Φόβος και πόλωση, η στρατηγική της Ν.Δ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου

Φόβος και πόλωση, η στρατηγική της Ν.Δ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου
Atmospher from the second parliamentary voting for the election of the new Greek President, in Athens, Dec. 23, 2014 / , , 23 , 2014 sooc

Σήμερα η διάλυση της Βουλής και η έναρξη του προεκλογικού αγώνα με τη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας του κόμματος

Οι λέξεις αλήθεια και ευθύνη θα αποτελέσουν κομβικά στοιχεία στην προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας, όμως τα δύο πραγματικά εκλογικά όπλα είναι ο φόβος και η πόλωση.

Το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να επιρρίψει στο ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη προσφυγής στις κάλπες και έτσι να αποσείσει τις κατηγορίες που δέχεται για σενάρια αριστερής παρένθεσης, ώστε να μπορέσει να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους που ελκύονται από το αφήγημα της σταθερότητας και ανησυχούν για τις οικονομικές συνέπειες της κάλπης και της κυβερνητικής αλλαγής.

Η στρατηγική του τρόμου δεν είναι άλλωστε μία τακτική στην οποία η Νέα Δημοκρατία προσφεύγει μόλις τώρα, καθώς το Μαξίμου έχει επενδύσει στην ανησυχία των “νοικοκυραίων” μπροστά σε μία αριστερή κυβέρνηση από τις εκλογές του 2012 μέχρι πρόσφατα με δηλώσεις για bank run και πιστωτικά γεγονότα.

Μάλιστα, η Ν.Δ προκειμένου να παρουσιάσει το ΣΥΡΙΖΑ ως μία ακραία δύναμη, αποδίδει την ευθύνη των εκλογών στην Κουμουνδούρου σε σύμπραξη με τη Χρυση Αυγή, επικαλούμενη ότι και το νεοναζιστικό κόμμα ψήφισε παρών σε όλες τις ψηφοφορίες για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αντίθετα, η Ν.Δ και ο κ.Σαμαράς θα ταυτιστούν στο πλαίσιο της γαλάζιας καμπάνιας με την πολιτική σταθερότητα και την ευρωπαϊκή θέση της χώρας, με την αξιοποίηση των νέων δημοσιευμάτων του διεθνούς τύπου περί Grexit.

Στην ένταση της πόλωσης επενδύει εξάλλου η Ν.Δ προκειμένου να μειώσει περαιτέρω την ψαλίδα με το ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στόχος είναι στην πραγματικότητα όχι η νίκη που μοιάζει απίθανη, αλλά μία διαχειρίσιμη ήττα.

Ο κ.Σαμαράς σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Το προεδρικό διάταγμα αναμένεται να θυροκολληθεί εντός της ημέρας και στις πέντε το απόγευμα θα συνεδριάσει στη Συγγρού η εκτελεστική γραμματεία της Ν.Δ, ώστε στο κλειστό αυτό κομματικό όργανο ο κ.Σαμαράς να δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής περιόδου.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα