Μητσοτάκης στο Reuters: Θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στο θέμα της φοροδιαφυγής

Μητσοτάκης στο Reuters: Θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στο θέμα της φοροδιαφυγής
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Για την οικονομία και την επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ στο πρακτορείο Reuters. Πρώτος στόχος, η επενδυτική βαθμίδα.

Τις προτεραιότητες που θα θέσει στην αρχή της δεύτερης θητείας του, εφόσον επανεκλεγεί στην πρωθυπουργία, όρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters.

Ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Ο πρώτος μας στόχος, ασφαλώς, είναι να αποκτήσουμε επενδυτική βαθμίδα. Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που είναι απολύτως εφικτό μέσα στους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές».

Αναφερόμενος στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι θέλει «ένα διαφορετικό πρότυπο ανάπτυξης, μία ανάπτυξη που επικεντρώνεται στα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα αλλά επίσης μειώνει την ανισότητα», προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή της ΝΔ έθεσε «τα θεμέλια για βιώσιμη ανάπτυξη» αυτού του είδους την επόμενη τετραετία.

Το Reuters σημειώνει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δαπάνησε περίπου 40 δισεκατομμύρια ευρώ για την προστασία νοικοκυριών και επιχειρήσεων από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ενώ παράλληλα μείωσε την ανεργία, αύξησε τον κατώτατο μισθό και τις συντάξεις και μείωσε τα φορολογικά βάρη ώστε να προσελκύσει περισσότερες ξένες επενδύσεις.

Όσον αφορά τη φοροδιαφυγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό το θέμα, διότι αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο στον προϋπολογισμό μας».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα