Η στρατηγική Τσίπρα για το debate

Η στρατηγική Τσίπρα για το debate
Alexandros Michailidis / SOOC

Από χθες το πρωί γίνονται συσκέψεις στην Κουμουνδούρου για το θέμα του debate, με την Κουμουνδούρου να επιλέγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί σε "γνωστά μονοπάτια", προκειμένου να αποφευχθεί το λάθος

Αν και στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν καλά πως το επόμενο debate με τον Βαγγέλη Μειμαράκη θα είναι αυτό που θα “ανακατέψει την τράπουλα των αναποφάσιστων”,  θέλουν ο Αλέξης Τσίπρας να δώσει ένα δείγμα γραφής και να κερδίσει από σήμερα τις εντυπώσεις.

“Υπάρχουν κύριοι αντίπαλοι υπάρχουν και δευτερεύοντες” έλεγε χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, γνωρίζοντας καλά, πως το βάρος θα δοθεί στους δυο μονομάχους της εξουσίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα εστιάσει στις απαντήσεις του σε 5 σημεία και θα επιχειρήσει να τραβήξει την διαχωριστική γραμμή:

– Για το ποιος μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα.

– Θα πει όχι στον μεγάλο συνασπισμό με βασικό επιχείρημα πως μια δύναμη, όπως η ΝΔ που θεωρούσε το χρέος βιώσιμο δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό.

– Θα υπεραμυνθεί του έργου της κυβέρνησης τους προηγούμενους 7 μήνες “μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο” όπως θα επισημάνει.

– Θα προτάξει τις πρωτοβουλίες που θα πάρει η νέα κυβέρνησή του.

– Θα προσπαθήσει, όπως υποστηρίζουν, να “στριμώξει” τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο θέμα των προγραμματικών θέσεων γιατί αυτό  πιστεύουν πως είναι το αδύνατο σημείο της Συγγρού: Η έλλειψη προγράμματος.

Ήδη στην Κουμουνδούρου έχουν επεξεργαστεί όλες τις θεματικές ενότητες, καθώς “αυτός που θα δείξει πως γνωρίζει καλά τα θέματα” θα είναι και ο νικητής της αναμέτρησης.

Δεν είναι στους στόχους του Αλέξη Τσίπρα η αντιπαράθεση και η σύγκρουση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, βεβαίως, όπως τόνιζαν “αν προκληθεί θα απαντήσει είτε στην ελεύθερη ερώτηση είτε σε άλλο σημείο του debate”.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα