Μητσοτάκης: Θα έβγαινα για μπύρες με τον Κουτσούμπα, να μου εξηγήσει γιατί είναι κομμουνιστής

Μητσοτάκης: Θα έβγαινα για μπύρες με τον Κουτσούμπα, να μου εξηγήσει γιατί είναι κομμουνιστής
Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κατερίνα Καινούργιου

Για ζητήματα που αφορούν κυρίως τις γυναίκες κλήθηκε να δώσει απαντήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Κατερίνα Καινούργιου. Τι απάντησε για την ενασχόλησή του με το Tik Tok και για την Trap μουσική.

Για τις μισθολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, την υπο-εκπροσώπηση των γυναικών στην πολιτική, τη σύντροφό του και τα παιδιά του, το Tik Tok και τις σχέσεις του με άλλους πολιτικούς μίλησε -μεταξύ άλλων- ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή «Super Κατερίνα» της Κατερίνας Καινούργιου.

Για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, πρωθυπουργός σχολίασε πως χαίρεται να βλέπει νέες γυναίκες να κάνουν το βήμα να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. «Έχουμε ήδη πολλές ιστορίες από επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν από γυναίκες και έσπασαν ταμπού δεκαετιών», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια, είπε ότι θα ήθελε να έχει περισσότερες γυναίκες συνεργάτιδες. «Έχω δεσμευθεί ότι στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα έχουμε περισσότερες γυναίκες. Προσβλέπω να έχουμε και στη Βουλή πολλές περισσότερες γυναίκες. Σίγουρα στα ψηφοδέλτια εντάξαμε μεγάλο ποσοστό γυναικών με σοβαρή επαγγελματική διαδρομή, με καλά βιογραφικά. Έχουμε πάρα πολλές γυναίκες που έχουν κολλήσει ένσημα και γνωρίζουν την κοινωνία. Με ενοχλεί πολύ να ακούω σε περιφέρειες π.χ. που μπαίνουν 4 σταυροί να λένε κάποιοι «ας βάλουμε και έναν σε γυναίκα. Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας έκανα πράξη όσα λέω με 8 γυναίκες» σημείωσε.

Μιλώντας για τη δεύτερη τετραετία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «θέλουμε να αυξήσουμε τους μισθούς και να κλείσει το χάσμα ανάμεσα στους μισθούς ανδρών και γυναικών. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να δώσουμε έμφαση στις παραγωγικές επενδύσεις και στην κατάρτιση του εργασιακού δυναμικού. Δώσαμε άδειες πατρότητας, επίδομα 2.000 ευρώ για τη γέννηση του παιδιού. Είναι ένας τρόπος για να μπορούν τα ζευγάρια να έχουν ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης».

Για το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των ανδρών και των γυναικών τόνισε: «Έχουμε μια πολιτική συνολικής αύξησης των μισθών στην πατρίδα μας είναι η κορωνίδα του προγραμματικού μας λόγου. Θέλω να κλείσω το χάσμα που χωρίζει τους μισθούς γυναικών και ανδρών. Αυτό δεν το πετυχαίνεις με ένα νόμο και ένα άρθρο. Όσο μειώνεται η ανεργία οι εργαζόμενοι έχουν μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη».

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε από την Κατερίνα Καινούργιου για τις γυναικοκτονίες. «Στη διάρκεια της πανδημίας βγήκαν στην επιφάνεια πολλά περιστατικά βίας. Είναι σημαντικό να υπάρχει ο όρος αυτός συμβολικά για να αναδείξουμε ένα θέμα που προϋπήρχε και για να δώσουμε δύναμη στις γυναίκες να μιλήσουν πριν να υπάρξουν άσχημες εξελίξεις», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Πιο σημαντική παρέμβαση είναι αυτή που κάνουμε στη νέα γενιά. Να τους μάθουμε γιατί το να είσαι βίαιος και τσαμπουκάς δεν είναι κουλ. Έχουμε πολλά προγράμματα ενημέρωσης των παιδιών. Έχουμε σημαντικά προγράμματα στα εργαστήρια για να τους εξηγήσουμε ότι καμία μορφή βιάς φυσικής ή bullying δεν είναι αποδεκτή. Δυστυχώς, υπάρχει μια καλλιτεχνική έκφραση μουσικής που δείχνει ακριβώς τα αντίθετα με γυναίκες υποκείμενα από άντρες που τους εκμεταλλεύονται. Αυτά τα στερεότυπα προωθούν τη βία των γυναικών. Μόνο και μόνο τα λεξιλόγια αυτών των τραγουδιών είναι απαράδεκτό».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτήθηκε για τα παιδιά του και τις συμβουλές που δίνει στις κόρες του. «Είμαι υπερήφανος και για τα τρία μου παιδιά, ειδικά τα κορίτσια μου είναι σύγχρονα παιδιά που βοηθούν πολύ διακριτικά άλλους ανθρώπους που έχουν ανάγκες. Το μήνυμα που περάσαμε στα παιδιά μας ήταν ότι είστε προνομιούχα παιδιά, μεγαλώνετε σε οικογένεια που σας έδωσε εφόδια, σκεφτείτε τι θα επιστρέψετε εσείς στην κοινωνία ώστε να είστε χρήσιμες στην κοινωνία».

Για τη σχέση με τη γυναίκα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Με τη Μαρέβα είμαστε μαζί από το 1995 με ένα μεγάλο διάλειμμα που έκανε όμως τη σχέση μας πιο δυνατή. Το γυαλί δεν είχε σπάσει. Παρότι ήμασταν σε διάσταση δεν μιλήσαμε ποτέ άσχημα ο ένας για τον άλλο, ψαχτήκαμε και οι δύο γιατί χάλασε η σχέση μας, κάναμε την αυτοκριτική και όταν βρεθήκαμε ξανά μαζί ήμασταν καλύτερα. Είναι ο έρωτας της ζωής μου, την εκτιμώ, της αναγνωρίζω τον δυναμισμό της, είναι ένα στήριγμα. Έχει κάνει στην άκρη τα επαγγελματικά της βήματα γιατί υπάρχουν ασυμβίβαστα και είμαι τυχερός που έχω έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή μου. Εννοείται ότι της έχω κάνει δώρα. Δεν νομίζω ότι έχει παράπονα. Ορισμένες φορές έχει αξία να βρίσκουμε λίγο χρόνο. Εγώ πιστεύω ότι τα δώρα πρέπει να λένε κάτι. Η οικονομική αξία δεν έχει τόσο σημασία όσο ο συμβολισμός».

Σχετικά με το άνοιγμα στους νέους μέσω των βίντεο στο TikTok απάντησε ότι «η συνεργάτιδά μου η Κύρα επέμενε ότι το TikTok είναι μέσο για να έρθουμε σε επαφή με τους νέους. Διασκεδάζω πολύ και βγάζω κομμάτια του χαρακτήρα μου πιο χαλαρή και πιο διασκεδαστική. Τη δουλειά μου την κάνω με επαγγελματισμό αλλά αυτές οι ευκαιρίες είναι καλές για να αυτοσαρκαζόμαστε».

Στην ερώτηση της Κατερίνας Καινούργιου με ποιον πολιτικό θα έβγαινε για μπίρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι ο πολιτικός αυτός θα ήθελε να είναι ο Δημήτρης Κουτσούμπας, «γιατί θέλω να μάθω τι κάνει τώρα έναν άνθρωπο να είναι κομμουνιστής».

Εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις, για την εκλογική αναμέτρηση

Πού Ψηφίζω: Μάθε που ψηφίζεις, βρες το εκλογικό σου διαμέρισμα

Αποτελέσματα Εκλογών 2023: Αναλυτικά τα αποτελέσματα με χάρτη επικράτειας και περιφερειών για τις εθνικές εκλογές 2023

Pollitics – Όλες οι δημοσκοπήσεις σε μία σελίδα με αναλυτικά γραφήματα

Live Εκπομπή εκλογών 2023: Δες τις εκλογές αλλιώς

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα