Κώστας Αϊβαλιώτης στο NEWS247: “Δεν πούλησα τον Καρατζαφέρη για τη ΝΔ”

Κώστας Αϊβαλιώτης στο NEWS247: “Δεν πούλησα τον Καρατζαφέρη για τη ΝΔ”
Ο Κώστας Αϊβαλιώτης στο NEWS 247

Διαβάστε τι δήλωσε στο NEWS 247 ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κώστας Αϊβαλιώτης για τη Χρυσή Αυγή, τη συνεργασία με τη ΝΔ, το μεταναστευτικό και τις ερχόμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου (Vid)

Λίγες μόλις ημέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, το NEWS 247 καλύπτει τις πολιτικές εξελίξεις με απώτερο στόχο, την ενημέρωση των ψηφοφόρων για τις θέσεις των κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το NEWS 247 ανοίγει την επικοινωνία, έχοντας απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα κόμματα, να συμμετάσχουν σε live συνέντευξη, όπου θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων του μέσου και αναγνωστών.

Στο πλαίσιο των Video Live Chat, την Τετάρτη βρέθηκε στο στούντιο του NEWS 247, ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ στη Β’ Περιφέρεια Αθηνών, Κώστας Αϊβαλιώτης.

Απαντώντας αρχικά για το αν καταφέρει το ΛΑΟΣ να μπει στη Βουλή είπε:

“Αναρωτιέμαι σε ποια δημοσκόπηση πριν τις 6 Μαΐου, ο Τσίπρας έβγαινε δεύτερος. Σε καμία. Επίσης ο Τζήμερος δεν είχε ανιχνευτεί ότι θα έφτανε στο 2,5%. Με λίγα λόγια οι μετρήσεις είναι ένα εργαλείο με προβλήματα, όχι ακριβές. Ο Καρατζαφέρης ήταν η φωνή της σύνεσης και της λογικής”.

“Υπήρχαν λάθη;”, ήταν η ερώτηση που ακολούθησε:

“Ασφαλώς και υπήρχαν λάθη. Λάθος η συμμετοχή στην κυβέρνηση και λάθος η επιλογή συγκεκριμένων προσώπων που αντάλλαξαν την εμπιστοσύνη του λαού με καρεκλίτσες. Εγώ μπορώ να κυκλοφορώ στο δρόμο χωρίς να ντρέπομαι, άλλοι κυκλοφορούν και τρώνε γιαούρτια”.

Για τον κ. Τζήμερο είπε:

“Με έχει ενοχλήσει η επιστολή στη Μέρκελ. Η Bild τον ευχαριστεί, ακόμα κι αν είναι παλιά η επιστολή και πήρε δημοσιότητα τώρα”.

Η επιλογή Βορίδη και Γεωργιάδη ήταν λάθος;

“Σαφέστατα ήταν λάθος. Ήμουν από αρχή ενάντιος στη συμμετοχή τους στη κυβέρνηση και το άρθρο 1 του Μνημονίου.

Ο κ. Καμμένος μιλάει για την ΑΟΖ. Το θέμα πρώτος ο κ. Καρατζαφέρης έφερε στη Βουλή. Όσο ήταν όμως στη Βουλή δεν είπε κάτι για το θέμα αυτό. Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί ήταν υπουργοί εκτός από τον Καρατζαφέρη. Αν ήθελε θα ήταν αρχηγός της ΝΔ αλλά δεν ήθελε ο ίδιος. Έχει δημοφιλία 81% ενώ η Ντόρα 35%. Εμείς δεν θα συνεργαστούμε ποτέ με όσους ψήφισαν το Μνημόνιο, ούτε σαν κόμμα ούτε εγώ προσωπικά και ας με προσέγγισαν”.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για την πολιτική Σαμαρά και για τη Χρυσή Αυγή.

“Θέλαμε να υπάρχουν αυτοτελή κόμματα και να δώσουμε τη μάχη από την ευρύτερη κεντροδεξιά. Ο κ. Σαμαράς δεν το ήθελε αυτό. Ο κ. Καρατζαφέρης δεν κάνει κωλοτούμπες, δεν βάζει νερό στο κρασί του. Όταν ο κ. Καρατζαφέρης διαπραγματεύεται τον κατηγορούν για κωλοτούμπα επειδή βάζει την Ελλάδα πάνω από το κόμμα του. Όταν το κάνει ο κ. Σαμαράς μιλάνε για πολιτική στροφή. Για μία τρίχα δεν μπήκαμε στη Βουλή αλλά αυτό θα γίνει τώρα. Αν είναι δυνατόν να είναι βουλευτής η κ. Ρεπούση και ο Καιάδας και όχι ο κ. Καρατζαφέρης. Ή η σύζυγος του κ. Μιχαλολιάκου. Και σε ότι αφορά τη Χρυσή Αυγή, μιλάμε για Ναζί. Βουλευτής της Χρυσής Αυγής έχει παντρευτεί δύο φορές αλλοδαπές και άλλοι έχουν στη δούλεψη τους αλλοδαπούς. Στην Πάτρα σπάσανε στο ξύλο αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί τους ψηφίζουν και αυτοί τους δέρνουν”.

Υπάρχει διαρροή ψήφων προς τη Χρυσή Αυγή; Γιατί έγινε αυτό; Άλλαξε κάτι στην πολιτική του ΛΑΟΣ;

“Μιλάνε για απέλαση των λαθρομεταναστών αλλά δεν ήταν ποτέ στον αγώνα μαζί μας. Φαίνεται αν είναι κάποιος μπαρουφολόγος ή ασυνεπής. Ας ψαχτούν αυτοί για το αν υπηρέτησαν στρατιωτική θητεία. Εγώ είμαι υπερήφανος που υπηρέτησα στο Διδυμότειχο.  Η Ελλάδα τελεί υπό κατοχή. Πρέπει όλοι να ψηφίσουμε αντιμνημονιακά. Η ψήφος σε Σαμαρά και Βενιζέλο είναι φιλί της ζωής στο Μνημόνιο. Υπάρχει φόβος ότι θα μπει φόρος στην ιδιοκατοίκηση. Θα πληρώνουμε φόρο για τα σπίτια μας. Πρέπει να είμαστε μέσα για να δώσουμε αγώνα”.

Σε ερώτηση σχετικά με την οικονομική πολιτική του ΛΑΟΣ, είπε χαρακτηριστικά.

“Το σχέδιο δύο είναι απευκταίο. Πρέπει να μείνουμε στο ευρώ. Σε ότι αφορά το Μνημόνιο δε μας είπε κανείς ότι για να μείνουμε στην Ευρωζώνη πρέπει να είμαστε και στο Μνημόνιο. Το Μνημόνιο δύο δεσμεύει φυσικούς πόρους και φαλκιδεύει την εθνική κυριαρχία. Ο κόσμος καλά έκανε και ψήφισε κατά του δικομματισμού. Τώρα η Ελλάδα πρέπει να έχει μια ισχυρή κυβέρνηση για να διαπραγματευτεί. Τσίπρας και Σαμαράς προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρόκειται για ντέρμπι. Η ΝΔ θα είναι πρώτη αλλά χωρίς αυτοδυναμία. Γι’ αυτό προσπαθεί να προσεγγίσει εμάς και τον Καμμένο. Επίσης θα κουρέψουμε τα δάνεια. Οι τράπεζες έχουν πολύ λίπος. Με νόμο θα κουρέψουμε τα δάνεια. Αν οι τράπεζες δε γουστάρουν θα κρατικοποιηθούν. Να κόψουν τον λαιμό τους οι τράπεζες και να μην κλέβουν τον λαό. Θα τελειώσει το νταβατζιλίκι με τις εισπρακτικές εταιρείες. Ο κόσμος φοβάται να απαντήσει στο τηλέφωνο και πρέπει να λυτρωθεί. Το χαράτσι με εμάς καταργείται γιατί αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία και είναι παράνομο”. “Ελπίζω”, συμπλήρωσε, “οι Έλληνες να σταματήσουν να φεύγουν από την Ελλάδα και να υπάρξει ανάπτυξη. Οι Έλληνες δεν είναι τεμπέληδες, έχουν ιδέες και μυαλό. Παράδειγμα είναι η ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία που είναι στα σπάργανα αλλά μπορεί να αναπτυχθεί”.

Για τη “μάχη” ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε λέγοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου από το ευρώ.

“Ο Τσίπρας θέλει να γίνει ο Ανδρέας Παπανδρέου του 2012. Θέλει να κάνει τον κυρίαρχο της κεντροαριστεράς. Ο Σαμαράς θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Αυτά εμένα δε με ενδιαφέρουν. Θέλω η χώρα μου να κυβερνηθεί με τρόπο τέτοιο ώστε να παραμείνει στην ευρωζώνη και δεν μπορώ τα παραμύθια. Το δίλημμα ότι θα μας διώξουν από το ευρώ είναι μούφα. Οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας κάνουν Βουλγαρία επειδή έτσι γουστάρει η κ. Μέρκελ. Όλα αυτά καλλιεργούνται από Σαμαρά και Τσίπρα. Εγώ σε αυτό το παιχνίδι δεν θα μπω. Ο κόσμος πάει περήφανα και όχι φοβισμένος για να ψηφίσει. Μας κοροϊδεύουν απλά”.

“Υπάρχει περίπτωση συνεργασίας;”, ήταν η επόμενη ερώτηση. 

“Με τον κ. Σαμαρά ποτέ. Υπάρχουν δύο Σαμαράδες. Ο Σαμαράς όταν δεν είναι αρχηγός που είναι χαλαρός και ο Σαμαράς αρχηγός που καβαλάει το καλάμι της εξουσίας. Κομματικά μας χωρίζει ότι πήγε και υπέγραψε το Μνημόνιο 2. Μαζί με τον κ. Βενιζέλο είναι τελειωμένοι. Πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση κεντροδεξιάς μαζί με τον Καμμένο, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Μπορούμε να συνεννοηθούμε αλλά όχι με βάση πρόσωπα. Σαν πρωθυπουργό δεν τον θέλω γιατί έχει υπογράψει το Μνημόνιο”.

Απαντώντας σε ερώτηση αναγνώστη για το αν έχει το ΛΑΟΣ συνεργαστεί με τη ΧΑ είπε:

“Ποτέ. Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με ανθρώπους που τιμάνε τους Ναζί”.

Για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης είπε:

“Λαθρομετανάστευση. Άμεση απέλαση τώρα με σφραγισμένα ταξιδιωτικά έγγραφα για να ξεβρομίσουν την Ελλάδα. Θα πάρουν έγγραφα για όποια χώρα θέλουν. Θα βγούμε από το Δουβλίνο 2 για λόγους εθνικού κινδύνου και εθνικής κυριαρχίας. Παράλληλα συμπλήρωσε για την ΑΟΖ, ότι θα υπάρξει άμεση κήρυξη μαζί με την Κύπρο συμπεριλαμβανομένου του Καστελόριζου. Είμαστε ένα κόμμα που έχει μάθει από τα λάθη του και είμαστε σταθεροί σε όσα λέμε”.

Σε ότι αφορά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, τοποθετήθηκε ως εξής:

“Θα συνεργαστούμε για όλους για να έχει ασφάλεια η πατρίδα μου έναντι και της Τουρκίας, ακόμα και με το Ισραήλ. Ακόμα και αν ανατριχιάζει η Χρυσή Αυγή”.

Σε ερώτηση αναγνώστη για το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, απάντησε χαρακτηριστικά:

“Είπαμε ότι θα καταργήσουμε το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. Υπάρχουν Έλληνες Μουσουλμάνοι και όχι Τούρκοι στην Ελλάδα”.

Για τον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους είπε:

“Δεν είμαστε αριστεροί, είμαστε ορθόδοξοι Έλληνες. Το τελευταίο που απασχολεί τον Έλληνα είναι ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας. Η υπόθεση του Βατοπεδίου έπρεπε να λυθεί από τη δικαιοσύνη και ορθώς έγινε”.

Σε επόμενη ερώτηση για το σκάνδαλο της Siemens, απάντησε.

“Την εποχή του σκανδάλου της Siemens είχα απειλές για χαντάκια και πολτοποίηση του κεφαλιού μου. Δε φοβάμαι τίποτα. Κάποιοι έκαναν το παπί συστηματικά και δεν είπαν κουβέντα για την ατιμωρησία των πολιτικών, από τη Χρυσή Αυγή μέχρι το ΚΚΕ. Ακόμα και στην Ουγκάντα και το Πακιστάν, η Siemens αποζημίωσε το κράτος. Με λαμόγια και κλέφτες εμείς δεν θα συνεργαστούμε. Με κανέναν που έχει υπογράψει το Μνημόνιο. Θα φτιάξουμε όλη την κεντροδεξιά και τη νέα Ελλάδα με πολιτικούς που δεν είναι κλέφτες και από οικογενειοκρατία, με αυτούς θα συνεργαστούμε.

Σε ότι αφορά συνεργασία με την Τουρκία, απάντησε:

Θα πούμε όχι σε οποιαδήποτε συνεργασία με την Τουρκία. Πρέπει να καταλάβουν ότι το Αιγαίο είναι δικιά μας λίμνη και βάσει διεθνούς δικαίου πρέπει να διακανονιστούν όλες οι εκκρεμότητες. Προσωπικά με ε΄χουν πιάσει τρεις φορές οι Τούρκοι, οι οποίοι είναι κωλόστρες και στα δύσκολα κάνουν πίσω. Το έζησα στα κατεχόμενα σαν κρατούμενους. Τότε είχα πάει με κάμερες για το ζήτημα των ευρώ που έπρεπε να πάρουν σαν αποζημίωση οι Τουρκοκύπριοι για να αποκαταστήσουν τα όσα κατέστρεψαν. Και τελικά τα έκαναν στρατόπεδα και φράχτες. Εμείς θέλαμε να το αποδείξουμε όλα αυτά. Και έτσι πήγα σε δύσκολες αποστολές κοντά στην Κερύνεια και της Αμμόχωστο. Αυτό θα το ξανάκανα και τώρα και μπόρεσα να βγάλω κασέτες από τα κατεχόμενα και να τα στείλω στις Βρυξέλλες. Ο Καρατζαφέρης έκανε μια καταπληκτική παρουσίαση στις Βρυξέλλες για να δείξει που πήγαν τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δεν τον πουλάω γιατί είναι πατριώτης.

Σε ερώτηση για το αν έχουν κάνει lifestyle επιλογές σαν κόμμα απάντησε:

Η Βάνα η Μπάρμπα ή η κ. Σαρρή, πήραν ψήφους ανάλογα με το τι προτίμησε ο κόσμος. Δεν ακούω όμως κριτική για τους υπόλοιπους υποψηφίους από τα άλλα κόμματα, για τους ανθρώπους που προέρχονται από το star system.

Για το “Plan B” και την ευρωδραχμή, ο κ. Αϊβαλιώτης εξήγησε ότι:

“Είναι το νόμισμα που θα μας επιτρέψει να μπλοκάρουμε στην Ελλάδα τα χρήματα που στέλνουν με εμβάσματα που στέλνουν στο εξωτερικό. 12 δισ. το χρόνο φεύγουν από την Ελλάδα χωρίς έλεγχο. Η ευρωδραχμή σημαίνει ότι τα λεφτά αυτά μένουν εδώ και το ρεύμα ανακόπτεται. Κάπως έτσι θα αρχίσει να κινείται η ελληνική οικονομία. Μιλάμε μόνο όμως για την περίπτωση που πάθουμε κάποια μεγάλη ζημιά. Εννοείται πως είμαι υπέρ της παραμονής στο ευρώ γιατί αν γυρίσουμε στη δραχμή θα γίνουμε 50% φτωχότεροι”.

Για τον κ. Βελλόπουλο τέλος, είπε:

“Ο ίδιος είχε πει σε video ότι αν φύγει από το ΛΑΟΣ, να τον πούμε ρόμπα. Ε, δε φταίμε εμείς που έλαβε στο σπίτι του δώδεκα ρόμπες λοιπόν. Από εμένα και τον κ. Καρατζαφέρη έμαθε για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας ο οποίος είναι αμύθητος και δεν θα τελειώσει ποτέ. Προσωπικά έχω πει, να μη σώσω να γίνω βουλευτής αν ανταλλάξω την πίστη μου για την Ελλάδα για μία καρεκλίτσα. Δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί, υπάρχουν μόνο Έλληνες και πρέπει να ενωθούμε για το κοινό καλό. Από μικρούς ήμουν στην αντάρτικη δεξιά και πάντα τα προσωπικά μου συμφέροντα τα έβαζα στην άκρη ακόμα και στην Ευρωπαϊκή μου καριέρα. Και στην Ευρωβουλή έδωσα μάχη για την Ελλάδα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα