Η πολυδιάσπαση της δεξιάς ψήφου στην Αθήνα φέρνει σε δύσκολη πολιτικά θέση τη ΝΔ

Η πολυδιάσπαση της δεξιάς ψήφου στην Αθήνα φέρνει σε δύσκολη πολιτικά θέση τη ΝΔ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΡ. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ(Α) ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ(Δ)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI EUROKINISSI

Αγωνία για τη δεύτερη θέση, ενώ ο πόλεμος Άρη - Νικήτα συνεχίζεται με αμείωτη ένταση

Η πολυδιάσπαση της δεξιάς ψήφου στην Αθήνα δημιουργεί πολιτικούς κινδύνους για τη Νέα Δημοκρατία. Ο εμφύλιος πόλεμος μεταξύ Άρη Σπηλιωτόπουλου και Νικήτα Κακλαμάνη συνεχίζεται με αμείωτη ένταση λίγα 24ώρα πριν τις κάλπες, ενώ ο άγνωστος παράγοντας της εξίσωσης, δηλαδή το ποσοστό του Ηλία Κασιδιάρη της Χρυσής Αυγής ανησυχεί τους γαλάζιους.

Της Βίκυς Σαμαρά

Παρά τις προσδοκίες του Μαξίμου, ο κ.Κακλαμάνης πήγε τη μάχη μέχρι τέλους και δηλώνει τώρα πως στο δεύτερο γύρο δεν θα στηρίξει τον κ.Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος τον κατηγορεί πως με το “αντάρτικο” έχει διασπάσει τις δυνάμεις των νεοδημοκρατών, καθώς εάν αθροιστούν τα ποσοστά τους φτάνουν αυτά του νυν δημάρχου.

Ο κ.Κακλαμάνης από την πλευρά του καταγγέλλει κάθε τόσο πως στόχος του Μαξίμου ήταν να “χαρίσει” το δήμο της Αθήνας στο Γιώργο Καμίνη για το χατήρι του κυβερνητικού εταίρου και υποστηρίζει πως η υποψηφιότητα του κ.Σπηλιωτόπουλου επιλέχθηκε για να μπει ως “ανάχωμα” στον ίδιο, που είχε ήδη προαναγγείλει πως θα κατέβαινε και χωρίς τη στήριξη της Ν.Δ.

Γεγονός είναι όμως πως νίκη του κ.Καμίνη θα φέρει σε δύσκολη θέση το Μαξίμου, χωρίς να θεωρείται βέβαιον πως θα πιστωθεί πολιτικά στον Ευάγγελο Βενιζέλο δεδομένου ότι ο Γιώργος Καμίνης είχε επιλεγεί επί Γιώργου Παπανδρέου. Γεγονός είναι επίσης ότι ήταν επιθυμία του ίδιου του κ.Σπηλιωτόπουλου να μπει στη μάχη της Αθήνας, την οποία είχαν αρνηθεί να δώσουν κορυφαία στελέχη που ήταν και οι αρχικές επιλογές του Μαξίμου όπως ο Νικος Δένδιας και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Από την πλευρά του κ.Σπηλιωτόπουλου προέβαλλαν ιδιαίτερα την προεκλογική του συγκέντρωση στο Σπόρτινγκ, υπολογίζοντας τους παριστάμενους σε 5.000. Μεταξύ αυτών οι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης (που εκλέγονται όμως στη Β’ Αθήνας), ο υφυπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Α Αθηνών Νότης Μηταράκης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ Μάκης Βορίδης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Μανώλης Κεφαλογιάννης και Θοδωρής Ζαγοράκης, οι βουλευτές Αννα Καραμανλή, Βασίλης Κικίλιας, Κώστας Καραγκούνης, Γιώργος Στύλιος. Μάξιμος Σενετάκης, (που δεν εκλέγονται πάντως στην Α Αθήνας, με εξαίρεση τον κ.Κικίλια) και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης.

Με δηλητηριώδη σχόλια περί μεταφοράς κόσμου από τη Β’ Αθηνών και ΟΝΝΕΔιτών δεδομένης της υποστήριξης της νεολαίας στον κ.Σπηλιωτόπουλου, απάντησε ο κ.Κακλαμάνης, ο οποίος επίσης κατηγόρησε τον αντίπαλο του πως ζήτησε τον αποκλεισμό του από τη χθεσινή τηλεμαχία με τον κ.Καμίνη και το Γαβριήλ Σακκελαρίδη στο Mega. Στο επιτελείο του κ.Σπηλιωτόπουλου πάντως ήταν ευχαριστημένοι, θεωρώντας ότι ο νυν δήμαρχος έχασε τις εντυπώσεις και εκτιμώντας πως η “απειλή” του κ.Σακκελαρίδη έχει εξουδετερωθεί μετά τη δεξιά στροφή του κ.Σπηλιωτόπουλου με στόχο την αντιμετώπιση των απωλειών προς τον κ.Κακλαμάνη. Η ψήφος διαμαρτυρίας όμως στον κ.Κασιδιάρη παραμένει αγκάθι στα δεξιά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα