Ο Μητσοτάκης παίζει το χαρτί της οικονομίας

Ο Μητσοτάκης παίζει το χαρτί της οικονομίας
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Nick Paleologos / SOOC

Στη “μεσαία τάξη” επιχειρεί να απευθυνθεί η κυβέρνηση, καθώς διαπιστώνει ότι η ψήφος των χαμηλότερων εισοδημάτων είναι έτσι κι αλλιώς χαμένη 

Με το αφήγημα της “ισχυρής οικονομίας” ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσπαθεί να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της “μεσαίας τάξης” εν όψει των εκλογών της 21ης Μαϊου.

Στην κυβέρνηση εξάλλου διαπιστώνουν ότι η ψήφος των χαμηλότερων εισοδημάτων είναι έτσι κι αλλιώς χαμένη για τη Νέα Δημοκρατία, παρότι προβάλλουν με τυμπανοκρουσίες τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, και ως εκ τούτου επικεντρώνουν στην προσπάθεια τρομοκράτησης των μεσαίων και υψηλότερων εισοδημάτων μπροστά στην προοπτική επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η οικονομία θα βρίσκεται σε κάθε περίπτωση στο επίκεντρο του σημερινού προγράμματος του πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, ο κ.Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 10:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρόεδρο του Eurogroup, Paschal Donohoe.

Στις 12:00 ο πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση που διοργανώνει το υπουργείο Οικονομικών με θέμα «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική», στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Και στις 17:00 θα έχει συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για τον Προϋπολογισμό και τη Διοίκηση, Johannes Hahn.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει λανσάρει επίσης και τη γραμμή πως παρά τους κλυδωνισμούς στο διεθνές τραπεζικό σύστημα, οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν πρόβλημα, επειδή όπως υποστηρίζει τις θωράκισε η κυβέρνηση της ΝΔ. Και έχει βάλει στο τραπέζι την “απειλή” μίας κυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα με τη συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα το άρθρο του προέδρου του ΜεΡΑ25 στο News24/7.

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός προσπαθεί να καθησυχάσει τους φορείς του τουρισμού ότι οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν την τουριστική περίοδο, καθώς κυκλοφορούν σενάρια και για τρίτες κάλπες, στα οποία πλέον αναφέρονται ευθέως και στελέχη της ΝΔ.

“Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι οι εκλογές που θα λάβουν χώρα την 21η Μαΐου δεν θα διαταράξουν την ομαλή πορεία της τουριστικής περιόδου”, δήλωσε ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης χθες σε συνάντηση με την Εκτελεστική Επιτροπή του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Η ακρίβεια πάντως παραμένει το υπ αριθμόν ένα ζήτημα που απασχολεί τους πολίτες, καθώς εξάλλου σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rass δύο στους τρεις αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα