Οι ΑΝΕΛ απευθύνονται στην πατριωτική δεξιά πέραν των μνημονίων

Οι ΑΝΕΛ απευθύνονται στην πατριωτική δεξιά πέραν των μνημονίων
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των "Ανεξάρτηων Ελλήνων" την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Με το επιχείρημα πιθανής πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του Πάνου Καμμένου παρουσιάζει εαυτόν ως το μόνο πιθανό κυβερνητικό εταίρο που θα διασφαλίσει κόκκινες γραμμές σε μη μνημονιακά θέματα όπως το μεταναστευτικό. Εκλογικές αλλαγές και κόντρα με τη ΝΔ

Στην πατριωτική δεξιά πέραν των μνημονίων απευθύνονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Καθώς μετά το τρίτο μνημόνιο, το κόμμα του Πάνου Καμμένου δίνει άλλη μία δύσκολη μάχη εκλογικής επιβίωσης χωρίς τα ισχυρά αντιμνημονιακά επιχειρήματα του Ιανουαρίου, χρησιμοποιεί το επιχείρημα πιθανής πρωτιάς του ΣΥΡΙΖΑ : Οι ΑΝΕΛ παρουσιάζουν εαυτόν ως το μόνο πιθανό κυβερνητικό εταίρο που θα διασφαλίσει κόκκινες γραμμές σε μη μνημονιακά θέματα όπως το μεταναστευτικό, τα ζητήματα των ενστόλων, την προστασία των συμβόλων της ορθοδοξίας και του ελληνισμού.

Ζητήματα για τα οποία υπονοείται ότι το σενάριο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- Ποταμιού, σε περίπτωση που οι ΑΝΕΛ μείνουν εκτός Βουλής και ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει άλλο εταίρο, αποτελεί κίνδυνο. Οι ΑΝΕΛ παρουσιάζουν ως κίνδυνο το Ποτάμι, οι ίδιοι όμως έχουν βασικό αντίπαλο και σε αυτές τις εκλογές τη ΝΔ. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιχειρεί να αποδυναμώσει το κόμμα του κ.Καμμένου σε επίπεδο μικρών και μεσαίων στελεχών, και η ηγεσία των ΑΝΕΛ από την πλευρά της δε χάνει ευκαιρία να υπενθυμίζει το κόστος των σκληρών μέτρων που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ.

Αντίπαλος για τους ΑΝΕΛ είναι και η επιλογή άλλων αντιμνημονιακών κομμάτων (ΛΑΕ, ΧΑ) ή κομμάτων διαμαρτυρίας, καθώς πλέον και οι ίδιοι έχουν κυβερνητικό παρελθόν. Για αυτό η έμφαση δίδεται στο μέτωπο της πατρίδας, της θρησκείας και της δημόσιας ασφάλειας, με το βασικό μήνυμα να αφορά στην ύπαρξη ενός “θεματοφύλακα των δεξιών αξιών” στην επόμενη Βουλή και κυβέρνηση.

Στις περιφέρειες όπου οι ΑΝΕΛ έχουν εκλέξει βουλευτές δε θα υπάρξουν αλλαγές στην πρώτη θέση, θα υπάρξουν όμως προσθήκες νέων προσώπων σε άλλες περιοχές. Στην επιτροπή εκλογικού αγώνα των ΑΝΕΛ, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Σγουρίδη, θα μετέχουν οι βουλευτές και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής.

Την ευθύνη της επικοινωνίας των ΑΝΕΛ για την προεκλογική περίοδο αναλαμβάνει ο Τέρενς Κουίκ, διευκρινίστηκε όμως ότι η Μαρίνα Χρυσοβελώνη θα παραμείνει εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, αλλά θα δώσει κυρίως τη μάχη στη Μαγνησία- αν και σταυρός δεν υπάρχει βέβαια σε αυτές τις εκλογές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα