Κατασχέθηκαν οχήματα και μηχανήματα του δήμου Θεσσαλονίκης

Κατασχέθηκαν οχήματα και μηχανήματα του δήμου Θεσσαλονίκης

Ποιο το ποσό που οφείλει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε εταιρία ρουχισμού, με επακόλουθο να "χάσει" οχήματα και μηχανήματα

Σε κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου Θεσσαλονίκης προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας (08/12) δικαστικοί επιμελητές λόγω χρεών σε ιδιώτη από τη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι δικαστικοί επιμελητές πήγαν στο δημαρχιακό μέγαρο προκειμένου να κατασχέσουν αντικείμενα του δήμου για οφειλές του δήμου, αρχικού ποσού 49.000 ευρώ, που μαζί με τις προσαυξήσεις φθάνει τις 80.000 ευρώ.

Η εταιρεία που προμήθευσε το 2006 τον δήμο με στολές για τη δημοτική αστυνομία εκχώρησε στην Εφορία δικαίωμα είσπραξης της οφειλής του Δήμου προς το πρόσωπό της.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Ανάπτυξης Χασδάι Καπόν, οι επιμελητές προσπάθησαν να κατασχέσουν έπιπλα και χρήματα από το ταμείο του δήμου, ωστόσο δεν τους άφησαν. Τελικά κατέσχεσαν πέντε οχήματα και τρία μηχανήματα. 

Σύμφωνα με τον κ.Καπόν, ο δήμος αμφισβητεί το χρέος και έχει προχωρήσει στις κατάλληλες κινήσεις ζητώντας προσωρινή διακοπή της κατάσχεσης μέχρι να αποσαφηνιστεί το θέμα.

Η δημοτική αρχή θα ερευνήσει κατά πόσο πράγματι δεν έχει εξοφληθεί το τιμολόγιο, ενώ πρόκειται να προσφύγει κατά της απαίτησης της εφορίας καθώς η οφειλή αφορά τιμολόγιο προμηθευτή που εκδόθηκε το 2006, ήτοι έχει παρέλθει η πενταετία.

Πηγή: voria.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα