Ο Μητσοτάκης στη “μάχη του βορρά”

Ο Μητσοτάκης στη “μάχη του βορρά”
Περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη Eurokinissi

Η ΝΔ αντιμετωπίζει κίνδυνο εκ δεξιών ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα. Τα μηνύματα κατά της ψήφου διαμαρτυρίας και της χαλαρής ψήφου και το "πρωθυπουργικό" δίλημμα.

Με στόχο τη συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαϊου ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη.

Η περιοδεία του άλλωστε που ήταν προγραμματισμένη για τις 2 Απριλίου ακυρώθηκε λόγω της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το πρωί το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογίας Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ). Στη συνέχεια, ο κ.Μητσοτάκης θα επισκεφθεί περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, τον χώρο ανάπλασης του Περιαστικού Δάσους Αναψυχής στον Δήμο Παύλου Μελά, τον χώρο ανέγερσης του νέου ογκολογικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στο πρώην στρατόπεδο «Καρατάσιου» και το πρώην στρατόπεδο «Ζιάκας». Ενώ το μεσημέρι θα επισκεφθεί το Συμβουλευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης για τη βία κατά των γυναικών και τη Στοά Μοδιάνο.

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως δεν θα πραγματοποιήσει ανοιχτή ομιλία, αλλά θα μιλήσει σε συγκέντρωση πολιτών σε καφέ.

Η μάχη των εντυπώσεων στη Βόρεια Ελλάδα είναι σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερα σημαντική για τη ΝΔ, η οποία αντιμετωπίζει στη Μακεδονία και τη Θράκη κίνδυνο εκ δεξιών της. Στη Βόρεια Ελλάδα καταγράφονται ειδικότερα αξιόλογες διαρροές προς το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου. Εκφράζονται μάλιστα φόβοι ότι σε ορισμένες περιφέρειες η Ελληνική Λύση μπορεί να είναι και τρίτο κόμμα.

Ο λόγος των διαρροών προς τα δεξιά δεν είναι όμως κυρίως ιδεολογικός, αλλά αφορά την τσέπη των πολιτών, που στενάζουν υπό το βάρος της ακρίβειας, καθώς και ορισμένα τοπικά θέματα όπως η απολιγνητοποίηση στην Κοζάνη (την οποία επίσης έχει επισκεφθεί ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνοντας μέτρα για τους ανέργους του κλάδου) και η μείωση των εξαγωγών γούνας λόγω του εμπάργκο στη Ρωσία στην Καστοριά, αλλά και ειδικά θέματα όπως το νομοσχέδιο για θέματα προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Όσον αφορά στους αγρότες και κτηνοτρόφους πάντως, στο Μαξίμου δεν ανησυχούν καθώς θεωρούν ότι έχουν ικανοποιήσει σχεδόν όλα τα αιτήματα τους και άρα δεν θα έχουν στον πρωτογενή τομέα μεγάλες απώλειες.

Ο κίνδυνος πάντως ψήφου διαμαρτυρίας ή χαλαρής ψήφου είναι ορατός, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν είναι φυσικά τυχαίο ότι ο κ.Μητσοτάκης σε κάθε τοποθέτηση του επαναλαμβάνει ότι η κάλπη της 21ης Μαϊου είναι κρίσιμη. “Δεν χωρούν ανέξοδα μηνύματα διαμαρτυρίας” υποστηρίζει ο πρωθυπουργός και προειδοποιεί ότι μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται καθώς όπως λέει η ζημιά έχει γίνει.

Ο κ. Μητσοτάκης ορίζει επίσης ως το κύριο δίλημμα των εκλογών το ερώτημα ποιος θα είναι πρωθυπουργός, ο ίδιος ή ο Αλέξης Τσίπρας. Και αυτό καθώς θεωρεί ότι η βάση της ΝΔ, παρά τις δυσαρέσκειες, δεν θέλει να επιστρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Μακεδονία” επιβεβαίωσε τις πληροφορίες πως θα είναι υποψήφιος στην Α Θεσσαλονίκης (θα είναι επίσης στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στο Δυτικό Τομέα Αθηνών και στον Έβρο), όπου ως γνωστόν αφήνει ένα μεγάλο κενό η αποχώρηση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή.

“Ο Κώστας Καραμανλής έχει πάντα στην καρδιά του τη ΝΔ. Και εγώ προσωπικά τον ευχαριστώ. Άλλωστε υπό τη δική του ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική. Γι’ αυτό κι είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Όσον αφορά στη δική μου υποψηφιότητα, έχω ασχοληθεί τόσο πολύ και συστηματικά με τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, ώστε ήδη αισθάνομαι βουλευτής της. Στις προσεχείς εκλογές, ναι, θα είμαι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Δείχνοντας με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο το ενδιαφέρον μου για την πόλη και τη βόρεια Ελλάδα”, δήλωσε ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα