Κουβέλης: “Δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης”

Κουβέλης: “Δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης”
ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ. ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) Eurokinissi

Διαβάστε γιατί ο Φώτης Κουβέλης ζητά από Ν.Δ , ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες (vid)

Απαισιόδοξος , εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουβέλης,  επανέφερε στον κ. Παπούλια  την πρόταση  του για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, με τη συμμετοχή  όλων των πολιτικών δυνάμεων που θέλουν τη χώρα  στην ευρωζώνη και το ευρώ και ταυτόχρονα να κινηθεί η διαδικασία της αποδέσμευση της χώρας από το μνημόνιο.

Ο  πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι αυτή θα μπορούσε να ήταν η προγραμματική συμφωνία, αλλά πρόσθεσε ότι για να είναι βιώσιμη μια τέτοια κυβέρνηση πρέπει να εξασφαλίσει τις δυνάμεις όπως τις κατέταξε ο λαός στις 6 Μάιου. “Θα πρέπει να συμμετάσχει η ΝΔ, ο  ΣΥΡΙΖΑ , το ΠΑΣΟΚ η ΔΗΜΑΡ και όποιες άλλες δυνάμεις έχουν αυτά τα στοιχεία” τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουβέλης  δήλωσε κατηγορηματικά ότι : “Η ΔΗΜΑΡ  και ο πρόεδρος της δεν επιδιώκει και δεν θέλει οτιδήποτε άλλο πέρα από την ικανοποίηση ότι θα έχουμε συμβάλλει στην εξασφάλιση μια λύσης. Για μας δεν υπάρχει μικροκομματικό συμφέρον αλλά προέχει το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας. Μια κυβέρνηση με στοιχεία που οδηγούν στην αποδέσμευση του μνημονίου αλλά και την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη είναι αυτή που ακυρώνει όσο προκάλεσαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ” κατέληξε.

Ο  πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε ότι άμεσες ενέργειες αυτής της κυβέρνησης , θα έπρεπε να είναι η  αποδέσμευση από το μνημόνιο, αλλά και η  άρση της νομοθεσίας που γκρέμισε τους κατώτατους μισθούς ..” Υποστήριξα ότι θα πρέπει να υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς εσόδων για να δημιουργηθεί ένα δίχτυ κοινωνικής προστασία, με δεδομένο ότι το 30% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας” δήλωσε .

Ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι μόνο μια οικουμενική κυβέρνηση θα θα μπορούσε να διασώσει  τις συλλογικές διαπραγματεύσεις για να αντιμετωπιστεί άμεσα η μετενέργεια που ξεκινά, αλλά και να διεκδικήσει την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουβέλης στην προγραμματική συμφωνία θα μπορούσαν να ενταχθούν θέματα αντιμετώπισης της παραοικονομίας , της φοροδιαφυγή  αλλά ζητήματα κάθαρσης του πολιτικού συστήματος .

Πάντως όπως δήλωσε ο  πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ: “Ο κ. Παπούλιας μου είπε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης , καθώς αρνείται ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΔΗΜΑΡ έκανε ότι είναι δυνατόν να υπάρξει λύση. Λυπάμαι κάθε πολιτική δύναμη θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της”, κατέληξε ο Φώτης Κουβέλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα