H Μαριέττα θέλει πρώτη τη Ντόρα στην Α’ Αθηνών

H Μαριέττα θέλει πρώτη τη Ντόρα στην Α’ Αθηνών
ΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠ. ΕΞ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ--ΣΤΗ ΦΩΤΟ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ(αριστερα)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/EUROKINISSI Eurokinissi

Την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της κ.Μπακογιάννη προλόγισε η κ.Γιαννάκου, με ιδιαίτερα θερμά λόγια για την πρώην υπουργό Εξωτερικών που διεκδικεί την πρωτιά

Την πρωτιά στην Α’ Αθηνών διεκδικεί η Ντόρα Μπακογιάννη και σε αυτό το στόχο έχει τη στήριξη της Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία προλόγισε την κεντρική προεκλογική εκδήλωση της πρώην υπουργού Εξωτερικών χθες το μεσημέρι με ιδιαίτερα θερμά λόγια.

“Θα υποστηρίξουμε τη Ντόρα να είναι πρώτη βουλευτής της Α’ Αθηνών, όχι για λόγους τύπων «ποιος θα είναι πρώτος», αλλά γιατί νομίζω ότι της αξίζει”, δήλωσε χαρακτηριστικά η κ.Γιαννάκου, η οποία έχει αντιπάθειες σε ένα σκληρό δεξιό κοινό, αλλά παραμένει πολύ αγαπητή στη γαλάζια βάση και σε ένα ευρύτερο κεντρώο και φιλελεύθερο κοινό, με αποτέλεσμα να είναι… περιζήτητη σε εκδηλώσεις υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας.

Η κ.Γιαννάκου δήλωσε ότι στηρίζει την κ.Μπακογιάννη: “Γιατί οι πεποιθήσεις της δεν είναι ένδυμα που αλλάζει κάθε μέρα. Έχουν διαχρονικότητα, έχουν αντίληψη του διεθνούς συστήματος, της πραγματικότητας, του ρεαλισμού και βέβαια είναι πεποιθήσεις. Δεν είναι κάτι που φοριέται ανάλογα με το εκκλησίασμα και το κοινό το οποίο ακούει”, προσθέτοντας: “Τέτοιους ανθρώπους θέλουμε αυτή τη στιγμή. Και θέλουμε περισσότερους απ’ όσους διέθετε η προηγούμενη σύνθεση της βουλής, με όλο το σεβασμό προς τον ελληνικό λαό που ψήφισε και 183 καινούριους και έκανε  ανανέωση, αλλά οι σκηνές που είδαμε στο τελευταίο κοινοβούλιο δεν περιποιούσαν τιμή για τον τόπο μας, την ιστορία μας και τις αρχές μας. Η επόμενη μέρα λοιπόν θα είναι δύσκολη όπου κι αν βρισκόμαστε, στη συμπολίτευση ή στην αντιπολίτευση και χρειαζόμαστε δυνατούς ανθρώπους και μέσα στη βουλή και στο πλαίσιο της συνεργασίας”. Της ευχήθηκε συνεπώς όχι απλά καλή, αλλά μεγάλη επιτυχία.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση σε κάθε περίπτωση ήταν μεγάλη, καθώς στο συνεδριακό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής παραβρέθηκαν πάνω από 3.000 άτομα. Μεταξύ αυτών βεβαίως ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, οι πρώην υπουργοί Προκόπης Παυλόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιώργος Σούρλας, Κέλλυ Μπουρδάρα, Θόδωρος Δαμιανός, Αντώνης Φούσας, Νίκος Αγγελόπουλος, Νίκος Κατσαρός, οι υποψήφιοι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Νίκος Πέππας, Σάκης Κολλάτος, Ράνια Μπαλή, και Απόστολος Ασλανίδης. Από τον χώρο της αυτοδιοίκησης ο Δήμαρχος Π.Φαλήρου  Διονύσης Χατζηδάκης, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο πρώην Δήμαρχος Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρώην Νομάρχης  Λεωνίδας Κουρής. Επίσης ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα, ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο πρώην πρόεδρος  του ΔΣΑ Γιάννης Αδαμόπουλος, μέλη της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ και εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών ο Χάρης Κονιδάρης.

Η κ.Μπακογιάννη στην ομιλία της χρησιμοποίησε μία φράση του Νίκου Καζαντζάκη: “Μην καταδέχεσαι να ρωτάς αν θα νικήσουμε ή θα νικηθούμε. Πολέμα!” καλώντας άπαντες να συνεχίσουν τον αγώνα για την νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα