Η ΝΔ “καρφώνει” τη “Νίκη” (και τη Ζωή) για τις αλλαγές στα ψηφοδέλτια

Η ΝΔ “καρφώνει” τη “Νίκη” (και τη Ζωή) για τις αλλαγές στα ψηφοδέλτια
Ψηφοδέλτια ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / ILIALIVE.GR / EUROKINISSI

Ο Α. Σκέρτσος κάλεσε τους πολίτες που σκέφονται ψήφο σε μικρά κόμματα να σκεφτούν τα δείγματα γραφής που δείχνουν οι επικεφαλής τους με τις λίστες των εκλογών.

Με αφορμή τις αλλαγές στις λίστες της “Νίκης”, όπως και της Πλεύσης Ελευθερίας, για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους που στις 21 Μαϊου έφυγαν προς τα δεξιά ή προς δήθεν “αντισυστημικά” κόμματα. Και αυτό καθώς ο αριθμός των κομμάτων που θα μπουν στην επόμενη Βουλή επηρεάζει και τις έδρες που θα πάρει η ΝΔ.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο μπορεί πριν τις πρώτες εκλογές να επίχαιραν για τη δυνατότητα το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου να “έκοβε” ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ ή το ΜεΡΑ25, πλέον όμως διαπιστώνουν ότι έχει μπει σε τροχιά εισόδου στη Βουλή και περιπλέκει τα μαθηματικά της αυτοδυναμίας. Κυρίως όμως ανησυχούν για το ενδεχόμενο η παράσταση νίκης της ΝΔ μετά το συντριπτικό εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαϊου, να οδηγήσει σε χαλαρή ψήφο προς το ακροδεξιό μόρφωμα με επικεφαλής το Δημήτρη Νάτσιο.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος, αφού ζήτησε “ασφαλή αυτοδυναμία” απευθύνθηκε: “Σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες που σκέφτονται ψήφο σε μικρά κόμματα, τα οποία δεν λένε τίποτα, αλλά επικαλούνται το συναίσθημα” και τους κάλεσε: “Να σκεφτούν τα δείγματα γραφής, που δείχνουν οι επικεφαλής τους, με όσα γίνονται με τις λίστες των εκλογών και γιατί η είσοδος τους στη Βουλή ανεβάζει τον πήχη της αυτοδυναμίας”.

Ο κ. Σκέρτσος προειδοποίησε εξάλλου ότι: “Εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, νομοτελειακά οδηγούμαστε σε τρίτες εκλογές”, δηλώνοντας ότι: “Η απόφαση ανήκει στους Έλληνες και τις Ελληνίδες.”

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη σε σταυρούς με το κόμμα “Νίκη” στην περιφέρεια της Λάρισας, Βασιλική Ζιάκα, κατήγγειλε ότι ο κ. Νάτσιος την έβγαλε απο τις λίστες της 25ης Ιουνίου και τοποθέτησε πρώτο στο ψηφοδέλτιο Λαρίσης, τον αντιπρόεδρο του κόμματος, Γεώργιο Ρούντα, δικηγόρο από την Αθήνα με καταγωγή από τα Ζαγοροχώρια και την Κόρινθο. Δήλωσε επίσης ότι της προσφέρθηκε θέση επιστημονικού συνεργάτη στη Βουλή, την οποία δεν αποδέχθηκε.

Το κόμμα “Νίκη” απάντησε στις καταγγελίες της κ. Ζιάκα υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων:

“Η κοινοβουλευτική παρουσία της ΝΙΚΗΣ απαιτεί την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση και όχι την εξυπηρέτηση του προσωπικού ή μικροπολιτικού οφέλους ή του θελήματος ολίγων. Ενόψει των κρίσιμων προβλημάτων της χώρας, τα κριτήρια αξιολόγησης για τη βέλτιστη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση κατά προτεραιότητα είναι: πρωτίστως, το ομαδικό και θυσιαστικό πνεύμα της ΝΙΚΗΣ, δεύτερον χαρακτηριστικά όπως γνωστικό υπόβαθρο, εμπειρία και εξειδίκευση και τέλος ασφαλώς, η σειρά σταυροδοσίας των τελευταίων εκλογών.

Οι αποφάσεις για τις λίστες ελήφθησαν συλλογικά από πρόσωπα που δεν έχουν σύγκρουση συμφερόντων καθώς δεν αμείβονται για την προσφορά τους και δεν μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές. Η συγκεκριμένη τελική απόφαση ήταν ομόφωνη.

Για τις επερχόμενες εκλογές, η σύνθεση των ψηφοδελτίων σε όλη την επικράτεια έχει εμπλουτιστεί με νέα ονόματα. Επιφανείς Λαρισαίοι και ευρύτερα Θεσσαλοί κοσμούν τους συνδυασμούς της ΝΙΚΗΣ σε άλλες σημαντικές εκλογικές περιφέρειες, καθώς η ΝΙΚΗ δεν τους περιόρισε στα στενά όρια της εντοπιότητας.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα