Φορτσάκη επικεφαλής στο Επικρατείας της ΝΔ ανακοίνωσε ο Σαμαράς

Φορτσάκη επικεφαλής στο Επικρατείας της ΝΔ ανακοίνωσε ο Σαμαράς
Ο πρύτανησ του ΕΚΠΑ Θέοδωρος Φορτσάκης αποχωρεί από την συνεδρίαση της Συγκλήτου, την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014. Νωρίτερα οι φοιτητές ζητούσαν να συνεδριάσει η σύγκλητος παρουσία τους, προκειμένου να εκφράσουν τις θέσεις τους εν όψει των διαγραφών φοιτητών, αλλά και για τα μέτρα ασφαλείας και την πρόσληψη ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Κατά την ομιλία του στη Ρόδο ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών θα είναι υποψήφιος σε μία συμβολική θέση

Την τοποθέτηση του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρου Φορτσάκη ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πριν από λίγα λεπτά κατά την ομιλία του στη Ρόδο.

Ο κ.Σαμαράς μιλώντας για την κατάργηση του ασύλου και την εκκρεμή αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά ΑΕΙ ανέφερε ότι ένας δημοκρατικά εκλεγμένος πρυτανης σήκωσε για πρώτη φορά αναστημα στις μειοψηφίες που παραλύουν τα δημόσια πανεπιστήμια.

“Ο Θεόδωρος Φορτσάκης θα είναι στην πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για λόγους πολιτικού συμβολισμού αλλά και με μεγάλη εκτίμηση στο πρόσωπο του. Επιτέλους και αλλάζει σε αυτό τον τόπο” πρόσθεσε.

Στο παρασκήνιο πάντως το μπρα ντε φερ για τις υπόλοιπες δύο με τρεις εκλόγιμες θέσεις του Επικρατείας συνεχίζεται μετά την υποχώρηση όσον αφορά στο Γιώργο Χατζημαρκάκη λόγώ καραμανλικών αντιδράσεων, με διαγκωνισμό στο στενό πυρήνα του Μαξίμου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα