“Κόπηκε” η υποψηφιότητα του Χ. Παπαγεωργίου για τον δήμο Θεσσαλονίκης

“Κόπηκε” η υποψηφιότητα του Χ. Παπαγεωργίου για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Ποιος ο λόγος που το Πρωτοδικείο ακύρωσε την υποψηφιότητα του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Πρωτοφανή, χαρακτηρίζει την απόφαση ο ίδιος

“Μπλόκο” στην υποψηφιότητα του Χάρη Παπαγεωργίου για τον δήμο Θεσσαλονίκης έβαλε το Πρωτοδικείο, το οποίο ακύρωσε την σχετική αίτηση που είχε κατατεθεί.

Όπως γνωστοποιήθηκε από το δικαστήριο, 11 από τους συνολικά 52 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα, δεν προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Έτσι, ο συνδυασμός, που στηρίζεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, δεν αριθμεί τα απαιτούμενα άτομα (48) και κατά συνέπεια δεν μπορεί να λάβει μέρος στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαγεωργίου ετοιμάζεται να καταθέσει ένσταση.

“Σε πρόσφατη συνέντευξή μου δήλωσα πως οι “πολίτες δεν θα ψηφίσουν ότι τους υποδεικνύουν τα γκάλοπ”, τα οποία διαστρεβλώνουν σε μεγάλο βαθμό τις τάσεις του εκλογικού σώματος σχετικά με την πρόθεση ψήφου. Το ίδιο, όμως, δεν ισχύει και για το γκάλοπ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο αποτέλεσε την αφετηρία όλων των περίεργων καταστάσεων που βιώνω ως υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης όπως και συνολικά όλος ο Συνδυασμός μας “Θεσσαλονίκη Ψηλά”.

Το ποσοστό του 10% και η 3η θέση που μας χάριζαν εκείνη τη στιγμή οι συμπολίτες μας πίσω από το φιλοκυβερνητικό δίπολο “Μπουτάρης-Καλαφάτης”, μάλλον ενόχλησε πολλούς και η μέχρι τότε συμπάθεια προς το πρόσωπο μου και τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, μετατράπηκαν σε χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Τα όσα συνέβησαν ακόμη και την ημέρα της κατάθεσης της υποψηφιότητας μας, ήρθε να επιβεβαιώσουν τους φόβους μας σχετικά με την αντιμετώπιση που θα έχουμε στην τελική ευθεία των εκλογών, κάτι που επιβεβαιώθηκε με την απόφαση της 3ης Μάιου με την ακύρωση της υποψηφιότητας του συνδυασμού μας.

Μάλλον τα κωλύματα εκλογιμότητας της υποψηφιότητας Μπουτάρη ήταν ελάσσονος σημασίας μπροστά στα γραφειοκρατικά “εγκλήματα”, σχετικά με την κατάθεση των έγγραφων προϋποθέσεων που κατέθεσαν οι απλοί εργαζόμενοι συνυποψήφιοι μας. Σαν Συνδυασμός θα κινηθούμε στα πλαίσια της νομιμότητας και θα προβάλουμε με κάθε λεπτομέρεια το χρονικό μιας πρωτοφανούς απόφασης για τα εκλογικά δεδομένα στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας” δήλωσε ο κ. Παπαγεωργίου μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου

“Δεν πρέπει να ανακηρυχθούν ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Εκλογικής Περιφέρειας Δημοτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης με το συνδυασμό «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΨΗΛΑ» οι Αναστασίου Χρήστος του Σωκράτη, Μόσχος Θεόδωρος του Αθανασίου, Μπόμπας Στυλιανός του Γεωργίου – Δημητρίου, Νικολαΐδης Πρόδρομος του Κωνσταντίνου, Πεΐτση Αλεξάνδρα του Γεωργίου, Πισιώτη Αριστείδη του Αργυρίου και Τσιχλής Αντώνιος του Ευαγγέλου, καθόσον δεν προσκόμισαν πιστοποιητικό εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά τα οριζόμενα στη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 3 του Ν. 3852/2010 αλλά ληξιαρχική πράξη γεννήσεως, από την οποία δεν προκύπτει ότι είναι εγγεγραμμένοι στο Δημοτολόγιο του Δήμου Θεσσαλονίκης (ή σε οποιοδήποτε δημοτολόγιο) και δεν έχουν εκδοθεί για εκλογική χρήση, οι Κόκαϊ Θεόδωρος του Σκεντέρ και Τσαλκατίδης Αλέξανδρος του Γεωργίου, καθόσον οι υπεύθυνες δηλώσεις αυτών δεν διαλαμβάνουν τα οριζόμενα στη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 3 στοιχ. β Ν. 3.852/2010 και δη ότι δεν συντρέχουν στο πρόσωπό τους τα κωλύματα εκλογιμότητας και οι Κούλελη Δήμητρα του Θωμά, Κράντης Αντώνιος του Ηλία, καθόσον δεν προσκόμισαν πιστοποιητικό εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου Θεσσαλονίκης κατά τα οριζόμενα στη διάταξη του άρθρου 19 παρ. 3 του Ν. 3852/2010 αλλά πιστοποιητικό εγγραφής στο δημοτολόγιο του Δήμου Εμμανουήλ Παππά και Δήμου Θέρμης αντίστοιχα.

Μετά ταύτα, καθ’ ο μέρος ο ως άνω συνδυασμός υπολείπεται του ελαχίστου αριθμού υποψηφίων ως δημοτικών συμβούλων στην εκλογική περιφέρεια Δημοτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κατά τη διάταξη του άρθρου 19  παρ. 2 στοιχ. β του Ν. 3852/2010 και δεν περιλαμβάνει υποψηφίους στην έτερη εκλογική περιφέρεια της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας, αφού δηλώνει ως υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους πενήντα δύο (52) και δεν ανακηρύσσονται οι ένδεκα (11), απομένουν 41 και ο ελάχιστος αριθμός στην Εκλογική Περιφέρεια Δημοτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης είναι σαράντα οκτώ (48), δεν θα πρέπει να ανακηρυχθεί ο ως άνω συνδυασμός στο σύνολό του, ήτοι και ως προς τους υποψηφίους συμβούλους δημοτικών κοινοτήτων κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 19 παρ. 2 Ν. 3.852/2010, αφού προϋπόθεση για τη συμμετοχή υποψηφίων στις δημοτικές κοινότητες είναι να δηλωθούν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι”.

Πληροφορίες από voria.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα