Κώστας Καραμανλής: Η Ελλάδα χρειάζεται “πολιτικό μνημόνιο”. Να συμφωνήσουμε στα βασικά
Συνεργασία για το καλό του τόπου, ακόμα και αν είναι δύσκολη και μη επιθυμητή από τα κόμματα, ζητά ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Σημείωσε ότι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά και να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας. Γιατί ζητά ένα "πολιτικό μνημόνιο" (Vids)
- 11 Σεπτεμβρίου 2015 14:32
Για ανάγκη της σύναψης ενός “πολιτικού μνημονίου”, έκανε λόγο ο βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, συμμετέχοντας στο πάνελ του Alpha και της εκπομπής “Στο δρόμο προς τις κάλπες” με την Σοφία Παπαϊωάννου.
Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι “το μνημόνιο που ψήφισε η ‘πρώτη φορά αριστερά’, οδηγεί σε ύφεση τα επόμενα χρόνια. Το ζητούμενο είναι πώς θα μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης” και πρόσθεσε ότι πρέπει να δούμε ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χώρας, να εκμεταλλευτούμε τον τουρισμό και να στραφούμε στην μεταποίηση αγροτικών προϊόντων.
Αναφερόμενος στη συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας, σημείωσε ότι ήταν θετική η μεταστροφή του Τσίπρα, ωστόσο χρειάζεται να υπάρξει και ένα πολιτικό μνημόνιο, ώστε να ξεφύγει η Ελλάδα από τον κύκλο της ύφεσης.
“Νομίζω ότι πριν από μερικά χρόνια κανείς δεν θα το φανταζόταν. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά ποιος φανταζόταν ότι ο κ. Τσίπρας θα έκανε τη μεγάλη στροφή. Η πολιτική είναι μια διαδικασία ανατροπής. Μετά τις εκλογές όλοι προσγειωνόμαστε. Η πραγματικότητα είναι αυτή που οδηγεί στους επώδυνους συμβιβασμούς”, είπε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε:
“Πάλι καλά που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τη μεγάλη στροφή και καταφέρανε να φέρουν μια συμφωνία. Δεν πρέπει να μπαίνουμε σε μια αντιπαράθεση, αλλά να κάτσουμε να συμφωνήσουμε σε 5 βασικά πράγματα. Η Αριστερά εμμένει στην καταδίκη της λιτότητας, αλλά δεν μας λένε λύσεις. Πρέπει να εμπιστευθούμε νέους ανθρώπους, να επιχειρήσουν και το κράτος να είναι αγωγός δίπλα τους”.
Ο Κώστας Καραμανλής, υποστήριξε ότι πρέπει πρώτα να σταθεροποιηθεί το πολιτικό σύστημα και το οικονομικό περιβάλλον και μετά να δούμε πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάθε νομοσχέδιο που πέρασε, οδηγούσε στο περιθώριο της Ευρώπης.
Ερωτηθείς για το τι θα συμβούλευε τους σημερινούς πολιτικούς ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι δεν μπορεί να απαντήσει σε κάτι τέτοιο και τόνισε ότι πρέπει να δούμε που μπορούμε να πάμε εμείς και πώς μπορούμε να προχωρήσουμε.
“Μιλάμε για πολιτικά μεγέθη μιας άλλης εποχής και άλλου διαμετρήματος. Στη Μεταπολίτευση, η χώρα αυτή έκανε τεράστια βήματα προόδου. Έγιναν και πολλά λάθη, αλλά στη Μεταπολίτευση καταφέραμε να έχουμε ένα σταθερό κοινοβουλευτικό καθεστώς, καταφέραμε να μπούμε στην Ευρώπη. Αυτό που δεν καταφέραμε είναι να αλλάξουμε το παραγωγικό μας και κοινωνικό μοντέλο. Ας αφήσουμε τους πολιτικούς ηγέτες του παρελθόντος. Η ιστορία τους έχει κρίνει έχει καταγράφει τα θετικά και τα αρνητικά τους και ας δούμε που μπορούμε να πάμε από εδώ και πέρα”, είπε ο κ. Καραμανλής και κατέληξε:
“Είναι 1000 φορές καλύτερα που φτάσαμε σε μια συμφωνία, παρά να πηγαίναμε σε μια απόλυτη βαλκανιοποίηση. Το 70% των ανθρώπων στην Ελλάδα, θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ και αυτή είναι η μεγάλη παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή”.