Καταγγελία ΠΑΣΟΚ: “Συνταγματολόγος” της Χρυσής Αυγής υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Καταγγελία ΠΑΣΟΚ: “Συνταγματολόγος” της Χρυσής Αυγής υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
ΑΘΗΝΑ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.ΤΣΙΠΡΑ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ Phasma

Καταγγελία από το ΠΑΣΟΚ, για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Η. Νικολόπουλου. Τον χαρακτηρίζει "Συνταγματολόγο της Χρυσής Αυγής" και παραθέτει και βίντεο από παρεμβάσεις του (Vids)

Του Γιάννη Πιτταρά

Σε μια δημόσια πολιτική καταγγελία προχώρησε το ΠΑΣΟΚ ασκώντας σκληρή κριτική στην ηγεσία της Κουμουνδουρου, με αφορμή την τοποθέτηση του Ηλία Νικολόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιο του.

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη επιλογή από τον Αλέξη Τσιπρα ως “συνταγματολόγο της Χρυσής Αυγής” σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις ο Ηλίας Νικολόπουλος έχει παρέμβει τηλεφωνικά σε δημοσιογραφικές εκπομπές -πλυντήρια του νεοναζιστικού μορφώματος για να υποστηρίξει, δήθεν νομικά, όλα τα επιχειρήματά της (16/01 στην εκπομπή του κ.Τράγκα, 16/3 στο Kontra Channel και 20/3 στο κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη)».

Σύμφωνα με τη καταγγελία του ΠΑΣΟΚ, οι απόψεις του υποψήφιου με τον ΣΥΡΙΖΑ «κινούνται στο περιθώριο της συνταγματικής θεωρίας και αξιοποιούνται προπαγανδιστικά από τη Χρυσή Αυγή», με τις «απόψεις» του, όπως συμπληρώνει, να «προκαλούν χαμόγελα ικανοποίησης στα στελέχη της Χρυσής Αυγής».

Μάλιστα προκαλούν τον ΣΥΡΙΖΑ να εξηγήσει ποιον ακριβώς συμβολισμό εμπεριέχει η επιλογή του κ. Νικολόπουλου αφού – όπως υποστηρίζει – «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει στρατηγικά να συγκροτήσει πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο από προσωπικότητες που απευθύνονται σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού επενδύοντας σε συμβολισμούς και ικανοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερους».

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τη συμμετοχή του Ηλ. Νικολόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Μείζον θέμα δημοκρατικής και ηθικής τάξης θέτει η συμμετοχή του Ηλία Νικολόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά όλα όσα μεσολάβησαν γύρω από το ευρωψηφοδέλτιό του, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τελικά τον κ. Νικολόπουλο που:

-Μετέχει χωρίς ενδοιασμό από κοινού με όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής σε τηλεοπτικές εκπομπές, τεκμηριώνοντας, δήθεν επιστημονικά, τις απόψεις τους, με τα στελέχη της Χ.Α. να χαμογελούν, να χειροκροτούν και να χαίρονται.

-Αντιτίθεται στην απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χ.Α 

-Αντιτίθεται στην περικοπή της αποζημίωσης των προφυλακισμένων βουλευτών της Χ.Α.

-Τάσσεται υπέρ της παρουσίας και συμμετοχής στη Βουλή των προφυλακισμένων βουλευτών της Χ.Α.

Τώρα ο κ. Νικολόπουλος πάει να καλυφθεί πίσω από την αυτονόητη διαπίστωση ότι το ελληνικό Σύνταγμα δεν προβλέπει θεσμική διαδικασία απαγόρευσης πολιτικών κομμάτων, επικαλούμενος το εγχειρίδιο Συνταγματικού Δικαίου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου!

Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κάθε δημοκρατικός πολίτης ότι είναι άλλο  η απαγόρευση κόμματος και άλλο η απαγόρευση και η ποινική καταστολή εγκληματικής οργάνωσης, που συγκροτείται και λειτουργεί με κέλυφος και πρόσχημα ένα πολιτικό κόμμα;

O ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να τοποθετηθεί: Να διαχωρίσει τη θέση του. Δυστυχώς όμως υπάρχουν βουλευτές του που καταψηφίζουν τις άρσεις ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α.”

Η Χαριλάου Τρικούπη μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα και ηλεκτρονικές διευθύνσεις με τις δημόσιες παρεμβάσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε τις παρεμβάσεις του κ. Νικολόπουλου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα