Νέα δημοσκόπηση: Στον πόντο μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη Χ.Α., μέσα Λεβέντης, στο όριο η ΛΑ.Ε.

Νέα δημοσκόπηση: Στον πόντο μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ. Τρίτη Χ.Α., μέσα Λεβέντης, στο όριο η ΛΑ.Ε.

Ποιος αναδείχθηκε νικητής στο debate, ποιος κρίνεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ποια κόμματα ανεβάζουν τα ποσοστά τους και ποιοι κινούνται στο όριο για να μπουν στη Βουλή. Το σίγουρο είναι ένα. Πάμε για εκλογές - θρίλερ (Pics)

Ανατροπή στην ανατροπή οδεύει η χώρα προς τις κάλπες. Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Πρόεδρος της ΝΔ. Το 84% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι το debate δεν τους επηρέασε καθόλου.

Μπροστά περνά ο ΣΥΡΙΖΑ (28,5%) στην εκτίμηση και πρόθεση ψήφου με μόλις 1 ποσοστιαία μονάδα διαφορά από τη ΝΔ (27,5%) βάσει της νέας δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ που διενεργήθηκε την περίοδο 9-11 Σεπτεμβρίου, αφού είχε προηγηθεί και το debate των πολιτικών αρχηγών.

(Ανεβασμένο) ποσοστό 7% για την Χρυσή Αυγή που παραμένει τρίτο κόμμα.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%, πολύ κοντά το ΠΑΣΟΚ με 5,5%, έπεται το Ποτάμι με 5% και η Ένωση Κεντρώων στο 4,5%.

Η Λαϊκή Ενότητα στο όριο του 3% μπαίνει στη Βουλή ενώ εκτός μένουν οι ΑΝΕΛ με 2%.

Μειώθηκε το ποσοστό των αναποφάσιστων από 10,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ σε 8%.

 

Περί debate

69% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι παρακολούθησε την τηλεμαχία των επτά πολιτικών αρχηγών, το ποσοστό όμως όσων έμειναν αδιάφοροι είναι υψηλό και αγγίζει το 31%. Κάτι που συμφωνεί εξάλλου με τα στοιχεία της AGB για την μάλλον μέτρια έως χαμηλή θεαματικότητα του «τηλεοπτικού προϊόντος» – debate.

Ωστόσο το συντριπτικό 84% όσων το παρακολούθησαν δήλωσαν απολύτως ανεπηρεάστοι από όσα άκουσαν και είδαν, γεγονός που καταδεικνύει την εξαιρετικά μικρή επίδραση της τηλεμαχίας.

 

Νικητής βγήκε ο… κανένας με 33,5% ενώ από τους… γνωστούς πολιτικούς αρχηγούς το 19% έδωσε «ψήφο» στον Πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη που κέρδισε τις εντυπώσεις. Σαφώς χαμηλότερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με 13,5%, είχε γίνει εμφανές ήδη από το τέλος της βραδιάς ότι «έχασε» λίγη από τη λάμψη του μαζί με το χαμόγελο – σήμα κατατεθέν του. Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά με 9% στους κερδισμένους, ακολουθεί παραπόδας ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με 8% και έπεται ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας με 6%.

 

Προτελευταίος «τερμάτισε» στον αγώνα για «την καλύτερη παρουσία στο debate» ο Πάνος Καμμένος με 4,5% ενώ τελευταίος και με χαμηλό ποσοστό 1,5% ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Πάντως όταν το ερώτημα αντιστράφηκε σε «ποιος θεωρείτε ότι είχε την χειρότερη παρουσία στο debate o επικεφαλής των ΑΝΕΛ… ξεπέρασε τον επικεφαλής της ΛΑΕ.

Όλη η δημοσκόπηση  ΕΔΩ

Φωτογραφία: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα