Μητσοτάκης: Το τέλος επιτηδεύματος θα σβήσει εντός της επόμενης τετραετίας

Μητσοτάκης: Το τέλος επιτηδεύματος θα σβήσει εντός της επόμενης τετραετίας
Eurokinissi

Στην προοπτική της αυτοδύναμης, σταθερής κυβέρνησης επέμεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την περιοδεία του στην Πελοπόννησο.

«Βρισκόμαστε, ουσιαστικά, μία μέρα πριν από την επίσημη προκήρυξη των εκλογών. Αύριο θα πάω στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα εισηγηθώ τη διάλυση της Βουλής, έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε εκλογές την 21η Μαΐου», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με πολίτες στην κεντρική πλατεία της Μεγαλόπολης, όπου μετέβη στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Αργολίδα, Αρκαδία και Μεσσηνία.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ήταν συνεπής στη δέσμευσή του καθώς η ΝΔ εξαντλεί την κυβερνητική θητεία «και προσερχόμαστε σε αυτή την προεκλογική περίοδο με την αυτοπεποίθηση ενός κόμματος το οποίο τίμησε τη συμφωνία αλήθειας την οποία υπογράψαμε με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες τον Ιούλιο του 2019».

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι προεκλογικά όταν είχε επισκεφτεί την Αρκαδία είχε δεσμευτεί για την ανάταξη της οικονομίας θέτοντας την ανάπτυξη ως πρώτο στόχο. Είπε ότι η ανάπτυξη επέτρεψε στην κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, να μειώσει φόρους και εισφορές, να προσελκύσει επενδύσεις και να διεκδικήσει περισσότερους ευρωπαϊκούς πόρους.

Επιπλέον είπε ότι η κυβέρνηση στάθηκε δίπλα στους κτηνοτρόφους απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια που είναι προϊόν της επίθεσης της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Όλα αυτά δεν τα κάναμε σε κανονικούς καιρούς. Θέλω να θυμηθείτε τις κρίσεις που κληθήκαμε να διαχειριστούμε αυτά τα τέσσερα χρόνια, ξεκινώντας από τη μεταναστευτική εισβολή στον Έβρο, τον Μάρτιο του 2020. Αμέσως μετά, μία πανδημία, μία πρωτοφανής υγειονομική κρίση, η οποία μας ανάγκασε ουσιαστικά να κλείσουμε όλη την οικονομία. Αλλά δεν πιστεύω ότι υπάρχει ανάμεσά μας ούτε ένας Έλληνας, ούτε μία Ελληνίδα, που να μην αναγνωρίζει ότι σε αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση το κράτος στάθηκε δίπλα, στήριξε τις επιχειρήσεις, στήριξε τους εργαζόμενους, ανέλαβε τη μισθοδοσία, έδωσε επιστρεπτέα προκαταβολή και κράτησε τον παραγωγικό ιστό της χώρας όρθιο» τόνισε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε:

«Είχαμε ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε έναν προκλητικό γείτονα και πρόσφατα βέβαια την μεγάλη κρίση ακριβείας, εισαγόμενης ακρίβειας. Μία κρίση πληθωρισμού όμοια της οποίας δεν έχουμε ξαναδιαχειριστεί τα τελευταία 40 χρόνια. Και εκεί, όμως, σταθήκαμε κοντά στους πολίτες.

Θα είδατε και σήμερα ότι ανακοινώθηκαν οι τιμές του ρεύματος για τον επόμενο μήνα και αυτές σχετικά μειωμένες σε σχέση με τις προηγούμενες τιμές. Θυμάστε ότι πριν από ένα χρόνο, το πρώτο μέλημα των πολιτών ήταν τι θα κάνουμε με τους λογαριασμούς του ρεύματος και γνωρίζετε καλά ότι όλο αυτό το τελευταίο διάστημα, σε κάθε λογαριασμό ρεύματος, υπήρχε αυτό το οποίο θα πληρώναμε ως ποσό χωρίς τη κρατική επιδότηση και αυτό το οποίο τελικά πληρώσατε, επειδή ακριβώς το κράτος έσκυψε πάνω στο πρόβλημα, βρήκε πόρους και στήριξε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Διότι αυτή ήταν η υποχρέωσή μας. Να σταθούμε κοντά στην κοινωνία, σε κάθε δυσκολία, χωρίς όμως, ταυτόχρονα, να διακινδυνεύσουμε τη δημοσιονομική σταθερότητα».

Επισήμανε δε ότι η χώρα από το 2023 και μετά θα πρέπει, με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες, να μπορεί να παράγει και πάλι πρωτογενή πλεονάσματα, αλλά «επειδή ακριβώς έχουμε πολύ υψηλή ανάπτυξη, αυτά τα πρωτογενή πλεονάσματα δεν είναι απλά εφικτά, μπορούν να συνδυαστούν και με περαιτέρω περικοπές φόρων και με περικοπές στις εργοδοτικές εισφορές, πράγμα το οποίο θα υλοποιήσουμε στη δεύτερη τετραετία μας».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το τέλος επιτηδεύματος θα σβήσει εντός της επόμενης τετραετίας και πως η κυβέρνησή του θα συνεχίσει την πολιτική μείωσης των φόρων, στήριξης των επενδύσεων και ισχυροποίησης της Ελλάδος σε μια ταραγμένη γειτονιά.

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα σύνορά μας και σε πείσμα όλων όσοι αγωνίζονται για το αντίθετο, ο φράχτης στον Έβρο επεκτείνεται με ή χωρίς ευρωπαϊκούς πόρους. Είναι πραγματικά λυπηρό, φίλες και φίλοι, ότι σήμερα, υπάρχουν κάποιοι ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης οι οποίοι αγωνίζονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μη χρηματοδοτηθεί ο φράχτης αυτός με ευρωπαϊκούς πόρους. Να πληρώσουμε όλοι εμείς, δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι, ένα έργο το οποίο είναι απαραίτητο όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά είναι απαραίτητο συνολικά για την Ευρώπη», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα