Μητσοτάκης: ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη επιλογή δεν υπάρχει

Μητσοτάκης: ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, τρίτη επιλογή δεν υπάρχει
Προεκλογική συγκέντρωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στου Ζωγράφου INTIME NEWS

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις τουρκικές εκλογές, με στόχο τη συσπείρωση της ΝΔ ενόψει της κάλπης της 21ης Μαϊου, ενώ έθεσε εκ νέου το δίλημμα "εγω ή ο Τσίπρας".

Την ώρα που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος, αξιοποιούσε το προβάδισμα Ερντογάν σε μία προσπάθεια συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας, ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε προεκλογική συγκέντρωση στου Ζωγράφου έθετε για άλλη μία φορά τα ελληνοτουρκικά ως ένα από τα διακυβεύματα της 21ης Μαϊου. Και ταυτόχρονα χαρακτήρισε τις εκλογές ως δίλημμα μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας “τρίτη επιλογή δεν υπάρχει“.

“Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν μόνο την οικονομία, τους μισθούς, τα εισοδήματα, την υγεία. Θα αφορούν και την εξωτερική πολιτική”, τόνισε ειδικότερα ο κ.Μητσοτάκης.

Δήλωσε ότι δεν θέλει να κάνει κανένα σχόλιο για τις τουρκικές εκλογές, καθώς και η Αθήνα αναμένει τα αποτελέσματα στο δεύτερο γύρο. “Πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι εμείς ήμασταν αυτοί που διαχειριστήκαμε μια επιθετική Τουρκία, εμείς επενδύσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, εμείς χτίσαμε συμμαχίες, εμείς μπορέσαμε και κάναμε ευρωπαϊκά ζητήματα τα ζητήματα Ελλάδος – Τουρκίας”, πρόσθεσε όμως ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε:

“Και αυτή η πολιτική πρέπει να συνεχιστεί την επόμενη μέρα. Μακάρι τα πράγματα με την Τουρκία να πάνε καλύτερα, είμαι ο πρώτος που το θέλει. Αλλά πρέπει σε κάθε περίπτωση η πατρίδα να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Και να γνωρίζετε ένα πράγμα: οπισθοχωρήσεις από ζητήματα που αφορούν την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν πρόκειται να γίνουν από αυτή την κυβέρνηση. Όχι από τη Νέα Δημοκρατία.”

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του για την επανεκλογή του Φρέντι Μπελέρη στο αξίωμα του δημάρχου Χειμάρρας. Ευχήθηκε γρήγορα αυτή η περιπέτεια να τελειώσει, επαναλαμβάνοντας ότι: “Ο δρόμος της Αλβανίας προς την Ευρώπη περνά μέσα από το σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας.”

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η σημερινή συγκέντρωση στου Ζωγράφου θα είναι η τελευταία προεκλογική εμφάνιση του στο λεκανοπέδιο, πριν την κεντρική ομιλία που θα πραγματοποιήσει στο Θησείο το βράδυ της Παρασκευής.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι “γαλάζια θα είναι, φίλες και φίλοι, όλη η πατρίδα μας την επόμενη Κυριακή”.

Υπενθύμισε “πόσα δύσκολα χρειαστήκαμε να διαχειριστούμε όλη αυτήν την τετραετία” και σχολίασε: “Ούτε εγώ περίμενα όταν με εμπιστευτήκατε και έκατσα για πρώτη φορά στο γραφείο, στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι θα χρειαζόταν να διαχειριστούμε τόσες δύσκολες, εισαγόμενες κρίσεις.”

Ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε ότι: “Κρατήσαμε τη χώρα όρθια, την κοινωνία ενωμένη και την πατρίδα μας ασφαλή. Ταυτόχρονα, δεν κάναμε πίσω από την υλοποίηση όλων των κεντρικών προεκλογικών μας δεσμεύσεων.”

Κάλεσε τα γαλάζια στελέχη τις έξι ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές, να μιλούν για το μέλλον, όχι για το παρελθόν, και να μην αναλωθούν “σε αχρείαστες αντεγκλήσεις με τους κομματικούς μας αντιπάλους.”

Υποστήριξε άλλωστε αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον ΣΥΡΙΖΑ: “Αυτοί μιλούν μόνο για το παρελθόν. Αυτοί παρουσιάζουν την εικόνα μιας Ελλάδας μαύρης, η οποία πολύ απλά υπάρχει μόνο στο δικό τους φαντασιακό κόσμο. Δεν μπορούν να μιλήσουν για το μέλλον, γιατί δεν έχουν τίποτα να σας πουν για την Ελλάδα του μέλλοντος. Και ντρέπονται να μιλήσουν για το δικό τους παρελθόν, επειδή όλοι θυμούνται τα ψέματα τα οποία έλεγαν το 2015 και πώς εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό.”

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε για άλλη μία φορά την “τεράστια κρισιμότητα” των εκλογών της 21ης Μαϊου και έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου εφησυχασμού.

“Θελω να σας ζητήσω κλείνοντας, καθώς έμειναν μόνο έξι μέρες, να μην επιτρέψουμε στον ενθουσιασμό μας, στο χαμόγελό μας, στην αισιοδοξία μας, που τη βλέπω σήμερα, να μετατραπεί σε εφησυχασμό. Να κάνουμε αυτή τη θετική ενέργεια ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, για να πάμε να ψάξουμε, να βρούμε μέχρι και την τελευταία διεκδικήσιμη ψήφο, να πείσουμε και τους σκεπτόμενους συμπολίτες μας ότι πραγματικά αξίζουμε”, είπε ο πρωθυπουργός στους συγκεντρωθέντες νεοδημοκράτες.

“Αξίζουμε να συνεχίσουμε αυτό το έργο, να τους ζητήσουμε αντικειμενικά να μας κρίνουν γι’ αυτά που κάναμε την τετραετία, να μας συγκρίνουν με αυτά τα οποία έγιναν την προηγούμενη τετραετία. Διότι, μην κοροϊδευόμαστε, το ζήτημα εδώ είναι πολύ απλό: θέλουμε κυβέρνηση Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργό Τσίπρα; Τρίτη επιλογή δεν υπάρχει, αυτό είναι το δίλημμα”, πρόσθεσε, ενώ επανέλαβε ότι: “Την ημέρα των εκλογών, όταν θα ανοίξουν τα εκλογικά τμήματα, όλες οι κάλπες είναι άδειες”, ζητώντας από τους γαλάζιους να τις γεμίσουν με ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα