Με πολλές “καραμπόλες” η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης

Με πολλές “καραμπόλες” η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης
ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΖΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΡΑΠΑΝΟ/PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ G4PHOTOS

Διαβάστε ποια ονόματα ακούγονται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για τις θέσεις των υπουργείων στη κυβέρνηση Σαμαρά

Εν αναμονή της ανακοίνωσης της νέας κυβέρνησης υπό τον Αντώνη Σαμαρά, η οποία όπως έχει ξεκαθαρίσει ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ολιγομελής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα ιδρυθούν τρία νέα υπουργεία, ενώ ακόμη τρία θα συγχωνευτούν, με αποτέλεσμα τη νέα κυβέρνηση να απαρτίζουν 16 υπουργοί και 20 υφυπουργοί.

Πιο αναλυτικά, αναμένεται να συγχωνευτούν τα υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού, ενώ συζητείται και η συγχώνευση των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υποδομών και Ενέργειας και τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Θα ιδρυθεί το υπουργείο Ναυτιλίας, καθώς και υφυπουργείο Μακεδρονίας και Θράκης.

Οι επικρατέστεροι υπουργοί και υφυπουργοί της τρικομματικής κυβέρνησης

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών αναλαμβάνει ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας, καθηγητής Βασίλης Ράπανος, ενώ ο νυν υπηρεσιακός υπουργός Γιώργος Ζανιάς θα παραμείνει στο οικονομικό επιτελείο με την θέση του αναπληρωτή, ενώ για θέση του υφυπουργού πιθανότερος είναι ο κ. Χρήστος Σταικούρας.

  • Φαβορί για το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών θεωρείται ο Γιάννης Στουρνάρας ενώ πιθανότητες υπάρχουν και για τον κ. Κωστή Χατζηδάκη.
  • Για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θεωρείται πιθανό να παραμείνει ο Ναπολέων Μαραβέγιας.
  • Για το υπουργείο Περιβάλλοντος υπάρχει πρόταση του κ. Κουβέλη να παραμείνει ο κ. Τσάλτας ενώ ακούγεται το όνομα του Κυριάκου Μητσοτάκη αν μείνει εκτός κυβέρνησης η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη αφού η οικογένεια δεν μπορεί να έχει δύο πρόσωπα.
  • Για το υπουργείο Δικαιοσύνης ο κ. Σαμαράς θέλει τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος εξελέγη στην δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας αν και υπάρχει και ο Αντώνης Ρουπακιώτης, πρόταση της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος δεν δέχθηκε να παραμείνει στο υπουργείο Εργασίας.
  • Για το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι επικρατέστερος ο καθηγητής Αντώνης Μανιτάκης πρόταση της ΔΗΜΑΡ.
  • Για το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως είναι υποψήφιος ο βουλευτής Ηλείας Κώστας Τζαβάρας.
  • Για το υπουργείο Ναυτιλίας που θα επανασυσταθεί πιθανό είναι το όνομα του Μανώλη Κεφαλογιάννη.
  • Για το υπουργείο Εργασίας ακούγεται το όνομα του Τάσου Γιαννίτση ως πρόταση του ΠΑΣΟΚ και εναλλακτικά το όνομα του κ. Στυλιανίδη.
  • Για το υπουργείο Εξωτερικών επικρατέστεροι θεωρούνται οι δύο αντιπρόεδροι της ΝΔ κ.κ. Σταύρος Δήμας και Δημήτρης Αβραμόπουλος οι οποίοι δεν αποκλείεται να παραμείνουν ως αντιπρόεδροι της νέας κυβέρνησης.
  • Για το υπουργείο Αμύνης πιθανότερος θεωρείται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αν και υπάρχουν ισχυρές εισηγήσεις να το κρατήσει ο υπηρεσιακός υπουργός Φραγκούλης Φράγκος.
  • Το υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού είναι φαβορί ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ενώ για τη θέση του υφυπουργού ακούγεται το όνομα της κυρίας Λίνας Μενδώνη, πρόταση του ΠΑΣΟΚ.
  • Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του καθηγητή Χριστόδουλου Στεφανάδη ο οποίος την τελευταία στιγμή δεν μπήκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος φέρεται ο Γιάννης Μιχελάκης, ενώ τέλος γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να τοποθετηθεί ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, δικηγόρος, Τάκης Μπαλτάκος. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος φέρεται ο Μάκης Βορίδης ενώ διευθυντής στο γραφείο του πρωθυπουργού ακούγεται το όνομα του Κώστα Μπούρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα