Κουμουτσάκος: Μαυρογιαλούρος ο Σγουρός, δεν είναι η ΝΔ ο Μπαλτάκος

Κουμουτσάκος: Μαυρογιαλούρος ο Σγουρός, δεν είναι η ΝΔ ο Μπαλτάκος

Αιχμές και για τους γαλάζιους Γκρουέζες του νυν περιφερειάρχη

Αιχμές κατά του νυν περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρού και των στελεχών της ΝΔ που παρασκηνιακά εξακολουθούν και τον στηρίζουν άφησε ο υποψήφιος για την περιφέρεια της Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου εν όψει της παρουσίασης της στρατηγικής του.

Ο κΚουμουτσάκος κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση Μπαλτάκου είπε με νόημα πως «ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης μπορεί να δηλώνει πως είναι ΝΔ και εγώ δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω. Δεν είναι όμως η Ν.Δ»

Υποστήριξε επίσης ότι στην επικαιρότητα δεν κυριαρχεί πλέον η υπόθεση Μπαλτάκου αλλά «τα ουσιαστικά βήματα της χώρας να σταθεί όρθια».

Κατηγόρησε τον κ.Σγουρό πως για προεκλογικούς και ψηφοθηρικούς λόγους ανακοινώνει την ένταξη την τελευταία στιγμή έργων στο ΕΣΠΑ που τελειώνει ενώ ήδη οι υπερδεσμεύσεις του ΠΕΠ Αττικής ξεπερνούν το 180% και άρα τα έργα αυτά είτε θα απενταχθούν είτε θα δεσμεύσουν πόρους από το επόμενο πακέτο, το οποίο για την περιφέρεια Αττικής αγγίζει το 1 δις 200 εκ ευρώ. 

«Ο κ.Σγουρός θυμίζει καθημερινά έναν παλιού τύπου Μαυρογιαλούρο που δεν φαίνεται να ενοχλείται από τους διάφορους γκρούέζες», σχολίασε ο κ.Κουμουτσάκος. Ερωτηθείς σχετικά με τη θετική στάση στελεχών και της ΝΔ απέναντι στο νυν περιφερειάρχη, σημείωσε πως ο ίδιος ασκεί κριτική στον κ.Σγουρό βάσει στοιχείων και οτι εάν κάποιοι και μετά την ανακοίνωση μίας υποψηφιότητας από το χώρο της κεντροδεξιάς συνεχίζουν τα παιχνίδια με τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ περιφερειάρχη θα πρέπει να απαντήσουν ποιος είναι ο πραγματικός λόγος.

Χαρακτήρισε και την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου μία κομματική υποψηφιότητα και την κατηγόρησε ότι δεν ενδιαφέρεται για τα προβλήματα των πολιτών της Αττικής αλλά για τους πολιτικούς στόχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δήλωσε ότι ο ίδιος είναι ένας κεντροδεξιός μετριοπαθής πολιτικός που ως εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών και ως ευρωβουλευτής λειτούργησε υπέρ των ευρύτερων συμφερόντων της χώρας και ότι απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών της Αττικής και όχι σε ένα κομματικό ακροατήριο.

Ανέφερε δε δύο συγκεκριμένα παραδείγματα αξιοποίησης των υπαρχουσών δυνατοτήτων της περιφέρειας Αττικής:

Πρώτον εφόσον υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα στην περιφέρεια που προέρχεται από τις μεταβιβάσεις και εκδόσεις αδειών ΙΧ να αξιοποιηθεί για ειδική τιμολογιακή πολιτική από ΟΑΣΑ και ΚΤΕΛ για τις ευπαθείς ομάδες της περιφέρεια.

Δεύτερον, στη Δυτική Αττική όπου δεν υπάρχει σύνδεση των κατοικιών με το δίκτυο αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ γιατί οι πολίτες αδυνατούν να καταβάλουν το κόστος σύνδεσης, να αναζητηθεί τρόπος ενίσχυσης των δήμων ώστε να ενισχύσουν τα νοικοκυριά με δάνεια για αυτό το σκοπό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα