Και με το Λαφαζάνη θα συναντηθεί ο Μεϊμαράκης. Μέχρι πότε θα κρατήσει την εντολή
Μετά τη συνάντηση με Γεννηματά, μία ακόμη κίνηση πλαγιοκόπησης Τσίπρα, στο πλαίσιο των διερευνητικών. Ο Σαμαράς στο γραφείο Μεϊμαράκη στη Βουλή. Σε διαρκή επικοινωνία και με τον Κ. Καραμανλή
- 22 Αυγούστου 2015 11:53
Με τον πρόεδρο της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη θα συναντηθεί στις έξι το απόγευμα στη Βουλή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε μία ακόμη κίνηση πλαγιοκόπησης του Αλέξη Τσίπρα (μετά το χθεσινό ραντεβού με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου), στο πλαίσιο των διερευνητικών.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είδε χθες τον αρχηγό του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, με τον οποίο πάντως έθεσαν παρά μόνο μία βάση συζήτησης για την επομένη των εκλογών, και σήμερα στις δώδεκα συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
Μετά τη συνάντηση με την κ. Γεννηματα και ενώ είχε ανακοινωθεί το ραντεβού με Λαφαζάνη στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ έφτασε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Ο πρώην πρωθυπουργός πριν λίγες ημέρες επέστρεψε από διακοπές και ήλθε για να συζητήσουν και από κοντά με τον πρόεδρο της ΝΔ καθώς δεν είχαν προλάβει να συναντηθούν λόγω των διερευνητικών. Ο κ. Μεϊμαράκης ξεπροβόδισε τον κ.Σαμαρά , που έφυγε από την πλαϊνή είσοδο χωρίς δηλώσεις. ενώ ο ίδιος στις έξι θα συναντηθεί με Λαφαζάνη. Ανοιχτό παραμένει το ποτέ θα επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε και με τον Κ. Καραμανλή με τον όποιο είναι σε διαρκή επικοινωνία.
Στόχος του κ.Μεϊμαράκη είναι να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια κρατώντας την εντολή μέχρι να τελειώσει είτε το τριήμερο είτε οι συνομιλητές. Θα επικοινωνήσει και με τον κ.Τσίπρα, ζητώντας συνάντηση προκειμένου να εξετασθεί κάθε δυνατότητα λύσης από την παρούσα Βουλη (και στην πραγματικότητα για να δείξει ότι ο παραιτηθείς πρωθυπουργός επέλεξε να σύρει τη χώρα σε κάλπες για εσωκομματικούς λόγους), ενώ οπως τονίζουν συνεργάτες του θα συναντηθεί οπωσδήποτε και με το γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει βεβαίως πολύ καλά ότι οι αριθμητικοί συσχετισμοί δεν επιτρέπουν το σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή χωρίς τη συμμετοχή του (διασπασμένου πλέον) ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Στην πραγματικότητα στόχος του είναι αφενός να εκθέσει πολιτικά τον κ.Τσίπρα τόσο στο αριστερό κοινό (δίνοντας βήμα στην κ.Κωνσταντοπούλου και στον κ.Λαφαζάνη), όσο και στο πιο κεντρώο και συντηρητικό κοινό (αναδεικνύοντας ότι ο πρωθυπουργός συνειδητά επέλεξε την κάλπη ενώ είχε και άλλες δυνατότητες).
Οι συζητήσεις αυτές άλλωστε μπορεί να αποτελέσουν μαγιά για μετεκλογικές συνεργασίες, αν και κανείς ούτε από τα αυτοαποκαλούμενα κόμματα του ευρωπαϊκού μετώπου, που θα κατέβουν αυτόνομα στις κάλπες, θέλει αυτή τη στιγμή για προφανείς εκλογικούς λόγους να ξεκαθαρίσει προθέσεις.
Το ποια θα είναι η επομένη ημέρα των εκλογών άλλωστε θα εξαρτηθεί από το τι θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός την ημέρα των εκλογών.