Καμμένος: Δε συναινώ στην πρωθυπουργία Σαμαρά

Καμμένος: Δε συναινώ στην πρωθυπουργία Σαμαρά
Συνάντηση Σαμαρά και Καμμένου Eurokinissi

Διαβάστε τι δήλωσε ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν υπήρξαν σημεία σύγκλισης για συνεργασία (Vid)

Στα πλαίσια των διερευνητικών εντολών ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά και τόνισε την αναγκαιότητα οικουμενικής κυβέρνησης  και εθνικού σκοπού με πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν το αποδέχτηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. ”Εμείς ζητήσαμε κυβέρνηση για την κατάργηση του μνημονίου, εμμένουμε στην προεκλογική μας θέση” δήλωσε. Σχετικά με το θέμα της διαπραγμάτευσης ”ζητήσαμε προστασία από τους πιστωτές, θέσαμε το θέμα του αγγλικού δικαίου και των εγγυήσεων”.

”Ζητήσαμε την τιμωρία και την άρση της ασυλίας των βουλευτών και των υπουργών αλλά  και την τιμωρία για αυτούς που οδήγησαν την χώρα σε αυτή την κατάσταση”. Ο Σαμαράς συμφώνησε μόνο στο πρώτο.

”Διαπιστώθηκε ότι δυνατότητα συνεργασίας με αυτούς τους όρους δεν υπάρχει στα πλαίσια της κοινής συμμετοχής”. Βέβαια ανέφερε χαρακτηριστικά πως ”Σε περίπτωση που χρειαστεί να στηρίξουμε νόμους, από τη θέση της αντιπολίτευσης, που θα είναι προς την πλευρά της αποδέσμευσης του λαού από τους δανειστές θα δώσουμε θετική ψήφο”

”Θα είμαστε σκληροί στην αντιπολίτευση”. Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι ζήτησε από τον κ. Σαμαρά ”να εξετάσει το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης και να εγγυηθεί ότι δε θα υπάρξει πτώχευση. Κάτι τέτοιο δε μπόρεσε να το εγγυηθεί”.

”Θα επιτελέσουμε σημαντικό ρόλο στο κοινοβούλιο, όπως το θέλησε ο λαός” ανέφερε, ενώ τόνισε ότι ”η πορεία μέσα στα μνημόνια είναι πορεία προς τον γκρεμό και θα σταματήσει μόνο αν ο λαός δράσει ενωμένος”

Δηλώσεις Καμμένου στα ξένα δίκτυα

”Δυστυχώς η πολιτική της Γερμανίας έχει οδηγήσει σε τεράστιο πρόβλημα τις σχέσεις μεταξύ του ελληνικού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή τη στιγμή ο λαός μας αντιμετωπίζεται εχθρικά.

Η λιτότητα έχει φτάσει σε σημείο να έχουμε οδηγηθεί μια χώρα υπερήφανη σε 3.000 αυτοκτονίες. Οι περισσότεροι εργαζόμενοι και οι περισσότεροι συνταξιούχοι δεν μπορούν να ζήσουν.

Το 80% των ελληνικών επιχειρήσεων κλείνει. Και αυτό γιατί οι πολιτικές που επιβάλλονται, με τη βαριά φορολογία, είναι αδύνατον να γίνουν αποδεκτές από την ανέχεια που υπάρχει στην ελληνική οικονομία.

Παράλληλα θέλω να ζητήσω ξεκάθαρα, προκειμένου να προχωρήσουμε στη διάλυση αυτών των κυκλωμάτων διαφθοράς που υπάρχουν, αντί να έχουμε υψηλή κριτική ιδίως από τη γερμανική κυβέρνηση, να δοθούν τα στοιχεία εκείνα των πολιτικών οι οποίοι δωροδοκήθηκαν.

Όταν με προσωπική εντολή της κυρίας Μέρκελ δεν παραδίδεται στην Ελλάδα ο γενικός Διευθυντής της SIEMENS, ο κ. Χριστοφοράκος, ο οποίος γνωρίζει εκείνους που πλήρωνε και δωροδοκούσε, η Ελλάδα δεν μπορεί να διαλευκάνει τις υποθέσεις και να οδηγήσει τους πολιτικούς αυτούς στη φυλακή και βεβαίως εκτός της πολιτικής.

Όταν ζητάς να λυθεί το θέμα της διαφθοράς, θα πρέπει να μην ψάχνεις μόνο τον δωροδοκηθέντα, αλλά να δώσεις τη δυνατότητα και να υποχρεώσεις αυτόν που δωροδόκησε να πει την αλήθεια.

Σε αυτή εδώ τη χώρα, ξέρετε, ότι η αλήθεια είναι μια αρετή που αποτελεί βάση για τη Δημοκρατία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα