Μητσοτάκης: “Ο Τσίπρας θα αισθάνεται σαν στο σπίτι του στο ‘Καφέ με Παραμύθι'” 

Μητσοτάκης: “Ο Τσίπρας θα αισθάνεται σαν στο σπίτι του στο ‘Καφέ με Παραμύθι'” 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Κουκάκι ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών στο Κουκάκι για να απαντήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και να επαναλάβει την κρισιμότητα των εκλογών της 21ης Μαϊου 

Σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να προσδώσει διλημματικό χαρακτήρα στις εκλογές της 21ης Μαϊου.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Κουκάκι για να απαντήσει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε υψηλούς τόνους. “Σήμερα, τώρα που μιλάμε, εδώ κανένα χιλιόμετρο πιο κάτω, είναι ο κ. Τσίπρας στη Νέα Σμύρνη σε ένα στέκι το οποίο έχει όνομα «Καφέ με Παραμύθι». Σαν στο σπίτι του θα αισθάνεται”, σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Λοιπόν, επειδή από παραμύθια χορτάσαμε και οι πολίτες ξέρουν να ξεχωρίζουν τους παραμυθάδες από αυτούς οι οποίοι μιλούν τη γλώσσα της αλήθειας, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι την 21η Μαΐου θα επιλέξουν σωστά. Θα επιλέξουν τη Νέα Δημοκρατία ως την υπεύθυνη δύναμη σταθερότητας και προκοπής του τόπου.”

Ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε υποστήριξε: “Τα διλήμματα των εκλογών θα είναι πάρα πολύ ξεκάθαρα”, χαρακτηρίζοντας εκ νέου εξαιρετικά κρίσιμη την κάλπη της 21ης Μαϊου.

“Δεν θέλω να μιλάμε για διπλές εκλογές. Υπάρχει μία κάλπη μόνο. Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Αυτή θα στείλει το μήνυμα ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία και ποιο κόμμα πρέπει να κρατά το τιμόνι της χώρας”, τόνισε.

“Το θυμήθηκα σήμερα το πρωί: 8 Απριλίου του 1990, μετά από τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κέρδιζε επιτέλους την αυτοδυναμία. Προσέξτε όμως, έχει σημασία αυτός ο ιστορικός παραλληλισμός -τα λέω και για τους νεότερους που μπορεί να μην τα θυμούνται τόσο καλά- τρεις εκλογές χρειάστηκαν τότε, σύστημα απλής αναλογικής, κερδίσαμε με μία έδρα διαφορά”, ανέφερε μάλιστα ο πρωθυπουργός, προκαλώντας ερωτηματικά για τρίτες κάλπες.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε άλλωστε εκ νέου ως συνταγή ακυβερνησίας για τη χώρα την απλή αναλογική και υποστήριξε ότι: “Στην παρούσα συγκυρία αυτό το οποίο προέχει, πρώτα και πάνω απ’ όλα, είναι η σταθερότητα και η αποτελεσματικότητα.”

Θέλησε όμως να προσδώσει στις επικείμενες εκλογές και ένα χαρακτήρα διλήμματος μεταξύ του ιδίου και του κ.Τσίπρα, εκτιμώντας προφανώς ότι κερδίζει σε αυτή τη σύγκριση.

Είναι η πρώτη φορά από το 1993 που ουσιαστικά αναμετριέται ο εν ενεργεία πρωθυπουργός με τον προηγούμενο πρωθυπουργό. Άρα η σύγκριση είναι άμεση. Και αυτό έγινε φυσικά διότι ο κ. Τσίπρας, παρά τις τρεις ήττες που είχε στο κεφάλι του, δεν έσπευσε να παραιτηθεί από αρχηγός κόμματος, όπως θα έκανε ο οποιοσδήποτε όταν χάνει εκλογές. Και είναι 15 χρόνια, ε; Μην το ξεχνάτε, 15 χρόνια πρόεδρος, 15 χρόνια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ”, σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Αλλά μάλλον ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα και το πώς θα διαχειριστούν αυτοί την δική τους ήττα. Αυτό δεν μας ενδιαφέρει. Εμείς έχουμε δουλειά να κάνουμε.”

Ο πρωθυπουργός άλλωστε εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα εμπιστευθεί και πάλι τη Νέα Δημοκρατία. “Διότι ο λαός έχει κρίση, βλέπει, συγκρίνει και αξιολογεί. Θυμάται πού ήταν η Ελλάδα το 2015, πού ήταν το 2019 και πού είναι το 2023. Θυμάται ποιοι ήταν αυτοί που του έταζαν ότι θα «σκίσουν τα μνημόνια με ένα νόμο και με ένα άρθρο» και σας τσάκισαν στους φόρους και στις εισφορές”.

Ο πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το νόμο Κατρούγκαλο “που τσάκισε τους συνταξιούχους, αυτός τον ψήφισε”, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αύξησε για πρώτη φορά τις συντάξεις εδώ και 12 χρόνια. “Η δική μας κυβέρνηση είναι αυτή η οποία αναλαμβάνει και διορθώνει σταδιακά, στο μέτρο των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων, και την τεράστια αδικία της προσωπικής διαφοράς”, πρόσθεσε.

Δεσμεύτηκε δε ότι: “Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε αυτούς τους συνταξιούχους έως ότου η προσωπική διαφορά σβήσει τελείως, καθώς χρόνο με το χρόνο οι συντάξεις πια θα αυξάνονται, διότι η χώρα έχει μπει σε μη αναστρέψιμη πορεία ανάπτυξης.”

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, στο «Market Pass», τα έκτακτα επιδόματα τα Χριστούγεννα.

“Μας κατηγορούν, λέει, κάποιοι ότι κάνουμε επιδοματική πολιτική. Τους απαντώ: αναπτυξιακή πολιτική υλοποιούμε, αλλά θα στηρίζουμε πάντα τους ασθενέστερους, γιατί είμαστε λαϊκή παράταξη. Είμαστε παράταξη όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων”, σχολίασε.

Ο πρωθυπουργός έκανε μία σύντομη ανασκόπηση της τετρατίες θέλοντας να υποστηρίξει ότι υπήρξε συνεπής στις δεσμεύσεις του. Αναφέρθηκε ειδικότερα στη μείωση της φορολογίας, στη μείωση της ανεργίας και στα ελληνοτουρκικά. Αναφέρθηκε επίσης στην πανδημία, την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια. Αλλά και στο gov.gr και την εκστρατεία του εμβολιασμού.

Τόνισε ότι η μεγάλη πρόκληση για την επόμενη τετραετία είναι “Ένα κράτος υπεύθυνο, σοβαρό, χωρίς εστίες αναχρονισμού και «ωχαδερφισμού». Τις είδαμε δυστυχώς. Μας πόνεσαν, μας πλήγωσαν, μας στεναχώρησαν όλους αυτά τα τραγικά γεγονότα, η εθνική τραγωδία των Τεμπών. Μας δυνάμωσαν όμως κιόλας, μας δυνάμωσαν.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα