Μαρία Κασωτάκη: “Ονειρευόμαστε ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο Ηράκλειο”

Μαρία Κασωτάκη: “Ονειρευόμαστε ένα καλύτερο και πιο ανθρώπινο Ηράκλειο”

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος της Δύναμης Πολιτών, Μαρία Κασωτάκη, αποκαλύπτει το όραμά της για την πόλη και τους κατοίκους της

Με πλούσια δράση στα κοινά, τόσο κατά τη διάρκεια της φοιτητικής της ζωής, όσο κι ως εργαζόμενη, η εκπαιδευτικός Μαρία Κασωτάκη αποφάσισε να βουτήξει στα βαθιά νερά της τοπικής αυτοδιοίκησης, θέτοντας υποψηφιότητα ως δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου με την Δύναμη Πολιτών.

 Το όνειρό της για μια καλύτερη και πιο ανθρώπινη πόλη, την οδήγησαν στην απόφαση να συστρατευτεί με το Βασίλη Λαμπρινό, προκειμένου όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «να αλλάξουμε όλα αυτά που δεν μας αρέσουν και να σταματήσουμε να είμαστε αμέτοχοι θεατές». Έχοντας ως βέλη στη φαρέτρα της, τη μαχητικότητα και την ακεραιότητα του χαρακτήρα της, διεκδικεί την ψήφο των πολιτών του Ηρακλείου, ώστε το αύριο που θα ξημερώσει για την πόλη μας να είναι πιο ελπιδοφόρο και πιο φωτεινό.

-Για ποιους λόγους αποφάσισες να ασχοληθείς ενεργά με τα κοινά, συμμετάσχοντας στο ψηφοδέλτιο της Δύναμης Πολιτών;

«Η αγάπη για τον τόπο μου και για το συνάνθρωπο μου και μη μπορώντας να μένω αδρανής σε αδικίες που γίνονται, με ώθησαν στην απόφαση να θέσω υποψηφιότητα στο πλευρό ενός έντιμου και άφθαρτου από την πολιτική, του δικηγόρου Βασίλη Λαμπρινού. Έχουμε όλοι το χρέος να προσπαθήσουμε ν’ αλλάξουμε αυτά που δε μας αρέσουν, να σταματήσουμε να είμαστε θεατές και κριτές και ν’ αναλάβουμε δράση προσφέροντας ο καθένας από το μετερίζι του για το κοινό καλό. Αισθάνομαι ότι μπορούμε να πάμε το δήμο Ηρακλείου παραπάνω από κει που έχει φτάσει, χωρίς εξαρτήσεις από πολιτικά κόμματα, υπόγειους μηχανισμούς και ιδιοτέλεια. Όλοι οι δημότες πρέπει ν’ αντιμετωπίζονται το ίδιο και να έχουν ίσες ευκαιρίες.»

-Πού θα εστιαστεί ο σχεδιασμός σας για το Ηράκλειο, αλλά κυρίως για τη Νέα Αλικαρνασσό, αν η παράταξή σας κερδίσει τις εκλογές; 

«Σε μια περίοδο που σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος των συνανθρώπων μας  βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο, οφείλουμε να διευκολύνουμε την καθημερινότητά του αλλά και να δημιουργήσουμε ένα σχεδιασμό οικονομικής ανάπτυξης στο Δήμο δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες. Το Ηράκλειο  πρέπει να γίνει το βασικό πολιτιστικό κέντρο της Μεσογείου. Αλλά για να προχωρήσουμε σ’ αυτό, πρέπει πρώτα να λύσουμε καθημερινά προβλήματα, όπως η καθαριότητα, το πόσιμο νερό, η οδοποιία. Είναι αδιανόητο εν έτη 2014 το Ηράκλειο να αντιμετωπίζει πρόβλημα υδροδότησης. Όσον αφορά την περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, πρέπει να γίνουν έργα ουσιαστικά και όχι βιτρίνας. Επίσης να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου και ν’ αξιοποιηθούν χώροι ανεκμετάλλευτοι μέχρι τώρα, προς όφελος του πολίτη. Να αξιοποιηθεί το παραλιακό μέτωπο της περιοχής, δίνοντας την δυνατότητα για οικονομική ανάπτυξη. Επίσης είναι σημαντικό να αναδειχθεί ο μικρασιατικός πολιτισμός που έφεραν πριν από πολλά χρόνια οι πρώτοι κάτοικοι της περιοχής και τον οποίο ακόμα προσπαθούν οι απόγονοι τους να κρατήσουν ζωντανό, παρά τις αντιξοότητες και τη μηδενική στήριξη της δημοτικής αρχής.»

-Αν οι συμπολίτες σου σε τιμήσουν με την ψήφο τους και εκλεγείς δημοτικής σύμβουλος, τι μπορούν να προσδοκούν από σένα;

«Θέλω να είναι σίγουροι πως θα αγωνιστώ για το δικαίωμα των  Ηρακλειωτών να ζουν με αξιοπρέπεια και ισότητα. Θα παλέψω για να έχουν παροχή ίσων ευκαιριών όλοι οι δημότες, είτε ζουν στην πόλη είτε στα χωριά.»

 

Βιογραφικό

Η Μαρία Κασωτάκη γεννήθηκε το 1974 στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας. Οι γονείς της είναι ο Γιάννης Κασωτάκης από την Αγία Βαρβάρα του Δήμου Γόρτυνας και η Ιφιγένεια Αλυσσανδράκη από τον Πλάτανο Αμαρίου. Είναι παντρεμένη με το Μανώλη Πεδιαδιτάκη από τον Αμιρά Βιάννου, έχοντας αποκτήσει δυο κόρες, 11 και 7 ετών αντίστοιχα. Σπούδασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων συμμετείχε ενεργά στο Σύλλογο Κρητών Αλεξανδρούπολης, αλλά και στον Πολιτιστικό Σύλλογο των φοιτητών. Στο τέταρτο έτος των σπουδών της συμμετείχε στο πρόγραμμα του ΙΚΥ(Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) Erasmus, φοιτώντας για 6 μήνες στο Πανεπιστήμιο Essen στη Γερμανία.

Το 1997 επέστρεψε στο Ηράκλειο και εργάστηκε στη «Λαϊκή  τράπεζα Κύπρου», ενώ  κατόπιν αποδέχτηκε το διορισμό της ως δασκάλα.

Από το 2000 έως το 2004 σπούδασε θεατρικό παιχνίδι στο Θέατρο Ημέρας  του Λάκη Κουρετζή, ενώ διετέλεσε  για έξι συναπτά έτη  Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος» Παράλληλα την τελευταία 4ετία είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Βραχόκηπος».

Η Μαρία Κασωτάκη διδάσκει σήμερα στο 5ο Δημοτικό σχολείο Νέας Αλικαρνασσού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα