του επιτελείου Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν κρύβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τους φόρους στο σύνολο των εισοδημάτων και της περιουσίας με ανώτατο συντελεστή 50%!”, κατέληξε η κ. Σπυράκη.

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ: “Να πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι το μερίδιο που τους αναλογεί”

Το Γραφείο Τύπου της Κουμουνδούρου απάντησε διευκρινίζοντας ότι “η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προωθήσει μια ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, με πάταξη της φοροδιαφυγής και ανακατανομή των βαρών, ώστε να ελαφρυνθούν τα χαμηλότερα στρώματα και να πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι το μερίδιο που τους αναλογεί”.

Αναλυτικά:

“Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σε σημερινή της ανακοίνωση αναφέρει ότι «ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν κρύβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τους φόρους στο σύνολο των εισοδημάτων και της περιουσίας με ανώτατο συντελεστή 50%!»

Μήπως η κα. Σπυράκη δεν πληρώνει φόρους στην Ελλάδα; Δεν ξέρει ότι εδώ και δεκαετίες υπάρχει κλίμακα φορολογίας εισοδήματος; Δεν ξέρει τι σημαίνει ανώτατος φορολογικός συντελεστής και ότι δεν επιβάλλεται από το πρώτο ευρώ;

Είναι αστείο, πέρα από την ίδια την ανακοίνωση, να παριστάνει η κα. Σπυράκη ότι στηρίζει τα μεσαία στρώματα, εκπροσωπώντας ένα κόμμα που με την πολιτική του έχει οδηγήσει στην εξόντωσή τους.  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα προωθήσει μια ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, με πάταξη της φοροδιαφυγής και ανακατανομή των βαρών, ώστε να ελαφρυνθούν τα χαμηλότερα στρώματα και να πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι το μερίδιο που τους αναλογεί

Σε κάθε περίπτωση,. Μάλλον γι’ αυτό ανησυχεί η ΝΔ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα