Και ο Χατζημαρκάκης στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ
Άλλη μία αρπαγή μέσα από τα χέρια του ΠΑΣΟΚ για το ευρύ φιλοευρωπαϊκό μέτωπο υπό Σαμαρά, αλλά με το βάρος της αφαίρεσης του διδακτορικού του από το πανεπιστήμιο της Βιέννης
- 09 Ιανουαρίου 2015 11:32
“Για να ακουστεί η φωνή της μεσαίας παραγωγικής τάξης με τον πιο ουσιαστικό τρόπο” ο Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο πρόεδρος του κόμματος των Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών, αποφάσισε τη συμπόρευσή του με τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
“Οδεύοντας προς τις εκλογές”, δήλωσε ο κ. Χατζημαρκάκης, “οι Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες, δηλώσαμε πως απαιτείται συναίνεση των πολιτικών κομμάτων έτσι ώστε να οδηγηθεί η χώρα στη μεταμνημονιακή εποχή με ομαλό τρόπο” καθώς όπως σημείωσε η κοινή λογική επιβάλλει να ακολουθήσουμε τον δρόμο της συνεργασίας με κεντρικό στόχο το εθνικό συμφέρον.
“Στόχος μας να δημιουργηθεί τα επόμενα χρόνια, ένα κράτος δικαίου, αποτελεσματικό, σύγχρονο που θα προσφέρει ευκαιρίες ζωής και δημιουργίας, χωρίς αποκλεισμούς, αποκαθιστώντας το αίσθημα αξιοπρέπειας και περηφάνιας των Ελλήνων πολιτών”, κατέληξε ο κ.Χατζημαρκάκης, ο οποίος πιθανότατα θα είναι στο Επικρατείς της Ν.Δ.
Τον πρώην ευρωβουλευτή φλέρταρε και το ΠΑΣΟΚ, καθώς το Νοέμβριο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος τον είχε ορίσει πρέσβη εκ προσωπικοτήτων του υπουργείου Εξωτερικών.
Ο κ.Χατζημαρκάκης είχε εκλεγεί εκπρόσωπος της Γερμανίας στο Ευρωκοινοβούλιο με το κόμμα των Γερμανών Φιλελεύθερων. Τον περασμένο Ιανουάριο ίδρυσε το κόμμα Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες, το οποίο στις ευρωεκλογές του Μαϊου είχε συγκεντρώσει 1,44%.
Φέρει όμως το βάρος της αφαίρεσης του τίτλου του διδάκτορα από το Πανεπιστήμιο της Βόννης το 2011 με την αιτιολογία της εκτεταμένης λογοκλοπής. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι ελάχιστα αποσπάσματα της διδακτορικής του διατριβής ήταν υπό αμφισβήτηση, όμως η επιτροπή του Πανεπιστημίου της Βόννης είχε εκτιμήσει ότι: “σε πολλά σημεία έκανε χρήση κειμένων άλλων συγγραφέων χωρίς την προβλεπόμενη αναφορά σε αυτούς παρά σε μερικές υποσημειώσεις” και ότι “περισσότερο από το μισό της διδακτορικής εργασίας του ήταν προϊόν από άλλες πένες”.