Οικολόγοι Ύδρας – Επιλογή ευθύνης για τον Δήμο

Οικολόγοι Ύδρας – Επιλογή ευθύνης για τον Δήμο

Όλοι μαζί για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών. Οικολόγοι Ύδρας, επιλογή ευθύνης στον Δήμο

Φίλες και φίλοι,

Ο κος Άγγελος Κοτρώνης κατέστη δυστυχώς όμηρος των πιο αντικρουόμενων κομματικών μηχανισμών, αν κρίνουμε από δύο ονόματα που βρίσκονται στο ψηφοδέλτιό του.

Οι δημοτικές εκλογές δεν είναι σκυταλοδρομία. Ο λαός θέλει τον δήμαρχο που θα εκλέξει για ολόκληρη την πενταετία, όχι στα πρώτα 200 μέτρα να παραδώσει αλλού… τη σκυτάλη.

Τί κάναμε, μεταξύ άλλων:

Από την πρώτη μέρα που μπήκαμε στον δήμο συμβάλαμε αποφασιστικά στη δρομολόγηση της λύσης βασικών προβλημάτων του νησιού. Διαθέσαμε όλες τις δυνάμεις που αποκτήσαμε στα 40 χρόνια της παρουσίας μας στη δημόσια ζωή, στους δημότες και τη νεολαία του νησιού.

-Παραστήκαμε στο ΚΑΣ, στα Υπουργεία, στην Περιφέρεια σε κοινό μέτωπο με τον απερχόμενο δήμαρχο, με στενή ισότιμη συνεργασία με την μείζονα αντιπολίτευση. Στάθηκε τυχερός ο κ. Κοτρώνης, διότι σε όλα τα σοβαρά θέματα του νησιού υπήρχε ομοφωνία, δημιουργώντας στις αρχές ένα θετικό ενιαίο μέτωπο, πράγμα που δεν είχε γίνει όταν εκείνος ήταν στην αντιπολίτευση.

-Προτείναμε το σχέδιο πόλης, του οποίου στερείται ως σήμερα η Ύδρα και θα εντάξει όλα τα ερείπια του νησιού στην Μπουαγιά, στα Καλά Πηγάδια, στην Κιάφα, στην Γκουρμάδα και αλλού σε αυτό, με θετικά αποτελέσματα για την ατμομηχανή της οικονομίας, την οικοδομή.

-Συμβάλλουμε αποφασιστικά στην υλοποίηση του έργου του Μετοχιού, τον δρόμο του μεταξιού για την Ύδρα.

-Εμείς γράψαμε το τελικό κείμενο για τις αντικειμενικές αξίες, που απεστάλη από τον δήμο με υπογραφή δημάρχου στις αρμόδιες αρχές.

-Το ΚΑΣ ομόφωνα, παρουσία μόνον του Μανόλη Τσακίρη,αποφάσισε να ξηλωθούν οι καρκινογόνες κεραίες από το πρώην κτήριο του ΟΤΕ.

-Πήραμε την άδεια από το ΥΠΠΟ ως δήμος, να επισκευαστεί σταθερά ο δρόμος από την Αγία Φωτεινή προς τους μύλους, συνδέοντας με ασφάλεια την Ύδρα με τα μοναστήρια.

-Διώξαμε μόνον με δικές μας ενέργειες το εγκληματικά ρυπογόνο ιχθυοτροφείο του Δοκού.

-Όρθιοι όλοι οι περιφερειακοί σύμβουλοι χειροκρότησαν τον Μανόλη Τσακίρη για τη συγκλονιστική, όπως χαρακτήρισαν ο Γιάννης Σγουρός και ο Σπύρος Σπυρίδων, τοποθέτησή του για τη μη εκμετάλλευση από ξένους επιχειρηματίες του λιμανιού της Ύδρας. Στην ίδια συνεδρίαση της Περιφέρειας ο κ. Τσακίρης εκπροσώπησε τον δήμο για την κατασκευή του γηπέδου.

-Διαθέσαμε όλες τις νόμιμες απολαβές μας από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και του Λιμενικού Ταμείου( Μ. Τσακίρης, Τ. Διαμαντής) υπέρ των σχολείων της Ύδρας.

-Με δικά μας έξοδα μπήκε καινούργια, ισχυρή αντλία στα Καλά Πηγάδια και γκρεμίσαμε την κακάσχημη παράγκα που είχαν τοποθετήσει αυθαιρέτως οι γνωστοί-άγνωστοι.

-Επί δυόμισι χρόνια παλεύαμε να γίνει πράξη το Κοινωνικό Παντοπωλείο και ούτε στα εγκαίνια δεν μας κάλεσαν.

-Η οικογένεια Τσακίρη διέθεσε δυο ξενώνες του σπιτιού της εντελώς δωρεάν, σε καθηγητές των σχολείων που ήταν έτοιμοι να φύγουν, διότι αδυνατούσαν να πληρώσουν ενοίκιο.

-Αναγκάσαμε τον κ. Π. Μαρκαντώνη να επιστρέψει στον δήμο τις απολαβές του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου που λόγω ειδικών συνθηκών δεν εδικαιούτο να εισπράττει.

-Από 20 κινητά τηλέφωνα που διέθετε ο δήμος σε συνεργάτες και μη, τους αναγκάσαμε να διαθέσουν μόνον τα νόμιμα 4, με μεγάλο οικονομικό όφελος για τα 3 ½ χρόνια.

-Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ύστερα από πρότασή μας, θα ιδρυθεί Ανοικτό Πανεπιστήμιο στην Ύδρα και θα γίνει θεσμός η ετήσια Συνέλευση των Νέων του νησιού στην αίθουσα του ΔΣ, με ακροατές και συνομιλητές το Δημοτικό Συμβούλιο.

-Λόγω του ΕΣΠΑ και της σθεναρής υποστήριξης της Περιφέρειας στην Ύδρα και στα άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού, θα γίνει η αφαλάτωση, ο βιολογικός καθαρισμός των λυμάτων της πόλης, το αγκυροβόλιο στο Καμίνι, το γήπεδο, ο καθαρισμός των βυθών του κεντρικού λιμανιού και του Καμινιού.

Τί θα κάνουμε μεταξύ άλλων:

-Θα κατασκευαστούν τα επτά αντιπυρικά καταφύγια τα οποία 20 ολόκληρα χρόνια έχουμε στο πρόγραμμά μας.

-Θα ενισχύσουμε την επιχειρηματικότητα με κάθε τρόπο.

-Θα προσπαθήσουμε να υπάρξει και πάλι συγκοινωνία με συμβατικά πλοία.

-Nα επιστραφούν στην Ύδρα τα 10.000 κομμάτια αρχαιολογικών θησαυρών που βρέθηκαν στο ναυάγιο και στη στεριά του Δοκού και φιλοξενούνται στο Μουσείο Σπετσών.

-Θα συνεργαστούμε με τις αρμόδιες αρχές για την πάταξη κάθε μορφής παράνομης αλιείας.

-Εδώ και 25 χρόνια παλεύουμε και θα συνεχίσουμε, για να μειωθεί το τιμολόγιο της ΔΕΗ για όλους τους κατοίκους της Ύδρας, έως 40%, λόγω της απαγόρευσης των ηλιακών θερμοσιφώνων.

-Η αίθουσα της Μελίνας Μερκούρη θα μετατραπεί τον χειμώνα σε χειμερινό σινεμά και τόπο συνεύρεσης της νεολαίας του νησιού.

Ευχαριστούμε τους επιχειρηματίες, τους εργαζόμενους όλων των επαγγελμάτων του νησιού που με σεβασμό προς τους επισκέπτες και με λογικές τιμές συμβάλλουν στην προσέλκυση τουρισμού στη μονάκριβη Ύδρα μας, τη νεολαία του νησιού, τους δασκάλους όλων των βαθμίδων, την εκκλησία μας για την πνευματική διαπαιδαγώγηση της νεολαίας μας και τη συμπαράστασή της με κάθε μορφή στον χειμαζόμενο από την κρίση Υδραϊκό λαό.

Ο κόσμος έμαθε, νιώθει, κρίνει τη μεγάλη συμβολή μας στην προάσπιση των συμφερόντων του και την υπεράσπιση της μοναδικής Ύδρας. Εμείς δώσαμε τα πάντα για την υλοποίηση των χρήσιμων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου της Ύδρας.

Όση προσπάθεια κι αν έγινε να υποβαθμιστεί η συμβολή μας, το εκλογικό σώμα γνωρίζει πλέον, ότι χωρίς τη δική μας αποφασιστική συμμετοχή, δεν θα είχε δρομολογηθεί κανένα από τα έργα, που διαφημίζει η απερχόμενη πλειοψηφία του δήμου.

Ο Υδραϊκός λαός δεν θα εμπιστευτεί τους μαθητευόμενους μάγους, τη «βαλσαμωμένη νεότητα» που δεν έχει σχέση με τη νεολαία της Ύδρας. Μη ρωτάς τί έκανε η Ύδρα για σένα, αλλά τί μπορείς να κάνεις εσύ για την Ύδρα, κύριε Κουκουδάκη. Και γι΄αυτό, έχουμε πολλές βάσιμες αμφιβολίες.

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΥΔΡΑΣ

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΤΣΑΚΙΡΗΣ Εμμανουήλ, Συγγραφέας-τραπεζικός, Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, 1977 Υποψήφιος δήμαρχος

ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ Γκίκας, επιχειρηματίας

ΓΑΡΥΦΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος, τ.τραπεζικός

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Στέφανος, οφθαλμίατρος

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Κάτια, δημοσιογράφος

ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Παναγιώτης, αξιωματικός Ε.Ν.

ΖΩΓΡΑΦΑΚΗ Κατερίνα, αρχιτέκτων

ΚΑΒΟΥΡΑ Κωνσταντίνα, οικοκυρά

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Κων/νος, ναυτικός

ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ Σπήλιος, αγωγιάτης

ΛΕΜΠΕΣΗΣ Δημήτρης, ναυτικός

ΛΟΥΖΗ Μαργκώ, βιολόγος

ΜΑΝΙΑ Καλλιόπη,τ.Διευθυντικό στέλεχος ΕΤΕ

ΜΑΡΑΓΚΟΥ Βασιλική, ιδ. Υπάλληλος

ΜΕΓΑΠΑΝΟΣ Νίκος, οικονομολόγος

ΜΠΟΥΧΛΑ Ζάρα, επιχειρηματίας

ΣΚΟΥΛΗΣ Νίκος, δικηγόρος

ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗΣ Δημήτρης, προγραμματιστής

ΤΡΙΜΗ Λίντα, οικοκυρά

ΤΣΑΜΑΔΟΣ Γιάννης, αρχιτέκτων

ΧΑΡΑΜΗ Βασιλική, τ.τραπεζικός

ΧΑΡΙΤΟΣ Δημήτρης, οικονομολόγος, κριτικός κινηματογράφου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα