Μητσοτάκης για κυβέρνηση ειδικού σκοπού: Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά

Μητσοτάκης για κυβέρνηση ειδικού σκοπού: Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά

Σε απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ επειδή βλέπουν το ρεύμα υπέρ της ΝΔ λίγο πριν τις εκλογές απέδωσε τη συζήτηση περί κυβέρνηση ειδικού σκοπού με στόχο την έρευνα για τις υποκλοπές, ο πρωθυπουργός.

«Ποτέ δεν έχω ξαναδεί, τέσσερις μέρες πριν από τις εκλογές, να υπάρχει μία μόνο πρόταση διακυβέρνησης και από την άλλη να υπάρχει ο απόλυτος αχταρμάς», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε πολίτες που συγκεντρώθηκαν ώστε να τον υποδεχτούν στην Κρύα Βρύση της Πέλλας κατά την περιοδεία του ενόψει των εκλογών της 21ης Μαϊου.

«Και τι δεν έχουμε ακούσει. “Κυβέρνηση ηττημένων”, “κυβέρνηση ανοχής”, τώρα ακούσαμε και “κυβέρνηση ειδικού σκοπού” για κάποιους μήνες», σχολιασε ο κ. Μητσοτάκης.

«Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε: αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία, αυτοδύναμη Ελλάδα. Οι άλλοι τι ακριβώς θέλουν; Τι ακριβώς ζητούν; Να βουλιάξει η χώρα στην αστάθεια; Στο χάος; Σε μία παράταιρη συνύπαρξη χωρίς αρχή, μέση και τέλος; Για κάποιους μήνες, λέει, μια κυβέρνηση η οποία δεν θα κάνει τίποτε άλλο παρά μόνο να ερευνά το ζήτημα των υποκλοπών; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;», τόνισε.

«Καταλαβαίνω την απελπισία τους. Νομίζω ότι και αυτοί κινούνται μέσα στην ίδια κοινωνία και βλέπουν το ρεύμα το οποίο έχει η Νέα Δημοκρατία. Δεν έχουν όμως δικαίωμα να ξαναπαίξουν τις τύχες της χώρας στα ζάρια. Το έκαναν μία φορά το 2015. Γλιτώσαμε, χάρη στη Νέα Δημοκρατία, από τη βέβαιη καταστροφή. Δεν θα τους επιτρέψουμε να το ξανακάνουν. Και ένας τρόπος υπάρχει: να απενεργοποιήσουμε, όλες και όλοι μαζί, τη βόμβα της απλής αναλογικής, ώστε να κλείσουμε κάθε χαραμάδα σε οποιοδήποτε σχέδιο για ενδεχόμενη κυβέρνηση ηττημένων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Αυτός ο τρόπος δεν είναι άλλος από το να είναι η Νέα Δημοκρατία πανίσχυρη το βράδυ της Κυριακής. Με ένα τέτοιο ποσοστό που κανείς δεν θα μπορεί την επόμενη μέρα να αμφισβητήσει ότι εμείς πρέπει να αναλάβουμε αυτή τη βαριά ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου. Να συνεχίσουμε τη δουλειά την οποία έχουμε κάνει, να επιταχύνουμε τους ρυθμούς μας, να πάμε τη χώρα πιο ψηλά και να προχωρήσουμε πιο τολμηρά, πιο σταθερά, μπροστά. Αυτό τελικά θα είναι και το δίλημμα των εκλογών τις τελευταίες τέσσερις μέρες», επισήμανε τέλος ο κ. Μητσοτάκης.

Εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις, για την εκλογική αναμέτρηση

Πού Ψηφίζω: Μάθε που ψηφίζεις, βρες το εκλογικό σου διαμέρισμα

Αποτελέσματα Εκλογών 2023: Αναλυτικά τα αποτελέσματα με χάρτη επικράτειας και περιφερειών για τις εθνικές εκλογές 2023

Pollitics – Όλες οι δημοσκοπήσεις σε μία σελίδα με αναλυτικά γραφήματα

Live Εκπομπή εκλογών 2023: Δες τις εκλογές αλλιώς

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα