Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται καθαρή λύση

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα χρειάζεται καθαρή λύση
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης INTIME NEWS

Το αφήγημα περί "πολιτικής τερατογένεσης", με αναφορές σε κίνδυνο σχηματισμού "κυβέρνησης κουρελού", επανέλαβε από τα Χανιά ο πρωθυπουργός.

Με τη φράση “η Ελλάδα χρειάζεται καθαρό ορίζοντα και καθαρή λύση” ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προέβαλε εκ νέου από τα Χανιά την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας ως το διακύβευμα στις εκλογές της 21ης Μαϊου.

“Η Ελλάδα δε θέλει δεύτερη φορά στη συμφορά, θα δώσει δεύτερη ευκαιρία στην προκοπή”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης κατά την πρώτη προεκλογική ομιλία του μετά την προκήρυξη των εκλογών και ενώ την ίδια ώρα θυροκολλείτο το διάταγμα διάλυσης της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός έκανε απολογισμό της τετραετίας και προανήγγειλε τις προτεραιότητες του νέου κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, το οποίο θα παρουσιαστεί την Τετάρτη.

Πρώτη προτεραιότητα όπως είπε θα είναι η αύξηση των μισθών. “Μπορούμε να αυξήσουμε τους μισθούς κατά 25% σε μία τετραετία”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ τόνισε ότι από 1η Ιανουαρίου θα υπάρχει νέο ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο. Δήλωσε επίσης ότι το 100% των διαδικασιών στο δημόσιο θα είναι ψηφιακό, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Το gov.gr είναι μόνο η αρχή“. Ενώ επέμεινε στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε στη συνέχεια σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε λόγο για “αντιπολίτευση του όχι σε όλα και ναι στο τίποτα“. Χαρακτήρισε δε υποκριτικό το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ “Δικαιοσύνη παντού”, όταν όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας έχει δίπλα του τον καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά. Επανέλαβε επίσης ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “βρήκε νέο λεφτόδεντρο με 45 δισ ευρώ, τα οποία μπορούν να οδηγήσουν μόνο ή σε νέα φοροεπιδρομή ή σε πτώχευση και νέο μνημόνιο”.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε επίσης αδιανόητη την απόφαση του κ.Τσίπρα να μην ψηφίσει τη ρύθμιση- μπλόκο στο κομμα Κασιδιάρη, ενώ τον κατηγόρησε ότι φεύγοντας άφησε πίσω του την παγίδα της απλής αναλογικής.

“Πρόκειται για δύο κινήσεις που έγιναν με στοχο να βλάψουν τη ΝΔ, όμως τελικά βλάπτουν την ίδια τη Δημοκρατία, η μια κλείνοντας το μάτι στο φασισμό και η δεύτερη φέρνοντας κοντά τον κίνδυνο της ακυβερνησίας”, υποστήριξε.

Επανέλαβε ότι “το κεντρικό ερώτημα των εκλογών είναι θέλουμε ΝΔ με πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Τσίπρα” και υπογράμμισε την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας λέγοντας: “Δεν θα εκλείψουν οι δυσκολίες μπροστά μας. Η Ελλάδα χρειάζεται καθαρό ορίζοντα και καθαρή λύση”.

Ο κ. Μητσοτάκης εξάλλου επέμεινε στο αφήγημα του κινδύνου σχηματισμού “κυβέρνησης ηττημένων”. Μίλησε μάλιστα όχι μόνο για σενάριο “πολιτικής τερατογένεσης” αλλά και για το ενδεχόμενο να συγκροτηθεί “κυβέρνηση κουρελού“. Ενώ επανέλαβε την άποψη ότι η κυβερνητική συνεργασία μπορεί να οδηγήσει σε παραλυσία. “Για σκεφτείτε μία τέτοια κυβέρνηση το βράδυ της κρίσης στον Έβρο ή σε μία κρίση με την Τουρκία”, είπε, καταλήγοντας:

“Η κάλπη της 21ης Μαϊου είναι καθοριστική. Δεν χωρούν επιπολαιότητες και αψήφιστες ψήφοι. Αυτή καθορίζει τελικά ποιος θα κυβερνήσει. Και όσο πιο καθαρό το μήνυμα της, τόσο πιο εύκολα η δεύτερη εκλογή θα δώσει δύναμη στο νικητή να κυβερνήσει τη χώρα”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα