Μεϊμαράκης: Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και νέο εθνικό σχέδιο μέχρι την άνοιξη του ’16

Μεϊμαράκης: Εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και νέο εθνικό σχέδιο μέχρι την άνοιξη του ’16
ΚΡΗΤΗ-ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Β. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ.(EUROKINISSI-ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

Σε λογική συνεργασιών κινήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε στελέχη της αυτοδιοίκησης και κατηγόρησε τον Τσίπρα ότι αποφεύγει το διάλογο

Για εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και νέο εθνικό σχέδιο, κατόπιν διαλόγου με φορείς, μέχρι την άνοιξη του 2016 έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας σε αυτοδιοικητικά στελέχη.

Ο κ.Μεϊμαράκης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη δημιουργία μίας εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι όσοι έχουν δημιουργική άποψη και γνωρίζουν τα ζητήματα, η οποία θα συζητά με τους δανειστές και κατά τις αξιολογήσεις θα προσπαθεί με ήπιο τρόπο να διαμορφώσει τις διατάξεις υλοποίησης του τρίτου μνημονίου.

Έκανε επίσης λόγο και για μία νέα ομάδα, στην οποία θα συμμετέχουν φορείς και η αυτοδιοίκηση και η οποία θα διαμορφώσει ένα νέο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης για τη χώρα, που θα αποτελέσει ένα οδικό χάρτη με ορίζοντα το 2020. “Αυτό το σχέδιο πρέπει να το έχουμε έτοιμο μέχρι το Πάσχα του 2016, κατά τομείς και περιφέρειες”, είπε.

Κατηγόρησε επίσης τον Αλέξη Τσίπρα ότι απορρίπτει τη συνεργασία και δεν επιθυμεί το διάλογο.

“Εάν προϋπόθεση για συνεργασία είναι να ζητήσω συγνώμη για το ψευτράκος που είπα, να ζητήσω συγνώμη”, είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό: “Καλά, δεν θέλει να έρθει να κυβερνήσουμε, αλλά ούτε να συζητήσουμε δεν θέλει; Δεν θέλει να έρθει να μας δει; Τι δημοκρατική αντίληψη είναι αυτή; Πώς φαντάζεται τη δημοκρατία στο μυαλό του; Δεν θα συζητάμε; Δεν θα μιλάμε; Θα πρέπει να είμαστε με “το σεις και με το σας”;”

Ο κ.Μεϊμαράκης επρόκειτο να παραχωρήσει συνέντευξη απόψε στην ΕΡΤ, στις εννέα και είκοσι το βράδυ, μετά την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ. Η συνέντευξη όμως ακυρώθηκε λόγω της καθυστέρησης για πάνω από μία ώρα έναρξης της ομιλίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα